skip to Main Content

Ο ‘θρύλος της punk’, Iggy Pop, καθήλωσε το κοινό στην κατάμεστη από κόσμο Πλατεία Νερού

Μπορεί να έχει ‘πατήσει’ τα 72, αλλά το ίνδαλμα των The Stooges ‘έβαλε φωτιά’ στην Πλατεία Νερού στις 8 Ιουνίου…Iggy Pop is on fire!

Φεστιβάλ: Release Athens

Τοποθεσία: Πλατεία Νερού, Αθήνα

Πότε: Σάββατο, 8 Ιουνίου 2019

Ώρα Έναρξης: 17::20 The Dark Rags

18:10 The Noise Figures

19:00 Shame

20:30 James

23:00 Iggy Pop

Μία από τις μεγαλύτερες συναυλίες του 2019 στην Αθήνα ήταν αυτή του Iggy Pop στο Release Athens. Το αθηναϊκό -κι όχι μόνο- κοινό ανέμενε πως και πως την εμφάνιση του θρύλο των The Stooges στην σκηνή της Πλατεία Νερού στο πλαίσιο του Release Athens. Η υποσχετική για μία αξέχαστη βραδιά, άφηνε πολλές και μεγάλες ελπίδες στο κοινό, οι οποίες φυσικά κι εκπληρώθηκαν.

Σε αυτό συνέβαλαν και τα opening acts τα οποία ακούνε στα ονόματα των The Dark Rags και The Noise Figures, αλλά και οι δυναμικές εμφανίσεις των Shame και James πριν από την άφιξη του Iggy στην σκηνή. Με μερικές τροποποιήσεις στις ώρες εμφάνισης των καλλιτεχνών (συγκριτικά με την πρώτη ημέρα του Release Athens), το κοινό ξεκίνησε από νωρίς να καταφθάνει στον χώρο, αναμένοντας να ανοίξουν οι πόρτες στις 17:00 μμ, ώστε να πιάσουν μία ‘καλή’ θέση στις πρώτες σειρές. Οι Αθηναίοι The Dark Rags κάνουν την αρχή και παρουσιάζουν στο κοινό τις garage punk δημιουργίες τους, ενώ δίνουν τη σκυτάλη στον Γιώργο Νίκα και τον Στάμο Μπάμπαρη που δημιουργούν το psychic fuzz rock duo, The Noise Figures.

Οι ανερχόμενοι Shame ανεβαίνουν στη σκηνή της Πλατείας Νερού, πιστοί στο προκαθορισμένο ραντεβού τους στις 19:00 μμ, και χαρίζουν στο κοινό πάνω από μία ώρα post-punk απόλαυσης. Ο Eddie Green, front-man του συγκροτήματος, ερμηνεύει με άπειρο δυναμισμό τραγούδια από το ντεμπούτο album τους, “Songs of Praise”, όπως τα “The Lick”, “One Rizla” και “Tasteless”, ενώ λίγο πριν το τέλος την εμφάνισής του χαρίζουν απίστευτη ενέργεια στο κοινό με τα “Dust on Trial”, “Angie” και “Gold Hole”.

Η ώρα φτάνει στις 20:30 και οι James κάνουν την εμφάνισή τους με το “Come Home” να δίνει το έναυσμα για μία ελπιδοφόρα εμφάνιση. Τελικά, μένοντας με το παράπονο ότι δεν ακούστηκε το “Senorita”, ο Tim Booth και η μουσική του παρέα χάρισαν τραγούδια, όπως το “Laid”, “Getting Away With It (All Messed Up)”, αλλά και το επιτυχημένο “Sometimes”. Ο λόγος, λοιπόν, που αυτή τη φορά οι James δεν τράβηξαν τα βλέμματα ήταν επειδή έδωσαν βάση στην προώθηση του νέου τους δίσκου, “Living in Extraordinary Times”, κι όχι στην ικανοποίηση των ακουσμάτων του αθηναϊκού κοινού.

Σε κάθε περίπτωση, όλα ξεπεράστηκαν όταν στις 23:00 μμ ο Μεγάλος Iggy βγήκε στη σκηνή με το “I Wanna Be Your Dog”. Το κοινό αποθεώνει το είδωλο της Punk, ενώ ο ίδιος εκστασιασμένος από το θέαμα δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Οι μεγαλύτερες επιτυχίες ακούγονται από την αρχή της βραδιάς, με το “Gimme Danger” να δίνει τη σκυτάλη του στο “The Passenger” και το “Lust for Life”. Το κοινό συμμετέχει ενεργά στην ερμηνεία, χωρίς να χάνει στίχο, ενώ τα καπνογόνα φωτίζουν την κατάμεστη Πλατεία Νερού που στην κυριολεξία φαίνεται να έχει ‘πάρει φωτιά’. Τραγούδια από τους αγαπημένους The Stooges, όπως τα “I’m Sick of You”, “Search and Destroy”, “1969”, “Down on the Street” και “Real Cool Time” (μεταξύ άλλων) ακούγονται ηχηρά στον χώρο, ενώ το κοινό ευχαριστιέται κάθε στιγμή.

Ο ήχος σε ορισμένα από τα τραγούδια που ακούστηκαν είχε ενισχυθεί από jazz αναφορές και τον ήχο από σαξόφωνο, κάτι το οποίο βρήκε ‘πρόσφορο έδαφος’ στο κοινό. Οι βόλτες μπροστά από την αρένα ήταν τα ‘κερασάκια στην τούρτα’. Επί 1 ώρα και 40 λεπτά ο Iggy ‘όργωσε’ τον χώρο του ακούραστος και ημίγυμνος, ενώ μία από τις πιο συναισθηματικές στιγμές της βραδιάς ήταν η αναφορά στον αγαπημένο του David Bowie μέσω της διασκευής στο “The Jean Genie”.

Μία βραδιά που έκλεισε με πολλά μπουκάλια να εκτοξεύονται προς το μέρος του Iggy (χωρίς όμως να ανταποδίδει) ως ένδειξη θαυμασμού κι αγάπης προς τον θρύλο της punk, αλλά και ακατάπαυστο χειροκρότημα προς το πρόσωπό του, ήταν η δεύτερη ημέρα του μεγαλύτερου φεστιβάλ της Αθήνας για το 2019, το Release Athens.

Στα plus της βραδιάς υπολογίζουμε και τον πολύ καλό ήχο, αλλά και την συνολική διοργάνωση, καθώς δεν συνέβη κανένα ευτράπελο!

Back To Top