skip to Main Content

Νέο Album | Wye Oak – The Louder I Call, The Faster It Runs

  • Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 6 Απριλίου 2018
  • Εταιρεία: Merge Records
  • Μορφή: CD, Vinyl LP, Digital Album
  • Singles από το “The Louder I Call, The Faster It Runs”:  
  1. “It Was Not Natural” Κυκλοφόρησε: 20 Φεβρουαρίου 2018
  2. “Lifer” Κυκλοφόρησε: 26 Μαρτίου 2018

Μια από τις πολυαναμενόμενες κυκλοφορίες του Απρίλη είναι πλέον διαθέσιμη για να εμπλουτίσει τις μουσικές επιλογές μας. Ο λόγος γίνεται για το καινούριο album του Αμερικανικού, indie rock ντουέτου από την Βαλτιμόρη, Wye Oak, το οποίο κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα από την Merge Records, με την επονομασία, “The Louder I Call, The Faster It Runs”. Πρόκειται για το έκτο κατά σειρά album των Andy Stack και Jenn Wasner, follow-up του “Tween” του 2016. Το album αυτό περιλαμβάνει μια tracklist 12 τραγουδιών και σύμφωνα με τους Wye Oak «καταφτάνει σε μια εποχή τεράστιας αμφιβολίας, όπου τα προσωπικά μας προβλήματα επιδεινώνονται στο έπακρο, από έναν κόσμο που μοιάζει να βρίσκεται σε υπαρξιακό κίνδυνο».

Οι Wye Oak δεν ζουν πλέον στην Βαλτιμόρη. Μετακινήθηκαν και οι δύο προς τον Νότο, σε διαφορετικά μέρη. Η Wasner στη Βόρεια Καρολίνα και ο Stack στο Τέξας. Αποτελούν πλέον ένα από αυτά τα ντουέτα που δουλεύουν από απόσταση, κάτι το οποίο μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη για την χημεία ενός ντουέτου. Ωστόσο, στην περίπτωση των Wye Oak, η απόσταση λειτούργησε ευεργετικά, κάτι που είναι ολοφάνερο μέσα από την καινούρια τους δουλειά. Ηχογράφησαν και ανέλαβαν την παραγωγή του “The Louder I Call, The Faster It Runs” οι ίδιοι, μοιράζοντας τις ημέρες τους πότε στην πόλη του ενός και πότε στου άλλου, προσπαθώντας να μορφοποιήσουν τον νέο τους ήχο. Και αυτός ο νέος ήχος φαίνεται ακριβώς να έχει δομηθεί από την αποσύνδεση και την ατέρμονη έννοια του χωροχρόνου.

Έτσι λοιπόν, το νέο album κινείται στις γνώριμες, indie rock μελωδίες των Wye Oak, οι οποίοι μοιάζει να έχουν βρει την χρυσή τομή ανάμεσα στον ψηφιακό και τον οργανικό ήχο. Οι στίχοι του, επικεντρώνονται στο θέμα της εξοικείωσης με την ζωή, όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως θα θέλαμε. Αγκαλιάζουν την αλλαγή και αφομοιώνουν τις νέες πραγματικότητες. Συνολικά, το “The Louder I Call, The Faster It Runs” είναι ένα πολύ ατμοσφαιρικό και σε κάποιες στιγμές μελαγχολικό album που θίγει υπαρξιακά ζητήματα.

Το καινούριο album, ανοίγει με μια ορχηστρική μελωδία και συνεχίζει με το «ηλιόλουστο», “The Instrument”, το οποίο όπως εξηγεί η Wasner «αφορά το όργανο του σώματος και του μυαλού μου, (την) φυσική μου ύπαρξη και συνείδησή μου». Στη συνέχεια, ακολουθεί το ομώνυμο του album, “The Louder I Call, The Faster It Runs”, που περιλαμβάνει synth ηχοτοπία και το οποίο αναφέρεται στην ανθρώπινη ανάγκη για τάξη μέσα στο χάος και στην προσπάθεια να εξηγήσουμε πράγματα που είναι πιθανότατα ανεξήγητα. Το “Lifer” με την σειρά του, είναι ένα από αυτά τα τραγούδια που γεμίζουν την ψυχή σου, ενώ το “It Was Not Natural”, πρόκειται για μια ονειρική σύνθεση, βασισμένη σε μελωδίες synth, μπάσο και πιάνο, η οποία αναμετράται με το σύντομο ταξίδι μας στην γη. Από τα μέσα του album και μετά, προστίθενται μερικά πιο pop στοιχεία, μέσα από τα τραγούδια, “Symmetry” και “Say Hello”. Για το τέλος του album, οι Wye Oak επέλεξαν ένα πιο slow τραγούδι, με τον τίτλο “I Know It’s Real”, μέσα από το οποίο μας υπενθυμίζουν την αναγκαιότητα της εσωτερικής γαλήνης και της αγάπης προς τον εαυτό μας, στοιχεία τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν ως πυξίδα της πορείας μας πάνω στην γη.

Art Cover:

Tracklist:

1.”(tuning)” – 0:36

2.”The Instrument” – 3:21

3.”The Louder I Call, The Faster It Runs” – 4:23

4.”Lifer”-3:31

5.”It Was Not Natural”-4:05

6.”Symmetry”- 4:06

7.”My Signal” – 1:35

8.”Say Hello” – 3:43

9.”Over and Over” – 2:53

10.”You of All People” – 3:54

11.”Join” – 2:55

12.”I Know It’s Real” – 3:19

Playlist:

Back To Top