skip to Main Content

Νέο Album | Toni Braxton – Spell My Name

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 28 Αυγούστου 2020
  • Εταιρεία: Island
  • Μορφή: CD, Digital Release
  • Παραγωγή: Akeel Henry, Antonio Dixon, Babyface, Chris Braide, Dapo Torimiro, G’harah “PK” Degeddingseze, Hannon Lane, Jonathan Martin, Jordon Manswell, Missy Elliott, Soundz, Toni Braxton
  • Singles από το “Spell My Name”:
  1. “Do It” Κυκλοφόρησε: 6 Απριλίου 2020
  2. “Dance” Κυκλοφόρησε: 31 Ιουλίου 2020
  3. “Gotta Move On” Κυκλοφόρησε: 24 Αυγούστου 2020

Η Toni Braxton ήταν ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της pop και της R&B της δεκαετίας του 1990 και μετά από μερικά χρόνια αποχής από τα μουσικά δρώμενα, ξεκίνησε μια αναζωπύρωση της καριέρας της με το album, “Love, Marriage & Divorce” του 2014 που κυκλοφόρησε σε συνεργασία με τον έτερο super-star του είδους, Babyface, η οποία συνεχίστηκε με το “Sex & Cigarettes” του 2018. Τώρα, μόλις δύο χρόνια αργότερα, επιστρέφει με το “Spell My Name”, που ίσως είναι και το ισχυρότερο album της από την περίοδο των αλκυόνων χρόνων της από τα τέλη της δεκαετίας του ’90.

Στο πλευρό της έχει και πάλι αρκετούς μακροχρόνιους συνεργάτες της. Ο Antonio Dixon έγραψε το τραγούδι “Long As I Live” και είναι παντού σε αυτό το album, με το δεύτερο single, το καλοκαιρινό disco stomper, “Dance” να σημειώνει ξανά μεγάλη επιτυχία και για τον ίδιο. Συνέγραψε επίσης το “Do It” -το πρώτο single του album- μαζί με τους Braxton και Babyface, οι οποίοι είναι επίσης πανταχού παρόντες, όχι μόνο ως τραγουδοποιοί, αλλά και ως παραγωγοί καθώς αυτό το album ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου στο studio του Brandon’s Way.

Από την πλευρά της, η Braxton συνέγραψε σχεδόν κάθε τραγούδι στο album και αυτή και οι συνεργάτες της κατάφεραν να συνδυάσουν με επιδεξιότητα τον ήχο της R&B με παραγωγή και φωνητικές ερμηνείες που διατηρούν τα πράγματα κλασάτα αλλά και σύγχρονα την ίδια στιγμή. Η “ερωμένη της μελαγχολίας”, έχει κάνει μια καριέρα με τραγούδια “της καρδιάς” και αυτό το album δεν αποτελεί εξαίρεση: Ακόμα και το “Dance”, το μόνο αισιόδοξο τραγούδι του, έρχεται ως το φάρμακο ενός χωρισμού. Εν τω μεταξύ, το “Gotta Move On” επιτυγχάνει να μας επαναφέρει στο νου παλιότερες δημιουργίες της έχοντας στο πλευρό της μια από της νέες super-stars του είδους, την H.E.R., η οποία παίζει επίσης ηλεκτρική κιθάρα μαζί με τους Raymon “Big Play Ray” Holton και Eric Walls, οι ήχοι της οποίας ακούγονται ως αναπόσπαστο κομμάτι της μελαγχολικής του κατάληξης.

Φυσικά, η Braxton αποδίδει δυναμικά φωνητικά στα τραγούδια. Οι συναισθηματικές μελωδίες που δημιουργούν διάφορες σκηνές του album, ξεκινούν το “Happy Without Me” είναι μια από τις καλύτερες ηχογραφημένες ερμηνείες της, με στίχους που ταιριάζουν: “Nothin’s bruised but my ego/ Nothin’s hurt but my pride”.

Με μόλις οκτώ τραγούδια, συν ένα remix (εκείνο του “Do It” που φέρει την συμμετοχή της αεικίνητης Missy Elliott) και ένα bonus track (“Nothin'”), το album θυμίζει την εποχή του βινυλίου, όταν οι φυσικοί περιορισμοί ενός album σήμαινε μικρότερα tracklists. Αλλά αυτό είναι μόνο ένα μέρος της συνολικής ατμόσφαιρας. Δεν πρόκειται για ένα δίσκο R&B που έχει δημιουργηθεί σε φορητό υπολογιστή υπνοδωματίου: Έχει ακριβό ήχο, με ένα αστεράτο cast συνεργατών και δραματικές ενορχηστρώσεις. Μέχρι τη στιγμή που οι ακροατές θα φτάσουν στο τελευταίο τραγούδι θα είναι ταυτόχρονα έτοιμοι να ξεκινήσουν την ακρόαση από την αρχή.

Art Cover:

Tracklist:

1. “Dance” 3:52

2. “Do It” (with Missy Elliott) 3:24

3. “Gotta Move On” (feat. H.E.R.) 4:18

4. “Fallin'” 2:57

5. “Spell My Name” 3:21

6. “O.V.E.Rr.” 3:10

7. “Happy Without Me” 3:46

8. “Saturday Night” 4:01

9. “Do It” 2:52

Bonus track

10. “Nothin'” 3:44

Playlist

Back To Top