skip to Main Content

Νέο Music Video | Luke Elliot – All on Board

Πριν λίγες μέρες ο Luke Elliot κυκλοφόρησε το πρώτο single, “All on Board” από την καινούργια του δισκογραφική δουλειά, “The Big Wind”. Σήμερα μας παρουσιάζει περήφανα το video clip του τραγουδιού!

Τίτλος τραγουδιού: “All on Board”

Καλλιτέχνης: Luke Elliot

Μουσική/Στίχοι: Luke Elliot

Σκηνοθεσία: Alex Herron

Εταιρεία: Name Music

Από το LP: “The Big Wind”

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 24 Ιανουαρίου 2020

Art-Cover:

Καλώς ήρθατε στο μαγικό, μελαγχολικό κόσμο του Luke!

Ο Luke γεννήθηκε και μεγάλωσε στο New Jersey, αλλά, ως καλλιτέχνης, ανδρώθηκε ανάμεσα στις τρεις πολιτείες της Νέας Υόρκης, Connecticut και New Jersey. Ως ένας πραγματικά διεθνής καλλιτέχνης, ο Luke μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία, τη Νορβηγία και την Ευρώπη.

Το “The Big Wind”, είναι το δεύτερο album του Luke Elliot που θα κυκλοφορήσει στο τέλος Απριλίου και περιέχει 10 τραγούδια. Είναι ένα να τολμηρό, καθηλωτικό album που αμέσως ανακαλεί στη μνήμη μας τη νουάρ αισθητική των τραγουδιών, πιο σωστά των ποιημάτων, του Tom Waits και του Nick Cave. Το album ανοίγει με το τραγούδι, “All On Board”.

Ο τραγουδοποιός Luke Elliot ένιωθε ότι είχε ένα πολύ δυνατό τραγούδι στα χέρια του αλλά δεν ήταν σίγουρος πως ταιριάζει με το υπόλοιπο album του. «Μου πήρε περίπου ένα χρόνο για να τελειώσω αυτό το τραγούδι. Πήγα στο studio με μια ιδέα για τη μελωδία που έπαιζα στο πιάνο και εκεί εξελίχθηκε και στη συνέχεια ξανα-εξελίχθηκε λίγο περισσότερο σε κάτι που όλοι νιώθαμε ότι ήταν κάτι μεγάλο και σπουδαίο, αλλά ήθελε το χρόνο του για να ωριμάσει. 

Ένιωσα σαν αυτό το τραγούδι ήταν πολύ μεγάλο για να το πάρουμε τα χέρια μας, εκείνη τη στιγμή και έτσι το αφήσαμε να μεγαλώνει και να μεγαλώνει. Συνεχίσαμε να δουλεύουμε πάνω στο υπόλοιπο album, και κάθε τόσο επιστρέφαμε σε αυτό το τραγούδι για να δούμε πως πάει, πως προχωράει. Αλλά ήταν κοντά μας, μαζί μας, μας συντρόφευε σε όλη τη διαδικασία. Όταν το τραγούδι ήταν έτοιμο, ήταν και το υπόλοιπο album. Η όλη διαδικασία σηματοδοτήθηκε από αυτό το τραγούδι, ξεκίνησε και τελείωσε με αυτό το τραγούδι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν να γνωρίζουμε τη στιγμή που πλέον έπρεπε να σταματήσουμε. Νιώθω σαν να φτάσαμε στο σημείο που έπρεπε. Όταν το ακούω τώρα, νιώθω πως κάναμε το σωστό, το φτάσαμε στο σωστό σημείο, εκεί που θέλαμε…και νιώθω πως είναι τεράστιο», λέει ο Luke Elliot.

Η πανέμορφη ορχηστρική ευαισθησία και η περιπετειώδης μουσικότητα του τραγουδιού θέτουν τον τόνο για ολόκληρο το album. Eίναι ένα γλυκόπικρο pop τραγούδι με μία μελωδία που σου κολλάει στο μυαλό, και τη μοναδική φωνή του Elliot να πρωταγωνιστεί. Ο Elliot γράφει στίχους γεμάτους εικόνες που διηγούνται μία ολοκληρωμένη ιστορία από μόνες τους, οι μεμονωμένες σκηνές διαδέχονται η μία την άλλη δημιουργώντας μια ενιαία εικόνα αβίαστα. Τα φωνητικά απλά υπογραμμίζουν την ένταση του Elliot.

Το video clip που συνοδεύει το single έχει μία αρμονία θα έλεγε κανείς συμπαντική. Ακολουθεί την αφήγηση των στίχων σκηνή με σκηνή. Η ποιότητα παραγωγής του video clip είναι υψηλή και σκηνοθέτης του είναι ο Νορβηγός Alex Herron, που έχει σκηνοθετήσει εκατοντάδες videos και στην Ευρώπη αλλά και στη δυτική ακτή των ΗΠΑ.

«Συνάντησα τον Alex σε ένα γύρισμα για διαφημιστικό στο οποίο συμμετείχε και η γυναίκα μου», θυμάται ο Elliot «και αμέσως αρχίσαμε να μιλάμε για μουσική. Στη συνέχεια συναντηθήκαμε για καφέ, ακούσαμε μαζί το album και με ρώτησε ποιος θα κάνει το video clip του ‘All on Board’. Σκεφτήκαμε το ενδεχόμενο να γίνει το γύρισμα στην Ευρώπη, αλλά ο Alex ήθελε να έχει ένα αμερικάνικο feeling, αυτό το φως της δυτικής ακτής και έτσι πήγαμε στην Καλιφόρνια. Ο Alex όταν δουλεύει κάνει focus, η προσοχή του είναι απόλυτα εστιασμένη στο αποτέλεσμα που θέλει να πετύχει και η συμβολή του ήταν πολύτιμη. Είμαι μουσικός, όχι ηθοποιός. Και ο Alex ήταν ιδανικός στο να βγάλει από μέσα μου όλα τα απαιτούμενα υποκριτικά στοιχεία και να με καθοδηγήσει. Αν είχα μείνει μόνο στις δικές μου ικανότητες, θα ήταν απλά να περιπλανιέμαι στα τυφλά στη λίμνη του Salton Sea».

Δ.Τ.

Luke Elliot - All on Board

Back To Top