Νέο Live Performance Video | Damon Albarn – Polaris

Ο frontman των Blur και των Gorillaz, Damon Albarn, επιστρέφει με ολοκαίνουριο solo, δισκογραφικό υλικό
Τίτλος τραγουδιού: “Polaris”
Καλλιτέχνης: Damon Albarn
Μουσική / Στίχοι: Damon Albarn
Σκηνοθεσία: Toby L
Εταιρεία: Transgressive Records
Από το LP: “The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows”
Ημ/νία κυκλοφορίας single: 6 Ιουλίου 2021
Art-Cover:
Ο Damon Albarn κυκλοφόρησε ένα νέο τραγούδι, με τίτλο “Polaris” το οποίο είναι και το lead-single του επερχόμενου album του “The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows”, που αναμένεται στις 12 Νοεμβρίου μέσω της Transgressive Records.
Το τραγούδι παρουσιάστηκε μέσα από ένα συνοδευτικό Live Performance Video με τον Albarn στο πιάνο να ηγείται του συγκροτήματός του και ένος κουαρτέτου εγχόρδων. Το clip του “Polaris” είναι το πρώτο από μια σειρά videos του Albarn με τίτλο “Sublime Boulevards – Performance Film”. Σε σκηνοθεσία του ιδρυτή της Transgressive Records, Toby L και γυρισμένα υπό ασπρόμαυρο φίλτρο, η σειρά των videos θα περιλαμβάνει επιλογές από το album που θα προβληθούν μέχρι την ημερομηνία κυκλοφορίας του album.
Το album πήρε τον τίτλο του από το ποίημα του John Clare, «Love and Memory» και είναι το δεύτερο solo album του Albarn, μετά το “Everyday Robots” του 2014. Ο δίσκος αρχικά προοριζόταν να είναι ένα ορχηστρικό κομμάτι εμπνευσμένο από τα τοπία της Ισλανδίας, αλλά ο Albarn επέκτεινε το έργο σε ένα ολοκληρωμένο album κατά τη διάρκεια του lockdown πέρυσι.
«Έκανα το δικό μου σκοτεινό ταξίδι ενώ έκανα αυτό το δίσκο και με οδήγησε να πιστέψω ότι μια καθαρή πηγή θα μπορούσε να υπάρχει ακόμα», δήλωσε ο Albarn.