skip to Main Content

Νέο E.P. | Chrysta Bell – Chrysta Bell

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 2 Μαρτίου 2018
  • Εταιρεία: Meta Hari
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Singles από το “Chrysta Bell E.P.”:
  1. “Undertow” Κυκλοφόρησε: 13 Οκτωβρίου 2017
  2. “52 Hz” Κυκλοφόρησε: 2 Μαρτίου 2018

H Chrysta Bell Zucht, γνωστή ως Chrysta Bell, είναι μια πολυτάλαντη Αμερικανίδα καλλιτέχνης, αυτό τουλάχιστον αποδεικνύετε από την μέχρι σήμερα παρουσία της ως τραγουδίστρια αλλά και τραγουδοποιός , ως μοντέλο αλλά και ηθοποιός. Η συνάντηση της με τον σκηνοθέτη και συνθέτη David Lynch το 1999 ήταν ίσως το πιο καθοριστικό σημείο για τη πορεία της, στη διεθνή μουσική σκηνή.

Έτσι τα albums “This Train” και “Somewhere In The Nowhere” της χάρισαν αναγνωρισιμότητα σε όλο τον πλανήτη και δημιουργούν νέα δεδομένα στους ήχους της dream-pop. Τον Ιούνιο του 2017 η Chrysta Bell κυκλοφορεί το πρώτο της, solo album με το τίτλο “We Dissolve” (σε παραγωγή του John Parish) , όπου εδώ διακρίνονται πλέον ξεκάθαρα οι διευρυμένοι μουσικοί ορίζοντες τους οποίους ακολουθεί!

Στις 2 Μαρτίου του 2018 η δισκογραφία της Bell εμπλουτίζεται με  το “Chrysta Bell EP” και η πολυτάλαντη Chrysta Bell εισέρχεται σε νέες πενταγραμμικές περιπέτειες! To E.P. αποτελείται από τέσσερα ολοκαίνουρια τραγούδια τα οποία θα συμπεριλαμβάνονται και στο ρεπερτόριο της νέας της περιοδείας που αναμένεται να περάσει και από την Ελλάδα!

Ξεκινώντας με το “Undertow”, το E.P. κάνει δυναμικό μπάσιμο, καθώς ο υποτονικός ρυθμός του σταδιακά αυξάνει σε ένταση. “Οι έντονες και θυελλώδεις σχέσεις μπορούν να μας ρουφήξουν σαν τα υπόγεια ρεύματα των ωκεανών. Παραβλέποντας τη διαίσθηση και την καλύτερη κρίση, επιτρέπουμε στον εαυτό μας να τον πάρουν τα κύματα. Είναι μαζοχισμός ή απλή παράδοση στο κάλεσμα των σειρήνων και στην απόλυτη εμπειρία της ζωής; Στο τέλος, η συνέπεια είναι η ίδια. Μας πιάνει, το ξεπερνάμε και μετά είμαστε πρόθυμοι να βουτήξουμε ξανά», εξηγεί η ίδια για το τραγούδι, το οποίο έγραψε μαζί με τον Christopher Smart.

Το “52 Hz” αναμειγνύει τους ήχους της ηλεκτρικής κιθάρας με τα αισθαντικά φωνητικά της Bell, δημιουργώντας μια surf-noir αισθητική και είναι ένα από τα ωραιότερα τραγούδια της μέχρι σήμερα! “Οι στίχοι αναφέρουν την καλά τεκμηριωμένη ιστορία της πιο μοναχικής φάλαινας του κόσμου”, αποκαλύπτει η ίδια, “είναι η μοναδική του είδους της που χρησιμοποιεί τη συχνότητα των 52Hz – καθιστώντας τη λεκτική επικοινωνία με τις άλλες φάλαινες αδύνατη. Μήπως αυτό το ισχυρό πλάσμα περιπλανιέται στη μεγάλη θάλασσα ζητώντας μάταια έναν σύντροφο που δεν θα ακούσει ποτέ την κραυγή του; Αναζητά με πολύ λαχτάρα και ελπίδα ένα σαφές μήνυμα σύνδεσης σε έναν απόκοσμο ωκεανό και δυστυχώς, αντικατοπτρίζει την ανθρώπινη αναζήτηση για την αληθινή αγάπη», ανέφερε σε δήλωσή της σχετικά με το τραγούδι.

Το “Everest” ακολουθεί το ίδιο μοτίβο με τα παραπάνω ξεκινώντας ήπια και ήρεμα μέχρι να κορυφώσει με αντίστοιχα rock και surf-noir στοιχεία όπως το προηγούμενο, και είναι μια ξεκάθαρη κραυγή “της ανθρώπινης ανάγκης για αγάπη στη ζωή του”. Το Ε.Ρ. κλείνει με το “Blue Rose” ένα μυστηριώδες και άκρως κινηματογραφικό τραγούδι που με την υπέρμετρη dreamy σύνθεση του και νωχελικότητα, αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση για το τέλος.

Η μουσικός, συνεργάτης και ηθοποιός του David Lynch, η αισθαντική Chrysta Bell, ζωντανά στο Gagarin 205 στις 4 Απριλίου 2018.

Art Cover:

Tracklist:

1. Undertow 5:17

2. 52 Hz 4:00

3. Everest 3:45

4. Blue Rose 5:05

Playlist:

Back To Top