skip to Main Content

Νέο Album | Vincent Niclo – Tango

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 21 Σεπτεμβρίου 2018
  • Εταιρεία: DIX21 Prod, TF1 Entertainment
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Singles από το “Tango”:
  1. “Mi amor (Libertango)” Κυκλοφόρησε: 18 Μαΐου 2018
  2. “El Fuego del Amor” Κυκλοφόρησε: 10 Σεπτεμβρίου 2018

“Ήθελα να επισημάνω αυτόν τον χορό στο νέο μου album για δύο λόγους: (πρώτον) από μουσικής άποψης, γιατί πάντα μου άρεσαν οι λατινικοί ήχοι αλλά και να τραγουδάω στα ισπανικά, ακόμη και αν υπάρχουν γαλλικά στο “Tango”, και (δεύτερον) για όλο τον οπτικό κόσμο γύρω από αυτό το έργο. Για μένα, το “Tango” είναι ένα album τόσο δυνατό τόσο ακουστικά όσο και οπτικά. Οι εικόνες γύρω από το ταγκό είναι πολύ ισχυρές, υπάρχει πολύ αισθησιασμός, που μπορεί να σε φτάσει ακόμη και στην άκρη του ερωτισμού, αλλά ποτέ δεν γίνεται χυδαίο. Είναι ένα χορευτικό album και είναι μια καινοτομία για μένα επειδή χορεύω λίγο”, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Γάλλος τροβαδούρος, Vincent Niclo, για το νέο του album, αστειευόμενος ταυτόχρονα για τη συμμετοχή του στο talent show “Dancing With The Stars” της χώρας του.

Ο Vincent Niclo προέρχεται από μια οικογένεια καλλιτεχνών και ενδιαφέρθηκε για το θέατρο από πολύ μικρός. Παρακολούθησε μαθήματα στην περιβόητη σχολή Cours Florent του François Florent, κυρίως με δάσκαλο του, τον Raymond Acquaviva. Παρακολούθησε επίσης μαθήματα στο Simon, ως εκπαιδευμένος στο Actor Studio, και σπούδασε σύγχρονο χορό. Ο πρώτος του ρόλος στο θέατρο ήταν στο “Renaître à Bogota”, ένα έργο του Marthe Vandenberg. Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές ταινίες και σειρές όπως τα: “Sous le soleil”, “Extrême Limite”, “Nestor Burma” αλλά και στον κινηματογράφο στην ταινίας “Place Vendôme” σε σκηνοθεσία Nicole Garcia.

Μετά την συνάντηση του με τον Thierry Dran στην Όπερα του Παρισιού, συνέχισε τα μαθήματα στις τεχνικές του τραγουδιού και τελείωσε με το ρόλο του στο μιούζικαλ “Titanic” στη γαλλική του έκδοση όπου έπαιξε τον Jim Farrel, ενώ αργότερα ακολούθησαν κι άλλοι ρόλοι στα μιούζικαλ: “Tristan and Iseult” παίζοντας τον Tristan, ως Ρωμαίος στο “Roméo et Juliette, de la Haine à l’Amour” και ως Rhett Butler στο “Autant en emporte le vent”.

Στη δισκογραφία εντάχθηκε το 2006 με το ντεμπούτο του album “Un nom sur mon visage”. Δώδεκα χρόνια μετά και έχοντας σημειώσει τεράστιες συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του χώρου (Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Celine Dion, Νανά Μούσχουρη και εσχάτως με την Sarah Brightman Brightman) και τέσσερα ακόμα κλασσικά albums επανέρχεται με τo “Tango” που αποδεικνύει πως δεν είναι ένας τενόρος που παραμένει σταθερός στα κλασσικά του ακούσματα.

Είναι σαν μια τεράστια “ζωγραφιά” ενός συνδυασμού κλασσικών και νέων συνθέσεων πάντα επάνω στον “καμβά” του tango. Στο δίσκο θα συναντήσει κανείς το πασίγνωστο “La Cumparsita” του Gerardo Matos Rodríguez, το “Por Una Cabeza” του θρύλου Carlos Gardel, το “Mi Amor” που βασίζεται στην κλασσική μελωδία του “Libertango” του Astor Piazzolla αλλά και το “El Fuego Del Amor” που είναι ένα πρωτότυπο τραγούδι και ταυτόχρονα το δεύτερο επίσημο single του δίσκου. To tracklist συμπληρώνουν πολλοί ακόμα πασίγνωστοι τίτλοι όπως: “Quizas Quizas Quizas” και “La Historia De Un Amor”, που έχουν  μεταμορφωθεί σε ταγκό. Προσωπικό αγαπημένο το “παιχνιδιάρικο”, “Monsieur Gardel” που είναι ένα γλυκό αφιέρωμα στο κορυφαίο αηδό της Αργεντινής, Carlos Gardel.

Πράγματι πρόκειται για ένα απόλυτα αισθησιακό δίσκο που δημιουργήθηκε στην Αργεντινή και ηχογραφήθηκε στο Μπουένος Άιρες και όσο παράδοξο κι αν φαίνεται την παραγωγή του υπογράφει το διάσημο electro duo των Skydancers.

Art Cover:

Tracklist:

1.Mi Amor (Libertango) 3:06

2. El Fuego del Amor 3:29

3. La Cumparsita 2:56

4. Elena 2:44

5. Mon amour 3:03

6. La Historia de un Amor 2:56

7. Monsieur Gardel 2:59

8. Uno 4:03

9. Que Mas 3:06

10. Por una Cabeza 3:10

11. Quizas Quizas Quizas 2:40

12. Demain 3:17

Playlist:

Back To Top