skip to Main Content

Νέο Cover & Music Video | Philippe Cohen Solal feat. La Dame Blanche – A Paris

Ο Philippe Cohen Solal των Gotan Project συνεργάζεται με την La Dame Blanche και διασκευάζουν το κλασσικό “A Paris” του Francis Lemarque!

Τίτλος τραγουδιού“A Paris”

Καλλιτέχνης: Philippe Cohen Solal feat. La Dame Blanche

Μουσική / Στίχοι: Francis Lemarque

Πρώτη Εκτέλεση: Francis Lemarque (1946)

Σκηνοθεσία: Soosh & Pépito

Εταιρεία: ¡Ya Basta! Records

Από το LP: “Bel Esprit”

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 3 Οκτωβρίου 2019

Art-Cover:

Ο Philippe Cohen Solal (Gotan Project) συνεχίζει τις συνεργασίες του με τη La Dame Blanche (Yaité Ramos-Rodriguez) στο δημοφιλές και κλασσικό πλέον γαλλικό τραγούδι “A Paris” που πρωτοερμήνευσε ο Francis Lemarque το 1946 σε μια caliente εκδοχή που συνδυάζεται με την Κουβανέζικη trap.

To τραγούδι αποκτά ένα ρυθμό cumbia με ακορντεόν και electro στοιχεία να συνεχίζουν να αποτίουν φόρο τιμής στην “πόλη του φωτός”. Συνοδευτικά έκανε πρεμιέρα και το music video του τραγουδιού που σκηνοθέτησαν οι Soosh & Pépito, παρουσιάζοντας τους δύο καλλιτέχνες με φόντο τις ομορφιές του Παρισιού.

Η Yaité Ramos-Rodriguez είναι κόρη του μεγάλου τρομπονίστα, Jesus Aguaje Ramos, διευθυντή του Buena Vista Social Club. Στην ηλικία των οκτώ, άρχισε να μαθαίνει κλασσικό φλάουτο στο ωδείο. Αποφοίτησε από την Εθνική Σχολή Τέχνης το 1994 στην Αβάνα, και λίγο αργότερα έγινε μέλος του γυναικείου σχήματος Sabor A Miel με το οποίο έφυγε για διεθνή περιοδεία. Η Yaité μετακόμισε στο Παρίσι το 1998, όπου αργότερα έγινε μια από τις καλύτερες latin φωνές της παριζιάνικης σκηνής, συνόδευσε τον πιανίστα Alfredo Rodriguez και συγκροτήματα όπως οι Rumbanana, Rumbanana, Paris Salsa All Stars, Solside, Mambí και Sabor A Son, μεταξύ άλλων. Το 2004 ξεκίνησε τη συνεργασία της με τον Γάλλο τραγουδοποιό της salsa, Sergeant Garcia.

Προτού τελειοποιήσουν τον ήχο των Gotan Project ”η ηλεκτρονική συναντά το tango”, ο Philippe Cohen Solal σε συνεργασία με τον Christoph H. Müller, (πρώην μέλος των Touch El Arab) είxαν δημιουργήσει το 1996 το συγκρότημα the Boys from Brazil. Το album τους κυκλοφόρησε από το label του Solal, Ya Basta, και ενώ αμέσως κέντρισαν το ενδιαφέρον και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, το duo ένιωθε ότι έπρεπε να αναμείξει περισσότερα είδη μουσικής. Έτσι, συνεργάστηκαν με τον Eduardo Makaroff και ακολούθησε η λαμπρή πορεία των Gotan Project.

Philippe Cohen Solal feat. La Dame Blanche - A Paris

Back To Top