skip to Main Content

Ακυκλοφόρητο Τραγούδι | Bob Dylan – Love Sick (Take 2)

Η Panik Records και η Sony Music ανακοινώνουν το “Bob Dylan – Fragments – Time Out of Mind Sessions (1996-1997): The Bootleg Series Vol.17”

Τίτλος τραγουδιού“Love Sick (Take 2)

Καλλιτέχνης: Bob Dylan

Μουσική / Στίχοι: Bob Dylan

Εταιρεία: Panik Records/Sony Music

Από το LP: “Bob Dylan – Fragments – Time Out of Mind Sessions (1996-1997): The Bootleg Series Vol.17

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 17 Νοεμβρίου 2022

Art-Cover:

Μία υπερπολυτελής deluxe box set έκδοση του “Bob Dylan – Fragments – Time Out of Mind Sessions (1996-1997): The Bootleg Series Vol.17”, θα περιλαμβάνει 5CD και 10LP 12″. Ακόμη, θα είναι διαθέσιμο σε 2CD/4LP standard έκδοση, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα remix CD του “Time Out of Mind 2022”, καθώς και επιλεγμένα Outtakes και εναλλακτικά highlights. Η πλήρης ψηφιακή έκδοση της κυκλοφορίας θα είναι διαθέσιμη επίσης στις 27 Ιανουαρίου 2023.

Οι θαυμαστές μπορούν να πάρουν μία πρώτη γεύση με την εναλλακτική ακυκλοφόρητη έκδοση “Love Sick – Version 2” η οποία είναι πλέον διαθέσιμη σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Το πιο πρόσφατο αυτό κεφάλαιο της επιτυχημένης σειράς “Bootleg” κυκλοφοριών από την δισκογραφία του Bob Dylan μας δίνει μία φρέσκια ματιά στο album “Time Out of Mind”, το οποίο έκλεισε 25 χρόνια κυκλοφορίας του στις 30 Σεπτεμβρίου. Το “Fragments – Time Out of Mind Sessions (1996-1997): The Bootleg Series Vol.17” ακολουθεί την εξέλιξη των τραγουδιών που γράφτηκαν για το album, από τα πρώιμα στάδια των ακυκλοφόρητων ηχογραφήσεων του 1996 στο Teatro από τον Dylan (φωνή, κιθάρα, πιάνο), Daniel Lanois (κιθάρα,  organ), Tony Garnier (μπάσο) και Tony Mangurian (drum, κρουστά) μέχρι και σε ακυκλοφόρητες ζωντανές επανεκτελέσεις του Dylan

και της ομάδας του που τον ακολουθούσε στην περιοδεία του από το 1998 έως το 2001.

Στις αρχές του 1996, ο Dylan (ο οποίος είχε κυκλοφορήσει τελευταία φορά album με νέο υλικό το 1990 και το “Under the Red Sky”) άρχισε να γράφει νέα τραγούδια και ύστερα από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς πήγε στο Teatro studio με τον Daniel Lanois (ο οποίος ήταν παραγωγός του στο album “Oh Mercy” του 1989) για να ηχογραφήσει demos που ίσως κατέληγαν σε ένα νέο album. Οι ηχογραφήσεις για το “Time Out of Mind” άρχισαν να παίρνουν μορφή τον Ιανουάριο του 1997, τότε που ο Dylan αποφάσισε να μεταφερθεί στο Criteria Studio στο Μαϊάμι μαζί με μέλη της μπάντας του όπως Bucky Baxter (ακουστική κιθάρα, pedal steel), Duke Robillard (κιθάρα, ηλεκτρική Gibson L-5), Robert Britt (ακουστική Martin, Fender Stratocaster), Cindy Cashdollar (κιθάρα), Tony Garnier (μπάσο), Augie Meyers (Vox organ combo, Hammond B3 organ, ακορντεόν), Jim Dickinson (keyboards, Wurlitzer electric πίανο, pump organ), drummers Jim Keltner, Brian Blade και David Kemper που τον ακολουθούσαν στην περιοδεία του τότε.

Το τελικό αποτέλεσμα, με την ονομασία “Time Out of Mind“, έγινε σταθμός για την μουσική πορεία του Bob Dylan με τα τραγούδια: “Love Sick”, “Cold Irons Bound”, “Can’t Wait”, “Not Dark Yet”, να γίνονται τραγούδια που μόνιμα έλεγε σε περιοδείες του και συγκεκριμένα το “Make You Feel My Love”, να φτάνει ένα σπάνιο status και να θεωρείται ένα από τα πιο κλασικά τραγούδια που βρίσκεται στη λίστα του “Great American Songbook”, στην οποία συμπεριλαμβάνονται τραγούδια μεγάλων δημιουργών όπως Billy Joel, Garth Brooks, Neil Diamond και Adele μεταξύ άλλων. Το “Time Out of Mind” κέρδισε δύο βραβεία Grammy το 1998 στις κατηγορίες ‘Album of the Year’ και ‘Best Contemporary Folk Album’ ενώ το τραγούδι, “Cold Irons Bound”, βραβεύτηκε στην κατηγορία ‘Best Male Rock Vocal Performance’.

Όλα τα τραγούδια του “Bob Dylan – Fragments – Time Out of Mind Sessions (1996-1997): The Bootleg Series Vol.17” έχουν γραφτεί από τον Bob Dylan, εκτός του παραδοσιακού τραγουδιού “The Water is Wide”, το οποίο ενορχήστρωσε ξανά ο Bob Dylan. Tο original “Time Out of Mind” ήταν μια παραγωγή του Daniel Lanois και της εταιρίας παραγωγής Jack Frost Productions.

Δ.Τ.

Bob Dylan - Love Sick (Take 2)

Back To Top