skip to Main Content

Νέο E.P. | Hozier – Nina Cried Power

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 6 Σεπτεμβρίου 2018
  • Εταιρεία: Rubyworks
  • Μορφή: Digital Release

Μπορεί να είναι μόλις 28 ετών, αλλά φαίνεται πως ο Hozier κάνει το μεγάλο “μπαμ” στη μουσική βιομηχανία. Το ντεμπούτο του album κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2014 και βάσει των πωλήσεων που ξεπέρασαν το 2 εκ. κατάφερε να αναδειχθεί ‘πολυπλατινένιο’. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε το δημοφιλές τραγούδι του “Take Me to Church”, το οποίο γνωρίζει το παγκόσμιο κοινό στην καθολικότητά του κι ακούγεται μέχρι και σήμερα. Η εμβληματική μουσική των τραγουδιών του, αλλά και τα βαθιά φωνητικά του, τον έκαναν να φτάσει πολύ υψηλά στις κατατάξεις.

Ο Hozier, λοιπόν, βρίσκεται ξανά στις επάλξεις και το νέο του E.P., “Nina Cried Power”, κυκλοφόρησε στις 6 Σεπτεμβρίου της χρονιάς που διανύουμε, μέσω της δισκογραφικής εταιρείας Rubyworks. Τέσσερα ολοκαίνουρια τραγούδια έρχονται να αντηχήσουν στην ψυχή μας, με τον Ιρλανδό μουσικό και τραγουδιστή να αναφέρει πως πρόκειται για: “Μία ευχαριστήρια σημείωση στο Πνεύμα της Διαμαρτυρίας.” Για να γίνει αυτό πιο κατανοητό, αξίζει να αναφέρουμε πως το title track από το εν λόγω E.P. αποτίει φόρο τιμής στην Nina Simone, ενώ γίνονται αναφορές και σε άλλους καλλιτέχνες, όπως οι Billie Holliday, Mavis Staples, Curtis Mayfield, Patti LaBelle, John Lennon, James Brown, B.B. King, Joni Mitchell, Pete Seeger, Marvin Gaye, Millie Jackson, Bob Dylan και Woody Guthrie. Όταν μιλάμε για αυτούς αναφερόμαστε σε βετεράνους της soul και gospel μουσικής σκηνής, οπότε ανάλογα μουσικά στοιχεία θα ακούσεις και στο E.P. του Hozier.

Με το τραγούδι “Nina Cried Power”, για το οποίο ο Hozier συνεργάζεται με την Mavis Staples, αντιλαμβανόμαστε την αγάπη του πρώτου για την αμερικανική rock n’ roll σκηνή. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης μίλησε για το τι αποτέλεσε έμπνευση για την δημιουργία του E.P. και χαρακτηριστικά αναφέρει: “Είμαι ενθουσιασμένος που μοιράζομαι με όλους σας το “Nina Cried Power-EP. Το title track γράφτηκε κάποια στιγμή το περασμένο έτος και στόχος μου ήταν να πιστέψω στην πραγματικότητα της ελπίδας, της αλληλεγγύης και της αγάπης που βρέθηκαν στο ανθρώπινο πνεύμα σε μία εποχή, όπου οι αντιθέσεις δίνονταν σε μία mainstream πλατφόρμα 24/7.”

Το δεύτερο τραγούδι του E.P. είναι το “NFWMB”, που σημαίνει “No Fucks with my Baby”, αποτελεί μία σκοτεινή δημιουργία που δίνει την σκυτάλη στο “Moment’s Silence (Common Tongue)”. Σε αυτό γίνονται αναφορές σε θρησκευτικούς όρους, ακόμα και στην εικονογραφία, σε σημείο που επηρεάζουν και συνυπάρχουν με την φυσική αγάπη, ενώ δημιουργείται μία ενδιαφέρουσα παράλληλη με την συντηρητική οπτική για το σεξ από τις πιο οργανωμένες θρησκείες.

Μιλώντας ξανά για τον έρωτα, ο Hozier μας συστήνει και το τέταρτο, αλλά και τελευταίο τραγούδι του δίσκου, με τίτλο “Shrike”. Η σύνθεση του τραγουδιού αφορά αποκλειστική δουλειά του ίδιου καλλιτέχνη, ενώ στο βιολί απολαμβάνουμε την Sarah Lynch και στο τσέλο την Kate Ellis. Το τραγούδι πραγματεύεται την χαμένη αγάπη και την συνειδητοποίηση των όσων είχες, αφού τα έχασες.

Τέσσερα μοναδικά τραγούδια, λοιπόν, ήρθαν από τον Hozier με συνολική διάρκεια 17 λεπτών και μπορείς να τα απολαύσεις ευθύς αμέσως.

Art Cover:

Tracklist:

1. “Nina Cried Power” (feat. Mavis Staples) – 3:45

2. “NFWMB” – 4:19

3. “Moment’s Silence (Common Tongue)” – 4:15

4. “Shrike” – 5:01

Playlist:

Back To Top