skip to Main Content

Ο Bryan Adams έδωσε μία από τις καλύτερες συναυλίες της χρονιάς στην Αθήνα

Ο Bryan Adams καθήλωσε το αθηναϊκό κοινό στην πρώτη του συναυλία στην Ελλάδα, έπειτα από 27 χρόνια!

Bryan Adams live in Athens

Τίτλος Περιοδείας: “Shine a Light Tour”

Τοποθεσία: Ολυμπιακό Γήπεδο Μπάσκετ Ο.Α.Κ.Α.

Πότε: Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019

Ωρα Εμφανίσης 21:30

Μία αξέχαστη βραδιά επιφύλασσε ο Bryan Adams στο αθηναϊκό κοινό 27 χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση στη χώρα μας το 1992. Μοναδικές δημιουργίες από το παρελθόν, αλλά και την τελευταία του, δισκογραφική δουλειά, “Shine A Light” ήχησαν στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Ο.Α.Κ.Α. με το κοινό να συνοδεύει στην ερμηνεία τον Καναδό καλλιτέχνη σε όλα τα τραγούδια. Ήδη από τις 19:00 μμ οι πιο πιστοί θαυμαστές ξεκίνησαν να καταφθάνουν στον χώρο κι ενώ όλα έδειχναν πως οι κερκίδες και η αρένα δεν θα “γέμιζαν”, στις 21:30 μμ που εμφανίστηκε στη σκηνή του γηπέδου ο Bryan ο χώρος ήταν κατάμεστος από κόσμο.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως μιλάμε για μία από τις καλύτερες συναυλίες της χρονιάς, όχι από άποψη εσόδων, αλλά για το γεγονός ότι ο Bryan Adams ήταν ο πιο επικοινωνιακός καλλιτέχνης με το κοινό του, ενώ δεν έλειψαν τα αστεία για τους Έλληνες και για το γεγονός ότι “όλα ξεκινούν από την Ελλάδα”. Η βραδιά, λοιπόν, ξεκίνησε με το γήπεδο να σείεται από τον κόσμο στο άκουσμα του “The Last Night on Earth”, το οποίο έδωσε τη θέση του στο “Somebody”. Πηγαίνοντας αρκετά πίσω στο χρόνο, ο Adams επέλεξε να μοιραστεί μαζί μας το “Can’t Stop This Thing We Started”, ενώ συνέχισε με το “Run To You” που είναι παρμένο από τον δίσκο “Reckless”. Ο συγκεκριμένος δίσκος και τα τραγούδια από αυτόν ήταν και αυτά που ακούστηκαν περισσότερο από τον ίδιο τον καλλιτέχνη, με το κοινό να μην έχει κανένα παράπονο.

Με το φρέσκο “Shine a Light” ο Bryan ζήτησε από τον κόσμο να ανάψει τα δικά του φώτα, δημιουργώντας μία ατμοσφαιρική μυσταγωγία. Στο “It’s Only Love” ο Adams πάντα με χιούμορ, αντί να συστήσει στο κοινό την Tina Turner -η οποία δεν είναι μαζί μας, όπως είπε- σύστησε τον εντυπωσιακό Keith Scott, ο οποίος μάς κατέπληξε με το παίξιμό του. Περνώντας η ώρα, ο ερμηνευτής επέλεξε να παίξει με τον δικό του τρόπο τον “Ζορμπά”, όπου το χειροκρότημα του κοινού στον ρυθμό που άκουγε ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Στην πορεία απολαύσαμε τις acoustic versions των “Here I Am” και “When You’re Gone”. Τα “(Everything I Do) I Do It For You” και “18 til I Die” δίνουν τη σκυτάλη σε μερικές επιλογές του κοινού κατόπιν αιτήματος του Adams. Η Daniella επέλεξε το “Hearts on Fire”, ο Ζίνος το “There Will Never Be Another Night” και ο Γιάννης το “Kids Wanna Rock”.

Φτάνοντας λίγο πριν το encore, ο Adams ερμήνευσε καταπληκτικά το “Please Forgive Me” και το “Summer of ‘69”. Η ιστορία του ερμηνευτή με τους γονείς του και την αγορά του πιάνου του δημιούργησε έντονα συναισθήματα, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που δάκρυσαν στο άκουσμά της. Ο Adams έκανε μία απόπειρα να αποχαιρετήσει το αθηναϊκό κοινό, ωστόσο το έντονο χειροκρότημά του φέρνουν στη σκηνή τον ίδιο και την μπάντα του, η οποία απαρτίζεται από τους Keith Scott (φωνητικά, κιθάρα), Mickey Curry (drums) και Solomon Walker (μπάσο). Ο Adams μας χαρίζει το μοναδικό “I Could Get Used to This”, μία διασκευή των The Crickets “I Fought the Law”, αλλά και τις acoustic versions των “Straight From the Heart” και “All for Love”, στην πρωτότυπη εκδοχή του οποίου ακούγαμε τον Rod Stewart και τον Sting.

Εν κατακλείδι, το κοινό αποχωρεί απόλυτα “χορτασμένο” από αυτή την συναυλιακή εμπειρία, για την οποία κανείς δεν έχει να προσάψει τίποτα αρνητικό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Bryan Adams μάς ικανοποίησε πλήρως κι εμείς ελπίζουμε… εις το επανιδείν!

Setlist

1 The Last Night on Earth

2 Somebody

3 Can’t Stop This Thing We Started

4 Run To You

5 Shine a Light

6 Heaven

7 Go Down Rockin’

8 It’s Only Love

9 Cloud #9

10 You Belong to Me

11 Zorba’s Dance intro/Have You Ever Really Loved a Woman?

12 Here I Am (Acoustic)

13 When You’re Gone (Acoustic)

14 (Everything I Do) I Do It for You

15 Back to You

16 The Only Thing That Looks Good on Me Is You

17 Cuts Like a Knife

18 18 til I Die

19 Hearts on Fire (Request)

20 There Will Never Be Another Tonight (Request)

21 Kids Wanna Rock (Request)

22 Please Forgive Me

23 Summer of ’69

Encore:

24 I Could Get Used to This

25 I Fought the Law (The Crickets cover)

26 Straight From the Heart (Acoustic)

27 All for Love (Bryan Adams, Rod Stewart & Sting cover) (Acoustic)

Back To Top