Νέο Music Video | Papazó & Akylas με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ – Ατελιέ

O Papazó και ο Akylas παρουσιάζoυν το “Ατελιέ” σε μια νέα, ιδιαίτερη εκδοχή, αυτή τη φορά μέσα από τη συνεργασία με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.
Τίτλος τραγουδιού: “Ατελιέ”
Καλλιτέχνης: Papazó, Akylas, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ
Μουσική / Στίχοι: Papazό
Σκηνοθεσία: Μαριλένα Βουράκη
Από το LP: –
Εταιρεία: –
Ημ/νία κυκλοφορίας single: 24 Φεβρουαρίου 2026
Art-Cover:

Το κομμάτι που είχε γίνει viral στο TikTok αποκτά πλέον ορχηστρικό χαρακτήρα, προσφέροντας στο κοινό μια διαφορετική μουσική εμπειρία.
Παρότι ο Akylas γνώρισε μεγάλη απήχηση στο ευρύ κοινό με το “Ferto”, όσοι δραστηριοποιούνται έντονα στα social media τον είχαν ήδη ξεχωρίσει νωρίτερα μέσα από το “Ατελιέ”, τη συνεργασία του με τον Papazó. Το τραγούδι αγαπήθηκε ιδιαίτερα στο TikTok, με πολλούς χρήστες να τραγουδούν με νοσταλγική διάθεση τον χαρακτηριστικό στίχο «Σε είχα δει σε ένα πάρτι…». Από την πρώτη στιγμή κατάφερε να ξεχωρίσει, καθώς οι δύο δημιουργοί δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα ονειρική και συναισθηματική, που παρασύρει τον ακροατή και του αφήνει ένα χαμόγελο.
Σήμερα, το “Ατελιέ” αποκτά νέα πνοή μέσα από τη σύμπραξη με την ορχήστρα. Όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή Πρωίαν σε είδον, ο Akylas και ο Papazó συναντήθηκαν με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ τον περασμένο Νοέμβριο, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που συνδυάζει τη σύγχρονη αισθητική με τον πλούσιο ορχηστρικό ήχο.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Papazó είναι μουσικός παραγωγός και τραγουδοποιός με κλασικές σπουδές στην κιθάρα και την αρμονία. Εκτός από κιθάρα, ασχολείται με μπάσο, πλήκτρα, μαντολίνο και άλλα όργανα, ενώ συνεργάζεται με καλλιτέχνες από διαφορετικά μουσικά είδη, όπως indie pop, rock, hip-hop και έντεχνο. Παράλληλα, δημιουργεί από το προσωπικό του στούντιο στην Αθήνα, ενώ τα video του στο TikTok -όπου εμφανίζεται να παίζει μουσική σε μπαλκόνι με θέα τον Λυκαβηττό μαζί με άλλους καλλιτέχνες- συγκεντρώνουν ιδιαίτερα θερμή ανταπόκριση από το κοινό.
Η πρωτότυπη εκτέλεση του τραγουδιού είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά την 1η Δεκεμβρίου 2023 ως ανεξάρτητο single-συνεργασία των δύο ερμηνευτών του. Ο Papazó υπογράφει τους στίχους, τη μουσική αλλά και την παραγωγή του.
Σημαντική είναι και η συμβολή των μουσικών που πλαισιώνουν την ηχογράφηση, με τον Πέτρο Σπιθουράκη στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Μίνο Πετσετάκη στο ηλεκτρικό μπάσο και τον Κώστα Χριστοδούλου στα drums. Η σύλληψη της ιδέας ανήκει στον Νίκο Τσαούση, ενώ το οπτικό υλικό συνοδεύεται από τη φωτογραφική ματιά του Σπύρου Γαρδέρη και τη διεύθυνση παραγωγής του Βασίλη Δραμουντάνη, συνθέτοντας ένα ολοκληρωμένο καλλιτεχνικό πλαίσιο γύρω από το τραγούδι.
Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε στο studio Β των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, με την τεχνική επιμέλεια των Κωστή Γιαννακόπουλου και Διονύση Λυμπέρη, ενώ τη μίξη ανέλαβαν ο Κωστής Γιαννακόπουλος και ο ίδιος ο Papazó. Το mastering πραγματοποιήθηκε από τον Άλεξ Παπαδόπουλο, διασφαλίζοντας έναν ήχο καθαρό και ισορροπημένο, αντάξιο της ορχηστρικής κλίμακας της παραγωγής. Η μαγνητοσκόπηση έλαβε επίσης χώρα στο studio Β των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, σε σκηνοθεσία της Μαριλένας Βουράκη.





