skip to Main Content

Νέο E.P. | Verka Serduchka – Sexy

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 4 Σεπτεμβρίου 2020
  • Εταιρεία: Mamamusic
  • Μορφή: Digital Release
  • Παραγωγή: Yurii Nikitin (exec), Andreas Öhrn, Cris Wahle, Peter Boström
  • Singles από το “sexy”:
  1. “Make It Rain Champagne” Κυκλοφόρησε: 13 Δεκεμβρίου 2019

Πολύ πριν εμφανιστούν τα αστέρια της Eurovision στην πρόσφατη ομότιτλη ταινία του Netflix, ένα μεγάλο αστέρι της Ουκρανίας, ο Verka Serduchka που γνωρίσαμε από την συμμετοχή του διαγωνισμό το 2007, είχε ήδη ασχοληθεί με τους αστέρες του Χόλιγουντ στην ταινία “Spy” το 2015. Το εκπληκτικό είναι πως ο Verka καταφέρνει πάντα και λάμπει περισσότερο από το αστέρι που φοράει στο κεφάλι του και δεν έχει ξεθωριάσει ποτέ από το μυαλό των Eurofans. Έτσι, μπορούμε να μοιραστούμε τις μόνες ειδήσεις που μπορεί να κάνουν το 2020 λίγο πιο φωτεινό για τους Eurofans: το ολοκαίνουριο EP του Verka έχει τίτλο “Sexy” και μόλις κυκλοφόρησε στο Spotify και σε όλες τις άλλες πλατφόρμες streaming.

Για έναν τραγουδιστή γνωστό για το fizz, το πνευματώδες χιούμορ του και ένα πολύ γελοίο γέλιο, είναι σκόπιμο η λέξη “σαμπάνια” να χρησιμεύσει ως ενοποιητικό νήμα σε ολόκληρο το EP. Η σαμπάνια, με όλες τις έννοιες της απόλαυσης και του πονηρής διάθεσης, εμφανίζεται σε τρία από τα τέσσερα τραγούδια του… santé, λοιπόν!

Η δράση ξεκινά με το “Swedish Lullaby” – ένα τραγούδι που τιμά τη Σουηδία, τη χώρα όπου η Ουκρανία κέρδισε την πιο πρόσφατη νίκη της Eurovision με την Jamala το 2016. Σημαντικό για όσους βιώνουν αυτο-αμφιβολία, είναι μια έκκληση να μην ακυρώνετε τον εαυτό σας και να γιορτάζετε πάντα όλα όσα είναι σωστά και καλά. Το τραγούδι περιλαμβάνει σουηδικούς στίχους, οι οποίοι προέρχονται από το “Helan går” -ένα δημοφιλές σουηδικό παιχνίδι πιόματος- που το κάνει ένα χιουμοριστικό παιχνίδι με λέξεις.

Ακολουθεί το “Sexy”, ένα αισθησιακό τραγούδι που θα μπορούσε να είναι μέρος στο playlist ενός μεγάλου club στο Λονδίνο ή τη Βαρκελώνη. Εδώ, το άνοιγμα ενός μπουκαλιού του αγαπημένου ποτού του Verka είναι ένα σαφές υπονοούμενο της σεξουαλικής απελευθέρωσης.

Με την sexy αυτή διάθεση, ήρθε η ώρα να μπείτε στο ρυθμό του “Disco Kicks” – το πιο ανατρεπτικό από τα τέσσερα τραγούδια του EP. Συνδυάζοντας disco με vintage 80s synths, το τραγούδι δεν είναι απλώς μια ωδή σε κομψά παπούτσια – αφορά το να γιορτάζουμε όλα τα φύλα και να αφήνουμε τους ανθρώπους να περπατούν στο δρόμο με ό,τι θέλουν και να κινούνται όπως και όσο τους κάνει να αισθάνονται άνετα.

Tο “Make it Rain Champagne”, που συμπληρώνει το tracklist του EP, είναι από τις πιο mainstream στιγμές του και συνδέει τόσα πολλά από τα μουσικά και στιχουργικά θέματα που μας έχει παρουσιάσει στο παρελθόν ο Andriy Mykhailovych Danylko (a.k.a. Verka Serduchka). Pop και ανατολίτικοι ήχοι και το θέμα της «σαμπάνιας» που εδώ μεταφράζεται ως το αναζωογονητικό πνεύμα και φιλοσοφία του Verka να κάνει την κάθε στιγμή αξέχαστη. Το τραγούδι κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2019 και γράφτηκε από δύο Σουηδούς τραγουδοποιούς: τον Andreas Öhrn (μέλος των Gravitonas μαζί με τον Alex Bard των Army of Lovers) και τον Peter Boström, έναν από τους συνθέτες του Eurovision-smash-hit, “Euphoria” με το οποίο η Loreen κέρδισε το διαγωνισμό το 2012 για λογαριασμό της Σουηδίας. Αμφότεροι υπογράφουν τα τραγούδια ολόκληρου του EP!

Art Cover:

Tracklist:

1. “Swedish Lullaby” 3:15

2. “Sexy” 3:19

3. “Disco Kicks” 3:06

4. “Make It Rain Champagne” 2:53

Playlist

Back To Top