skip to Main Content

Ακυκλοφόρητη Συνεργασία | The Rolling Stones & Jimmy Page – Scarlet

Ακούστε την ακυκλοφόρητη συνεργασία των The Rolling Stones με τον Jimmy Paige των Led Zeppelin, στο τραγούδι “Scarlet”!

Τίτλος τραγουδιού: “Scarlet”

Καλλιτέχνης: The Rolling Stones & Jimmy Page

Μουσική/Στίχοι: Keith Richards, Mick Jager

Εταιρεία: Promotone B.V./Universal International

Από το LP: “Goats Head Soup 2020”

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 22 Ιουλίου 2020

Art-Cover:

Όταν οι Rolling Stones παρουσίασαν λεπτομέρειες για το επερχόμενο box set του “Goat’s Head Soup” νωρίτερα αυτό το μήνα, ένα από τα πιο συναρπαστικά στοιχεία που μας έδωσαν ήταν ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι που ηχογραφήθηκε με τον Jimmy Page με τίτλο “Scarlet”. Το box set δεν θα κυκλοφορήσει μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου, αλλά το συγκρότημα κυκλοφόρησε ήδη το πολυ-αναμενόμενο τραγούδι.

Το “Scarlet” ηχογραφήθηκε τον Οκτώβριο του 1974 με τους Keith Richards και Page να αναλαμβάνουν καθήκοντα κιθάρας και τον Ric Grech των Traffic στα μπάσα. «Η ανάμνηση μου είναι ότι μπήκαμε (στο studio) στο τέλος μιας συνεδρίας των Zeppelin», λέει ο Richards σε δήλωση του. «Έφευγαν, και εμείς το είχαμε κλείσει να είμαστε οι επόμενοι και πιστεύω ότι ο Jimmy αποφάσισε να μείνει. Στην πραγματικότητα δεν το ηχογραφήσαμε ως τραγούδι. Ήταν βασικά για ένα demo, μια επίδειξη, ξέρετε, απλώς για να νιώσουμε την αίσθηση, αλλά βγήκε καλό, και με ένα line-up όπως αυτό, καταλαβαίνετε, το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να το χρησιμοποιήσουμε”.

Το 1975, ο Page είχε δηλώσει ότι πίστευε πως το τραγούδι προοριζόταν να γίνει ένα B-side των Stones. «Έμοιαζε σε στυλ και διάθεση με τα τραγούδια του ‘Blonde on Blonde’», είπε.

“Ήταν τέλειο, πολύ καλό. Μείναμε όλη τη νύχτα και πήγαμε στο Island Studios όπου ο Keith έβαλε μερικές κιθάρες reggae σε ένα τμήμα. Μετά έβαλα μερικά solos, αλλά ήταν οκτώ το πρωί της επόμενης ημέρας πριν το κάνω. Πήρε τις κασέτες στην Ελβετία και κάποιος το ανακάλυψε. Ο Keith είπε στον κόσμο ότι ήταν ένα τραγούδι από το album μου”.

Η νέα έκδοση του “Goat’s Head Soup” θα συμπεριλαμβάνει επίσης τα ακυκλοφόρητα τραγούδια “Criss Cross” και “All the Rage”, μαζί με σπάνια demos, εναλλακτικές λήψεις και μίξεις και μια ολοκληρωμένη συναυλία μαγνητοσκοπημένη από μια εμφάνιση του συγκροτήματος το 1973 στο Βέλγιο που έχει ήδη κυκλοφορήσει με τίτλο “A Brussels Affair”.

Οι Stones αρχικά κατά τη διάρκεια της καραντίνας, κυκλοφόρησαν το νέο τους τραγούδι “Living in a Ghost Town”, την πρώτη τους πρωτότυπη σύνθεση από το 2012.

The Rolling Stones & Jimmy Page - Scarlet

Back To Top