skip to Main Content
Menu

Νέο Album | Tom Walker- What A Time To Be Alive

Νέο Album | Tom Walker- What A Time To Be Alive

• Ημερομηνία κυκλοφορίας: 1 Μαρτίου 2019
• Εταιρεία: Relentless Records
• Μορφή: CD, Digital Release

Με ένα album που αρέσει, σύμφωνα με το Google, τη μεγαλύτερη μηχανή διαδικτυακής αναζήτησης στον κόσμο, στο 98% αυτών που το άκουσαν, επιλέγει ο Tom Walker να συνεχίσει και να εξελίξει, θα έλεγε κανείς, τη μουσική καριέρα του.

Ο νέος αυτός δίσκος του καλλιτέχνη με την εξαιρετικά μοναδική χροιά, έχει τίτλο “What A Time To Be Alive” και περιλαμβάνει 13 τραγούδια. Όσο για το είδος της μουσικής που περιέχεται σε αυτή τη δουλειά του Walker, η alternative rock είναι αυτή που εξυμνείται για ακόμη μία φορά. Εξάλλου,ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης, ούτως ή άλλως μάς έχει συνηθίσει σε τέτοιου ύφους τραγούδια. Παρόλα αυτά, και στοιχεία pop, folk, trap και reggae είναι εμφανή στο playlist.

Η αλήθεια είναι ότι, ειδικά οι λάτρεις της εναλλακτικής μουσικής, θα βρουν αρκετά ενδιαφέροντα και ασυνήθιστα τραγούδια στο συγκεκριμένο album. Ένα από αυτά που, παρότι κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα, φαίνεται ήδη να είναι φοβερά ελπιδοφόρο, είναι το “Now You’ re Gone”. Στην εκτέλεση αυτού του τραγουδιού συμμετέχει και η Zara Larsson. Η τραγουδίστρια, ως συνήθως, έχει συμβάλλει με μία καταπληκτική ερμηνεία!

Στο νέο του δίσκο ο καλλιτέχνης μάς υποδέχεται με ένα μελωδικό τραγούδι με τίτλο “Angels”, σύμφωνα με το οποίο δεν πρέπει να τα παρατάμε ακόμα κι όταν είμαστε μόνοι μας, ακόμα κι όταν περνάμε εξαιρετικού μεγέθους δυσκολίες. Και δεν πρέπει να τα παρατάμε γιατί υπάρχουν άγγελοι που θα φροντίσουν για εμάς. Αυτοί οι φύλακες-άγγελοι είναι, σύμφωνα με τον Tom, οι άνθρωποι, οι οποίοι βρίσκονται πάντοτε κοντά μας, μάς προσέχουν και μάς φροντίζουν.

Ακόμη, είμαι σίγουρη ότι, εάν γνωρίζετε τον Tom Walker, θα γνωρίζετε βέβαια και το “Leave a Light On”. Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκεκριμένου καλλιτέχνη, η οποία και εντοπίζεται στο νούμερο 2 του album. Το συγκεκριμένο single έχει κυκλοφορήσει αρκετό καιρό πριν, τους τελευταίους μήνες του 2018. Το εν λόγω τραγούδι γράφτηκε για ένα φίλο του Walker, ο οποίος ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά. Ο τραγουδιστής «αφήνει ένα φως ανοιχτό» για να συμβολίσει την προσπάθειά του να βγάλει το φίλο του από όλα όσα τον βασανίζουν. Ο δημιουργός, μάλιστα, του τραγουδιού δηλώνει ότι με το τραγούδι αυτό μπορεί να ταυτιστεί ο καθένας, αφού από λίγο ως πολύ, όλοι μας έχουμε περάσει μια περίοδο εθισμού σε κάτι στη ζωή μας, κατά την οποία στεναχωρηθήκαμε και περάσαμε δύσκολα.

Γενικά περί της νέας του δουλειάς, ο καλλιτέχνης σχολίασε ότι όλα τα τραγούδια του είναι λίγο καταθλιπτικά, αλλά έχουν και μια δόση αισιοδοξίας μέσα τους. Εξάλλου τονίζει ότι αυτό ακριβώς είναι η μουσική, το να χάνεις τον εαυτό σου και μετά να έχεις την ελπίδα να νιώσεις λίγο καλύτερα με την όποια κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι. “Αυτή είναι η γενικότερη φιλοσοφία του ‘What a time to be alive’.

Όσον αφορά το εξώφυλλο του album, αυτό αποτελείται από ένα πορτρέτο του TomWalker, το οποίο σχηματίζεται από ανθρώπινες φιγούρες, ενώ το φόντο του εξωφύλλου είναι σε μπεζ απόχρωση.

Είναι βέβαιο ότι πρόκειται για μία δυναμική προσπάθεια του Walker, η οποία μπορεί να αποτελέσει κομβικό σημείο στη μουσική του πορεία και ανέλιξη.
Ο τραγουδιστής από τη Σκωτία βρίσκεται από τις 2 Μαρτίου σε περιοδεία, η οποία και θα ολοκληρωθεί πια στις 19 του ίδιου μήνα με μία ζωντανή εμφάνιση στο Kingston.

Δώρα Βαρλά

Art Cover:

Tracklist:

1. Angels – 3:29

2. Leave a light on – 3:06

3. Not giving in – 3:49

4. How can you sleep at night? – 3:36

5. Now you’re gone (feat. Zara Larsson) – 3:32

6. My way – 3:56

7. Blessings – 3:20

8. Cry out – 3:26

9. Dominoes – 4:04

10. Fade Away – 4:44

11. Just you and I – 3:18

12. The Show – 4:50

13. Walk alone (feat. Tom Walker) – 3:27

Playlist: