skip to Main Content

Ένα μεγάλο χειροκρότημα για τον Jack Savoretti στην πρώτη του συναυλία στο Ηρώδειο!

Το κοινό στο Ηρώδειο αποθέωσε τον Jack Savoretti στην πρώτη του συναυλία στη χώρα μας!

Τίτλος Παράστασης: «Jack Savoretti Live At The Acropolis»

Τοποθεσία: Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Καλλιτέχνης: Jack Savoretti

Πότε: Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021

Ωρα Εμφανίσης 21:00

Μία από τις συναυλίες που ανυπομονούσαμε να απολαύσουμε στο Ηρώδειο ήταν αυτή του Jack Savoretti, του Βρετανού τραγουδιστή με το ιταλικό ταμπεραμέντο, που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει ένα ένθερμο κοινό και στην Ελλάδα. Η αναμονή από τις αναβολές των συναυλιών λόγω πανδημίας άξιζε και στις 27 Σεπτεμβρίου τελικά το Ηρώδειο έσφυζε από ζωή και μουσική.

Ο Savoretti, πιστός στο ραντεβού του, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό επί σκηνής έχοντας στο πλευρό του μία άκρως ταλαντούχα, μουσική ομάδα κι όλοι μαζί παρουσίασαν υλικό από το τελευταίο του δισκογραφικό εγχείρημα, το album “Europiana”, αλλά και παλαιότερες, γνωστές επιτυχίες του. Όπως ανέφερε κι ο ίδιος κατά την εμφάνισή του στην καλαίσθητη σκηνή του Ηρωδείου, πρόκειται για την πρώτη του συναυλία εδώ και περίπου δύο χρόνια και το “Candlelight” έδωσε το έναυσμα για να λάβει ο Savoretti το πρώτο του “ζεστό” χειροκρότημα.

Κόσμος από όλο το ηλικιακό φάσμα παραβρέθηκε στον χώρο, όπου τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα λόγω COVID-19 καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας και φυσικά κανείς δεν δίστασε να τραγουδήσει μαζί με τον καλλιτέχνη. Τραγούδια, όπως το “Love Is On The Line”, αλλά και “Secret Life” έδωσαν τη σκυτάλη στο άκρως αγαπησιάρικο “When We Were Lovers”. Ο επικοινωνιακός Savoretti μοιράστηκε με όλους μας ιστορίες που στιγμάτισαν τη δισκογραφία του, όπως αυτή της κόρης του, η οποία περιέγραφε στην φίλη της όσο έπαιζαν την δουλειά του μπαμπάς ως μία που “τραγουδάει σε ξένους”. Η έμπνευση για το “Singing to Strangers” αντλήθηκε από αυτή κι ένας ολόκληρος δίσκος έκανε τον Savoretti αγαπητό στο κοινό.

Το τραγούδι σαφώς και ήχησε κάτω από την Ακρόπολη σε ένα ανεπανάληπτο encore. Τα “What More Can I Do?”, “Catapult” και το ολοκαίνουριο “Who’s Hurting Who” κράτησαν σε ένα διαρκές “παραλήρημα” το κοινό, ενώ μία πιστή θαυμάστρια δεν δίστασε να φωνάξει την αγάπη της προς το πρόσωπο του Savoretti, με τον ίδιο να ανταποκρίνεται με τον πιο γλυκό τρόπο. Ο Jack μάλιστα μέσα σε όλα εξέφρασε την αγάπη του για την Μεσόγειο και ιδιαίτερα την χώρα μας την Ελλάδα, ενώ θέλοντας να αφυπνίσει τους πάντες μάς υπενθύμισε να μην παίρνουμε τίποτα ως δεδομένο και να αναγνωρίζουμε την αξία όλων.

Φτάνοντας τελικά προς το τέλος της βραδιάς και χωρίς να ορίζουμε τον χρόνο, τραγούδια όπως τα “Too Much History”, “Youth and Love”, “The Other Side of Love” και “Greatest Mistake” αφήνουν αλησμόνητη αυτή τη βραδιά στο Ηρώδειο κι εμείς όλοι αναμένουμε την επάνοδό του στη χώρα μας!

Jack Savoretti - Candlelight

Jack Savoretti - What More Can I Do?

Jack Savoretti - When We Were Lovers

Jack Savoretti - Youth & Love

Jack Savoretti - Secret Life

Back To Top