Συνέντευξη Τύπου | Έρχεται η θεατρική παράσταση για τη ζωή του Στράτου Διονυσίου «Τα πήρες όλα κι έφυγες»

«Τα πήρες όλα κι έφυγες»: Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου για τη θεατρική παράσταση για τη ζωή του Στράτου Διονυσίου
Info
Συνέντευξη Τύπου της παράστασης “Τα Πήρες Όλα κι Έφυγες” που έρχεται στο Θέατρο Παλλάς, το Μάρτιο του 2025, για έναν κύκλο παραστάσεων.
Τοποθεσία: Το Περιβόλι τ΄ουρανού
Ημ/νία διεξαγωγής παράστασης: 5 Μαρτίου 2025
- Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Τσορτέκης, Μαρία Κεχαγιόγλου, Γιάννης Νταλιάνης, Μπέσυ Μάλφα, Μιχάλης Αλικάκoς, Χρύσα Κλούβα, Δημήτρης Μαχαίρας, Δημήτρης Γαλανάκης, Στάθης Γεωργαντζής, Αλίκη Γεωργίου, Γιώργος Δημόπουλος, Ρωξάνη Καρφή, Ευγενία Κάρνου, Λεωνίδας Μπακάλης, Δήμητρα Σταύρου, Μαρίνος Ταρνανάς
- Τραγουδούν εναλλάξ live, τα παιδιά του Στράτου Διονυσίου, ο Άγγελος, ο Στέλιος και ο Διαμαντής.
- Συμμετοχή ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης Θανάσης Πολυκανδριώτης.
- Ζωντανή ορχήστρα στη σκηνή με μαέστρο το Νίκο Στρατηγό
- Μουσικοί: Δημήτρης Σαββαΐδης, Χρήστος Μιχάλης, Πόλυς Πελέλης, Άκης Γαβαλάς, Νίκος Παπαναστασίου, Ευάγγελος Ζαρμπούτης
- Οι παιδικές φωνές του Στράτου και της Γεωργίας είναι οι Γιώργος Καρυστινός και Άλκηστη Καρυστινού
Φωτογραφίες: SounDarts.gr
Συντελεστές:
Συντελεστές
- Κείμενο: Κωνσταντίνος Σαμαράς
- Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου
- Μουσική διεύθυνση: Νίκος Στρατηγός
- Σκηνικό: Γιώργος Γαβαλάς – Μιχάλης Σαπλαούρας
- Ενδυματολόγος: Αλεξία Θεοδωράκη
- Σχεδιασμός φωτισμών: Στέλλα Κάλτσου
- Χορογραφία/ Κίνηση: Πάρης Μαντόπουλος
- Δραματουργική επεξεργασία: Τζούλια Διαμαντοπούλου
- Βοηθός Σκηνοθέτη: Στάθης Γεωργαντζής
- Βοηθός ενδυματολόγου: Ελευθερία Πέτροβα
- Βοηθός Σχεδιασμός φωτισμών: Ιφιγένεια Γιαννιού
- Σχεδιασμός ήχου ορχήστρας: Αθανάσιος Χριστόπουλος
- Επιμέλεια φροντιστηρίου: Αλεξάνδρα Γεωργίου
- Γραφιστικά παράστασης: Σοφία Μαυρογεωργίου
- Σχεδιασμός make up: Διονυσία Κωνσταντίνου
- Περούκες: Θωμάς Γαλαζούλας
- Κομμώσεις: Cut and Chemistry
- Φωτογραφίες – Video: Πάτροκλος Σκαφίδας
- Artwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς
- Επικοινωνία: Μαργαρίτα Δρούτσα
Η μουσικοθεατρική παράσταση – αφιέρωμα στον εμβληματικό βάρδο της Θεσσαλονίκης Στράτο Διονυσίου, έρχεται στο Θέατρο Παλλάς, το Μάρτιο του 2025, για έναν κύκλο παραστάσεων. Ένα όραμα του επιχειρηματία Γιάννη Κεντ που έγινε πραγματικότητα για όλους τους θαυμαστές του Στράτου!
