skip to Main Content

Νέο Album | The Weeknd – After Hours

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 20 Μαρτίου 2020
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Εταιρεία: XO, Republic
  • Παραγωγή: The Blaze, DaHeala, Illangelo, Johnny Jewel, Max Martin, Metro Boomin, Notinbed, OPN, Oscar Holter, Prince 85, Ricky Reed, The Weeknd
  • Singles από το “After Hours”:
  1. “Heartless” Κυκλοφόρησε: 27 Νοεμβρίου 2019
  2. “Blinding Lights” Κυκλοφόρησε: 29 Νοεμβρίου 2019
  3. “In Your Eyes” Κυκλοφόρησε: 24 Μαρτίου 2020

Όταν ο Abel Tesfaye εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν από εννέα χρόνια ως The Weeknd, είχε έναν άψογα διαμορφωμένο ήχο και αισθητική που έγινε γρήγορα για εκείνον μια “δημιουργική φυλακή”. Ενώ η πρώιμη μίξη του R&B και των συναισθηματικά μελαγχολικών στίχων του φαινόταν κάτι εντελώς φρέσκο, το ντεμπούτο του “Kiss Land” του 2013, δεν κατάφερε να τον απογειώσει όσο το μεταγενέστερο “Beauty Behind the Madness”.

Ήταν προφανές πως χρειαζόταν μια επανεξέταση του ήχου του. Η ομορφιά πίσω από την τρέλα σε συνδυασμό με τα φανταστικά disco-funk στοιχεία και τα ιδιαίτερα φωνητικά του -που πολλάκις συγκρίθηκαν με εκείνα του Michael Jackson- ,έντυναν στίχους που μιλούσαν για ανεκπλήρωτο σεξ και χρήση ναρκωτικών, κάτι που μάλλον τράβηξε περισσότερο την προσοχή του κοινού. Το επόμενο δισκογραφικό του βήμα “Starboy”, συνέχισε στο ίδιο μοτίβο αλλά με σημαντικές guest συνεργασίες από ονόματα όπως Daft Punk, Lana Del Rey, Kendrick Lamar και Future. Τώρα ο Abel επανέρχεται με το ολοκαίνουριο album του “After Hours” στο οποίο ο Abel επιχειρεί να συνδυάσει στίχους άλλοτε “θολωμένους” από  τα ναρκωτικά και άλλους εμπνευσμένους από μελαγχολικές καταστάσεις του παρελθόντος, με τις λαμπερές παραγωγές του Max Martin, που καθιστά τραγούδια οκ που ακόμα και η μαμά σας θα μπορούσε να τραγουδήσει.

Στο “ευκίνητο” “After Hours” θα βρείτε synthpop δημιουργίες που θυμίσουν 80’s όπως το single “Blinding Lights” (Νο.1 στο Ηνωμένο Βασίλειο για πέντε από τις τελευταίες έξι εβδομάδες), μινιμαλιστικές δημιουργίες με “πιτσιλιές” από drum’n’bass και βρετανικό garage όπως τα “Too Late” και “Hardest to Love”. To “Scared To Live” θυμίζει μπαλάντα του Phil Collins ενώ χρησιμοποιεί ένα sample από το “Your Song” του Elton John, ενώ το νέο single “In Your Eyes” χαρακτηρίζεται από ένα αναζωογονητικά άψυχο σόλο σαξόφωνου.

Στιχουργικά, το album “εξερευνά” μια νέα περιοχή, με μια σειρά από τραγούδια που μιλούν για αποτυχημένες σχέσεις που ποτέ δεν μπορούν να “επιβιώσουν” πέρα ​​από την κρεβατοκάμαρα (“Heartless”, “Escape From LA” ,”After Hours”). Το “Save your Tears”, εν τω μεταξύ, προσφέρει μια υπόδειξη αυτο-προβληματισμού και συγχώρεσης από το έτερον του ήμισυ. Το ομότιτλο τραγούδι αντικατοπτρίζει τις μοναχικές του στιγμές, ενώ στο “Alone Again” το πράγμα παίρνει ακόμα πιο δραματικές διαστάσεις.

Αυτό που συνδέει το “After Hours” τόσο επιτυχημένα με τα πρώτα του mixtapes είναι η αίσθηση της αφηγηματικής συνοχής, ένα από τα πιο ισχυρά χαρακτηριστικά στη μουσική του Weeknd από όταν ξεκίνησε. Ωστόσο το “After Hours”, έντονα επηρεασμένο από την συγκεκριμένη τεχνική του, δίνει την αίσθηση πως είναι μια ακόμα πιο αφηρημένη συνέχεια του ντεμπούτου του album και μοιάζει να στερείται κάποιου σαφούς και μοναδικού οράματος.

Στο Deluxe έκδοση του album καλλιτέχνες όπως οι: Chromatics, Oneohtrix Point, The Blaze και Vapor Wave, εκπλήσσουν θετικά με τα δικά τους remixes στα singles του album.

Art Cover:

Tracklist:

1. “Alone Again” 4:10

2. “Too Late” 3:59

3. “Hardest to Love” 3:31

4. “Scared to Live” 3:11

5. “Snowchild” 4:07

6. “Escape from LA” 5:55

7. “Heartless” 3:18

8. “Faith” 4:43

9. “Blinding Lights” 3:20

10. “In Your Eyes” 3:57

11. “Save Your Tears” 3:35

12. “Repeat After Me” (interlude) 3:15

13. “After Hours” 6:01

14. “Until I Bleed Out” 3:10

Deluxe bonus tracks

15. “Blinding Lights” (Chromatics Remix; feat. Chromatics) 4:21

16. “Save Your Tears” (OPN Remix) 3:40

17. “Heartless” (Vaporwave Remix; feat. Lil Uzi Vert) 2:45

18. “After Hours” (The Blaze Remix) 3:58

19. “Scared To Live” (SNL Live) 3:37

Playlist

Back To Top