skip to Main Content

Ακυκλοφόρητο Τραγούδι | R.E.M. – Devil Rides Backwards (demo)

Μία γαλήνια, ακυκλοφόρητη μπαλάντα από τους R.E.M. με τίτλο, “Devil Rides Backwards”

Τίτλος τραγουδιού«Mike’s Pop Song»

Καλλιτέχνης: R.E.M.

Μουσική / Στίχοι: N/A

Από το album«Automatic for the People: 25th anniversary reissue»

Ημερομηνία κυκλοφορίας album : 10 Νοεμβρίου 2017

Art-Cover:

Τριανταένα χρόνια μουσικής πορείας, αρκετές ανακατατάξεις στην σύνθεσή τους, σημαντικά βραβεία, hit singles και πολύ-πλατινένια studio albums είναι λίγα από όσα μπορούμε να ξεχωρίσουμε από το ενεργητικό των R.E.M. μέχρι σήμερα. Το κοινό του συγκροτήματος παραμένει πιστό σε αυτό ακόμα και τα τελευταία χρόνια, όπου οι R.E.M. απέχουν δισκογραφικά από το προσκήνιο, ωστόσο έχουν καταφέρει να διατηρήσουν τα διαχρονικά τους και κλασσικά θα λέγαμε τραγούδια τους ‘ζωντανά’.

Με την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά να χρονολογείται πίσω στο 2011 και φέρει ως τίτλο “Collapse into Now”. Πρόκειται για έναν από τους ελάχιστους δίσκους που αναδείχθηκε ‘αργυρός’, κάτι το οποίο ίσως να σήμανε το ‘τέλος’ του rock συγκροτήματος. Οι R.E.M., όμως, είναι ξανά κοντά μας με ιδιαίτερο υλικό. Δεν θα το χαρακτηρίζαμε νέο, αλλά παλιό και σίγουρα επετειακό. Το θρυλικό συγκρότημα που τάραξε στη δεκαετία των 80s’ και 90s’ τα νερά της μουσικής κοινότητας κυκλοφορεί ξανά το εορταστικό “Automatic For The People”, 25 χρόνια από την πρωτότυπη κυκλοφορία του, το 1992.

Η επανέκδοση του εν λόγω album περιλαμβάνει τέσσερις δίσκους, ανάμεσα στους οποίους θα βρίσκονται 20 ακυκλοφόρητα τραγούδια από το “Automatic For The People”, καθώς και το bonus track “Photograph” σε συνεργασία με την Natalie Merchant. Οι R.E.M. μας έχουν ήδη συστήσει το πρώτο ακυκλοφόρητο demo του δίσκου, με τίτλο Mike’s Pop Song και η σειρά ήρθε για το “Devil Rides Backwards”. Μία γαλήνια θα λέγαμε μπαλάντα, στην οποία κυρίαρχο ρόλο έχουν οι κιθάρες και η μελωδική φωνή του Michael Stipe.

R.E.M. - Devil Rides Backwards (demo)

Back To Top