Πριν από αυτό, πραγματοποιήθηκε στο “Περιβόλι τ΄ουρανού”, συνέντευξη τύπου όπου όλοι οι συντελεστές προσπάθησαν να μας δώσουν μια πρώτη γεύση από το τι θα ακολουθήσει από την Τετάρτη 12 Μαρτίου, ένα χιλιόμετρο περίπου μακριά από τη μουσική σκηνή όπου εμφανίζεται ο μικρότερος γιος του Στράτου, Στέλιος Διονυσίου, στο Θέατρο Παλλάς. Έξω από το “Περιβόλι τ΄ουρανού” δέσποζε μια ταμπέλα που έγραφε “Στράτος” και πρόκειται για την αυθεντική ταμπέλα από το ομώνυμο νυχτερινό κέντρο που άνοιξε ο ίδιος τα Χριστούγεννα του 1987, λίγο παρακάτω, στην οδό Φιλελλήνων.
Ο πρωταγωνιστής της παράστασης, Γιάννης Τσορτέκης, που θα υποδυθεί τον αείμνηστο λαϊκό τραγουδιστή, ήταν από νωρίς στο χώρο απαντώντας με ενθουσιασμό και χαμόγελο στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων τονίζοντας το σεβασμό που έδειξε στο ρόλο του Στράτου. Ο σκηνοθέτης της παράστασης Βασίλης Μαυρογεωγίου απέδωσε το κείμενο του Κωνσταντίνου Σαμαρά, με “συναισθηματικό τρόπο”, όπως εξήγησε αργότερα μιας και το συναίσθημα ήταν οδηγός κι όχι απαραίτητα η ιστορική σειρά των γεγονότων σε αυτή την κατάδυση στις κυριότερες στιγμές της τραγουδιστικής και κοσμικής του ζωής.
Η Μαρία Κεχαγιόγλου θα ενσαρκώσει το ρόλο της συζύγου του Στράτου, Γεωργίας Λαβένης, ενώ ο Γιάννης Νταλιάνης και η Μπέσυ Μάλφα, εκείνους των γονιών του. Στο πλευρό τους θα βρίσκονται οι ηθοποιοί: Μιχάλης Αλικάκος, Χρύσα Κλούβα, Δημήτρης Μαχαίρας, Δημήτρης Γαλανάκης, Στάθης Γεωργαντζής, Αλίκη Γεωργίου, Γιώργος Δημόπουλος, Ρωξάνη Καρφή, Ευγενία Κάρνου, Λεωνίδας Μπακάλης, Δήμητρα Σταύρου και Μαρίνος Ταρνανάς.
Το πιο ενδιαφέρον ωστόσο είναι πως στην παράσταση θα τραγουδούν εναλλάξ live, τα παιδιά του, ο Άγγελος, ο Στέλιος και ο Διαμαντής μαζί με τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη Θανάση Πολυκανδριώτη, που για πολλά χρόνια ήταν στενός συνεργάτης του πατέρα τους.
«Αποκοιμήθηκα», «Πήγαινέ με όπου θέλεις ταξιτζή» , «Τα πήρες όλα και έφυγες», «Πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή», «Ο Σαλονικιός», «Κύριος ήρθα και κύριος φεύγω», «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου», «Άκου ρε φίλε», “Ο Λαός Τραγούδι Θέλει”, “Καλύτερα Μαζί Σου Και Τρελός”, Εγώ ο Ξένος” είναι κάποια από τα μεγάλα λαϊκά τραγούδια, που ζωντάνεψαν τη συνέντευξη τύπου, ερμηνευμένα σαφώς από τους τρεις γιους του. Μέχρι το τέλος της, η ατμόσφαιρα είχε γεμίσει από λουλούδια και χορούς που μας μάγεψαν και έβαλαν την πρώτη φιτιλιά για την ίδια την παράσταση που αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγες μέρες.
Ο Στράτος Διουνυσίου δεν ήταν μόνο ένας από τους επικεφαλής της χορείας των μεγάλων τραγουδιστών, αλλά ήταν Ο «άρχοντας της νύχτας» και της δισκογραφίας.
Μονάκριβη και ατόφια υπήρξε η σχέση του με το κοινό, το οποίο παραμένει πιστό και ορκισμένο, με απόλυτο σεβαστό, δέος και οικειότητα μαζί, στο «Σαλονικιό», σε όλη την πολυτάραχη ζωή του, αλλά και στην απουσία του.