skip to Main Content

Νέο Album | Travis – 10 Songs

 • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 9 Οκτωβρίου 2020
 • Εταιρεία: BMG/The Hubsters
 • Μορφή: CD, Digital Release
 • Παραγωγή: Robin Baynton, Fran Healy
 • Singles από το “10 Songs”:
 1. “Kissing in the Wind” Κυκλοφόρησε: 3 Δεκεμβρίου 2019
 2. “A Ghost” Κυκλοφόρησε: 3 Ιουνίου 2020
 3. “Valentine” Κυκλοφόρησε: 15 Ιουλίου 2020
 4. “The Only Thing” Κυκλοφόρησε: 24 Αυγούστου 2020
 5. “All Fall Down” Κυκλοφόρησε: 16 Σεπτεμβρίου 2020
 6. “Waving at the Window” Κυκλοφόρησε: 6 Οκτωβρίου 2020

Κυκλοφόρησε το νέο album, του θρυλικού συγκροτήματος από τη Σκωτία, Travis και ήδη έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές! Ο λόγος για τo “10 Songs”, το ένατο album της καριέρας τους που κυκλοφορεί από την BMG!

Έχουν περάσει είκοσι πέντε χρόνια από τότε που τα τέσσερα μέλη των TravisFran Healy, AndyDunlop, Dougie Payne, Neil Primrose– έκαναν την πρώτη πρόβα τους σε ένα δωμάτιο στη Γλασκώβης.

Το συγκρότημα έχει πουλήσει εκατομμύρια albums, έχει αποτελέσει το αντικείμενο του βραβευμένου ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους “Almost Fashionable” και ο Fran έχει κερδίσει την αναγνώριση από τους Paul McCartney, Elton John και Graham Nash.

Με το νέο τους album σηματοδοτούν ένα ακόμη νέο κεφάλαιο στην εξαιρετικά παραγωγική και ασταμάτητη καριέρα τους. Συνοψίζοντας, ο Fran λέει: «Υπάρχει ένα τραγούδι στο δίσκο που ονομάζεται «Butterflies». Και έτσι σκέφτομαι πραγματικά τη δημιουργία των τραγουδιών. Αυτά τα στοιχεία της έμπνευσης υπάρχουν γύρω σου. Και πρέπει να είσαι πολύ ήσυχος, γρήγορος και να σέβεσαι. Τα πιάνεις, τα κοιτάζεις για λίγο και μετά τα απελευθερώνεις ξανά. Και αυτό είναι το βασικό σημείο των τραγουδιών. Αυτό είναι το σημείο της δημιουργίας των τραγουδιών”.

Χωρίς να απομακρύνονται από το γνώριμο, μελαγχολικό ύφος που έχουν συστήσει στο κοινό εδώ και χρόνια, οι Travis μας γεμίζουν για ακόμα μία φορά με συναίσθημα, πράγμα που έγινε σαφές από το πρώτο κιόλας δείγμα του δίσκου, “Kissing In The Wind”, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβρη.

Το “A Ghost” έχει αισιόδοξο χαρακτήρα και νόημα, ενώ δίνει το εξής μήνυμα μέσα από τους στίχους: «Είναι προτιμότερο να ζεις από το να κρύβεσαι κάτω από το μαξιλάρι, ενώ η ζωή περνάει». Όσον αφορά τους στίχους του, όπως δηλώνει ο Healy τους εμπνεύστηκε από τη «νέα πνοή» στην οποία βρίσκεται η ζωή του στα 46 του χρόνια, αισθανόμενος πολύ νεότερος από την ηλικία του και ότι έχει πολλά ακόμα να προσφέρει. Κίνητρο αποτέλεσε επίσης ο γιος του, όπως δηλώνει ο καλλιτέχνης, έτσι ώστε να εργαστεί σκληρά και να καλύψει το «φάντασμα» της καλλιτεχνικής απουσίας του συγκροτήματος, επιστρέφοντας με αυτό το δυναμικό album 10 τραγουδιών.

Το “Valentine” είναι βασισμένο σε μία δυναμική ενορχήστρωση, ενώ οι κατακερματισμένοι στίχοι του single δημιουργούν μία απολύτως ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Το τραγούδι επικεντρώνεται στη σχέση δύο ανθρώπων η οποία χαρακτηρίζεται ως “ταραχώδης” μιας κι έχουν συγκρουόμενα συναισθήματα μεταξύ τους. Η μεταφορά του Ιούδα στο τραγούδι θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι υπήρχε κάποια μορφή προδοσίας, η οποία με τη σειρά της αποτέλεσε έμπνευση για τη δημιουργία του τελικού αποτελέσματος.

Στο “The Only Thing” o Healy μοιράζεται τα φωνητικά με την μοναδική Susanna Hoffs (των Bangles)! Οι δυο τους “γνωρίστηκαν” μέσω Twitter και η εκτίμηση ήταν αμοιβαία: εκείνη αγαπούσε τη φωνή του και αυτός μεγάλωσε με τα τραγούδια της. Μια μέρα τη ρώτησε αν θα τραγουδούσε μαζί του και η αυθόρμητη απάντηση ήταν “ναι”. “Μια μέρα εμφανίστηκε στη πόρτα μου (σημ. μένουν και οι δύο στο Los Angeles), μαζί με τον εξοπλισμό του και ηχογραφήσαμε στο σαλόνι. Είναι μια πραγματικά υπέροχη συνεργασία” δήλωσε η Susanna.

Με Brit-pop ηχοχρώματα, οι Travis παρουσίασαν μέσω του “All Fall Down” μία μελωδική μπαλάντα, ενώ η μελωδία του “Waving At The Window” φαντάζει πιο ρυθμική από ποτέ, με τα synths να συνδυάζονται αρμονικά με τα indie rock ηχοχρώματα που προβάλλουν κάθε φορά οι Travis.

Ένα από τα πιο ξεχωριστά τραγούδια του album είναι αναμφισβήτητα το outro του “No Love Lost”, μια ακουστική δημιουργία βασισμένη στους ήχους του πιάνου και της “εύθραυστης” ερμηνείας του Healy.

Art Cover:

Tracklist:

1. Waving at the Window 3:28

2. The Only Thing 3:32

3. Valentine 2:59

4. Butterflies 3:54

5. A Million Hearts 4:34

6. A Ghost 3:45

7. All Fall Down 3:27

8. Kissing in the Wind 3:54

9. Nina’s Song 4:30

10. No Love Lost 3:48

Playlist

Back To Top