skip to Main Content

Ακυκλοφόρητο Τραγούδι | Ruben Gonzalez – Descarga Rubén Y Cachaíto

Ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι από τον πιανίστα των θρυλικών Buena Vista Social Club, Rubén González.

Τίτλος τραγουδιού: “Descarga Rubén Y Cachaíto”

Καλλιτέχνης: Ruben Gonzalez

Μουσική / Στίχοι: Ruben Gonzalez, Cachaíto

Από το album: “Introducing… Rubén González”

Ημερομηνία κυκλοφορίας album : reissue: 16 Ιουνίου 2017

Art-Cover:

Ηχογραφημένο μέσα σε δύο ημέρες αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Buena Vista Social Club με πολλούς από τους κοινούς μουσικούς, το album «Introducing… Rubén González” απέκτησε μια επανέκδοση με την οποία “καλωσορίζει” κι ένα διπλό βινύλιο 180gm. Το master έγινε στα πασίγνωστα studios της Abbey Road και για πρώτη φορά θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε δύο τραγούδια σε μη επεξεργασμένη αλλά σε πλήρους μήκους μορφή με την προσθήκη ενός ακόμα τραγουδιού που δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ στο παρελθόν.

Πρόκειται για το τραγούδι “Descarga Rubén Y Cachaíto” στο οποίο συμμετέχει ο έτερος super-star των B.V.S.C., Candelario Orlando López Vergara (ή αλλιώς Cachaíto, όπως μαρτυρά κι ο τίτλος), το οποίο “ξεθάφτηκε” από τα αρχεία του 1996.

Η κυκλοφορία της επανέκδοσης αυτής συνέπεσε με την πρεμιέρα του νέου ντοκιμαντέρ «Buena Vista Social Club: Adios» που πραγματοποιήθηκαν αμφότερες, στις 16 Ιουνίου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όταν ο Κουβανός πιανίστας Rubén González ηχογράφησε το πρώτο του solo album στην Αβάνα το 1996 ήταν 77 ετών. Το album κυκλοφόρησε την αμέσως επόμενη χρονιά από την World Circuit σχεδόν μαζί με το βραβευμένο με Grammy album των “Buena Vista Social Club” και το επίσης βραβευμένο με Grammy δίσκο, “Afro Cuban All Stars” στα οποία συμμετείχε επίσης. Μετά από αυτό ακολούθησε μια αξιοσημείωτη αλλά αργή ανθοφορία στην καριέρα του, την οποία διέκοψε ο θάνατος του, το 2003, καθώς περιόδευε στον κόσμο. Είχε προλάβει όμως να αποκαλυφθεί το ταλέντο του και να παραμείνει ως ένας από τους πιο διαχρονικούς θρύλους της κουβανέζικης μουσικής.

Rubén González - Descarga Rubén Y Cachaíto

Back To Top