skip to Main Content

Νέο Album | The Who – Who (Deluxe Edition)

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 6 Δεκεμβρίου 2019
  • Μορφή: CD, Digital Release
  • Εταιρεία: Polydor Records
  • Παραγωγή: Pete Townshend, Dave Sardy, Bob Pridden, Dave Eringa
  • Singles από το “Who”:
  1. “Ball and Chain” Κυκλοφόρησε: 13 Σεπτεμβρίου 2019
  2. “All This Music Must Fade” Κυκλοφόρησε: 3 Οκτωβρίου 2019
  3. “I Don’t Wanna Get Wise” Κυκλοφόρησε: 22 Νοεμβρίου 2019

Την δωδέκατη, ολοκληρωμένη, δισκογραφική τους δουλειά κυκλοφόρησαν οι The Who, έπειτα από 13 χρόνια δισκογραφικής αποχής. Ο Roger Daltrey και ο Pete Townshend, που συνθέτουν το rock / power-pop συγκρότημα, έδωσαν τον τίτλο “Who” στο νέο τους εγχείρημα, το οποίο έκανε επίσημη πρεμιέρα στις 6 Δεκεμβρίου, μέσω της Polydor Records. Σε παραγωγή των Pete Townshend, Dave Sardy, Bob Pridden και Dave Eringa, το δημοφιλές συγκρότημα, που έχει στην κατοχή του ουκ ολίγες διακρίσεις, παρουσίασε στο παγκόσμιο κοινό του 14 μοναδικές δημιουργίες, τις οποίες μπορεί να βρει κανείς τόσο στην ψηφιακή, όσο και στην αναλογική μορφή του πολυπόθητου album του.

Η ηχογράφηση του δίσκου διεξήχθη από τις 3 Φεβρουαρίου ως και τον Αύγουστο της χρονιάς που διανύουμε, ενώ ένα εκκεντρικό, πολύχρωμο και πολυδιάστατο εξώφυλλο κοσμεί το τελικό αποτέλεσμα αυτού. Ήδη από τον Ιανουάριο της ίδιας χρονιάς γνωρίζαμε πως οι The Who πρόκειται να επανέλθουν δισκογραφικά, έπειτα από επίσημη ανακοίνωσή τους. Όπως δήλωσε και το ένα από τα δύο μέλη του μουσικού πλέον duo, ο Pete Townshend, στο νέο τους εγχείρημα θα συμπεριλάβουν “σκοτεινές μπαλάντες, heavy rock υλικό, πειραματικό electronic ήχο, samples από παλαιότερες δημιουργίες και ηχοχρώματα των The Who”. Μπορεί η ηχογράφηση των κομματιών από τα δύο μέλη να έγινε ξεχωριστά, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν γίνεται σε καμία περίπτωση αντιληπτό.

Τον Σεπτέμβριο, λοιπόν, το βρετανικό συγκρότημα έκανε την αρχή συστήνοντάς μας τον προπομπό του δίσκου, με τίτλο “Ball and Chain”. Πρόκειται για μία επανακυκλοφορία του “Guantanamo”, μιας solo δημιουργίας του Townshend, το οποίο είχε συμπεριληφθεί στο compilation album του “Truancy: The Very Best of Pete Townshend”. Για πρώτη φορά, το συγκεκριμένο τραγούδι παρουσιάστηκε στο ευρύ κοινό στις 6 Ιουλίου, σε μία εμφάνιση των The Who στο Wembley Stadium στο Λονδίνο. Στην πορεία, το συγκρότημα μοιράστηκε μαζί μας το δεύτερο single του, “All This Music Must Fade”. Πρόκειται για μία εύρυθμη, η αρχική πρόθεση της οποίας (από τους δημιουργούς της) ήταν να περιλαμβάνει το rap στοιχείο από τον frontman, ωστόσο η ιδέα δεν ευδοκίμησε και το αποτέλεσμα παραμένει πιστό στο ύφος του συγκροτήματος.

Το “I Don’t Wanna Get Wise” αποτελεί μία uptempo δημιουργία, κατά τη διάρκεια της οποίας οι The Who μιλούν για τη μέχρι τώρα πορεία τους. Τραγουδώντας τους σατιρικούς στίχους του, ανάμεσα σε άλλα, οι The Who δηλώνουν πως κάνοντας αυτό που τους άρεσε όλα αυτά τα χρόνια έβγαλαν πολλά λεφτά κι αυτό ήταν μία επιτυχία. Οι μπαλάντες δε θα μπορούσαν να λείπουν από το τελικό αποτέλεσμα και περίτρανη απόδειξη είναι το τραγούδι “I’ll Be Back”, όπως και τα δύο επόμενα της tracklist “Break The News”, αλλά και το εμβληματικό “Rockin’ In Rage”.

Ο δίσκος “Who” κυκλοφόρησε σε δύο εκδόσεις, την standard και την deluxe, με την deluxe να περιλαμβάνει τρεις επιπλέον δημιουργίες. Μία από αυτές, φέρει ως τίτλο “Got Nothing to Prove” και όπως αναφέρει ο Townshend πρόκειται για ένα τραγούδι που προέρχεται από το μακρινό 1966. Ήταν καλοκαίρι όταν δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη και τώρα ήρθε η ώρα του να λάμψει.

Οι The Who για ακόμη μία φορά προσπάθησαν να μας καθηλώσουν με το υλικό τους κι όπως φαίνεται τα έχουν μέχρι στιγμής καταφέρει. Ο δίσκος μέσα σε ελάχιστες ημέρες κατάφερε να φτάσει στη Νο.2 θέση του αμερικανικού Billboard 200.

Art Cover:

Tracklist:

1. “Big Michael” – 2:26

2. “Audacity” (featuring Headie One) – 4:06

3. “Crown” – 3:33

4. “Rainfall” (featuring Tiana Major9) – 3:18

5. “Rachael’s Little Brother” – 5:38

6. “Handsome” – 2:33

7. “Do Better” – 4:09

8. “Don’t Forget to Breathe” (featuring Yebba) (interlude) – 2:21

9. “One Second” (featuring H.E.R.) – 4:01

10. “Pop Boy” (featuring Aitch) – 2:33

11. “Own It” (featuring Ed Sheeran and Burna Boy) – 3:37

12. “Wiley Flow” – 3:27

13. “Bronze” – 2:25

14. “Superheroes” – 3:32

15. “Lessons” – 3:08

16. “Vossi Bop” – 3:16

Playlist

Back To Top