skip to Main Content

Αφιέρωμα στη Cesaria Evora | Τα τραγούδια της ‘Ξυπόλητης Ντίβας’ εξίταραν για ακόμα μία φορά το αθηναϊκό κοινό

Συναυλία“Αφιέρωμα στη Cesaria Evora”

Ερμηνεύουν: Cesaria Evora Orchestra

Special Guest: Dulce Pontes

Συμμετέχουν : Nancy Vieira, Lucibela, Grace Evora, Elida Almeida

Τοποθεσία: GAZI LIVE, Ιερά Οδός 11, Αθήνα

Πότε: Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017

Ώρα Έναρξης: 21:00

Lucibella

Nancy Vieira

Elida Almeida

Grace Evora

Dulce Pontes

Dulce Pontes, Nancy Vieira, Lucibella, Grace Evora, Elida Almeida

Dulce Pontes, Nancy Vieira, Lucibella, Grace Evora, Elida Almeida

Dulce Pontes, Nancy Vieira, Lucibella, Grace Evora, Elida Almeida & Cesaria Evora Orchestra

Setlist

Βγάλτε τα παπούτσια σας κι ετοιμαστείτε για ένα μουσικό ταξίδι στο Cape Verde με μουσική υπόκρουση από το χρονοντούλαπο της Cesaria Evora

Η “Ξυπόλυτη Ντίβα” για ακόμα μία φορά κατάφερε να ‘αποθεώσει’ τις ψυχές μας κι εμείς την ίδια. Το Gazi Live το βράδυ της 18ης Νοεμβρίου γέμισε από κόσμο κάθε ηλικίας, με τους μεγαλύτερους να αναπολούν στιγμές από παλαιότερες εμφανίσεις της Evora στην Ελλάδα και τους νεότερους να γοητεύονται από την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.

Η προσμονή του κοινού για να ζήσει έστω και για λίγο, έστω κι έτσι στο Cape Verde διεκόπη, όταν στην σκηνή ανέβηκε η ορχήστρα της βραδιάς, εισάγοντάς μας σε ένα μαγικό ταξίδι, μέσα από μελωδίες και φωτογραφικό υλικό στο background, με εικόνες από το Cape Verde και την “Βασίλισσα της Marna” στις πιο αυθεντικές και προσωπικές της στιγμές. H Lucibela, παίρνοντας την σκυτάλη, ξεκίνησε να ερμηνεύει το “Cize”, όνομα το οποίο φώναζαν οι φίλοι την Evora. “Carnaval de São Vicente”, “Yamore” με την συνοδεία ενός ρυθμικότατου ακορντεόν και το ερωτικό “Besame Mucho” ολοκλήρωσαν την εμφάνιση την Lucibela.

Με αφορμή, λοιπόν, τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την κυκλοφορία του debut album της, “La Diva aux Pieds Nus”, στην σκηνή βρέθηκαν εξαιρετικοί, καταξιωμένοι μουσικοί, αλλά και η άξια διάδοχός της –σύμφωνα με την Evora-, Nancy Vieira. Η Vieira τήρησε τον προγραμματισμό, ερμηνεύοντας επίσης τέσσερα τραγούδια. Τέσσερις μουσικές επιτυχίες που έχουν χαρακτηρίσει την Evora και δεν είναι άλλες από τις “Petit Pays”, “Velocidade”, “Miss Perfumada” και “Rogamar”.

Η 24χρονη, Elida Almeida, ‘ανέβασε’ τον ρυθμό και λικνίστηκε στον ρυθμό των “Dor mi Amor”, “Mar Sagrado”, “Bia de lulucha” και “Angola”. Την σκυτάλη πήρε ο ανιψιός της Cesaria και καταξιωμένος στο είδος, Grace Evora. Ένα τραγούδι αφιερωμένο στο χωριό του, το Salamansa, με τίτλο “Piknic na Salamansa” έδωσε την σκυτάλη στο άκρως ‘ανεβαστικό’, “El ê Sabim”, στο οποίο τον συνόδευσε το θερμό κοινό. “Nutridinha” και “Isolada” δεν έλειψαν από την ερμηνεία του Evora.

Για το τέλος, η Dulce Pontes είχε αφήσει μία φαντασμαγορική εμφάνιση. Με την ίδια στο πιάνο και με μόνη συνοδεία έναν σαξοφωνίστα, η Pontes έδωσε τον καλύτερό της εαυτό και όλο της το συναίσθημα για το “Mar Azul”. “Sodade” και “Sangue de Berona” οδήγησαν αρμονικά στο τέλος της αφιερωματικής αυτής βραδιάς, με το κοινό να ζητωκραυγάζει και τους καλλιτέχνες επί σκηνής να μην θέλουν να αποχωριστούν την αγαπημένη τους ντίβα. Την Cesaria.

Back To Top