skip to Main Content

Νέα Διασκευή | Bastille – Basket Case

Οι Bastille διασκευάζουν Green Day!

Τίτλος τραγουδιού“Basket Case”

Καλλιτέχνης: Bastille

Μουσική / Στίχοι: Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt, Tré Cool

Από το album: “The Tick”

Ημερομηνία κυκλοφορίας single : 18 Αυγούστου 2017

Art-Cover:

Δεν είναι η πρώτη φορά που το “Basket Case” του 1994 των Green Day διασκευάζεται από κάποιον καλλιτέχνη. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος, την οποία θα χαρακτηρίζαμε διαχρονική και η οποία έχει αναδειχθεί “πλατινένια” στην Ιταλία και “χρυσή” στη Μεγάλη Βρετανία. Avril Lavigne, Fall Out Boy, Elvis Costello, Alanis Morissette και Bruno Mars είναι μερικά από τα ονόματα που έχουν διασκευάσει το punk rock τραγούδι είτε σε κάποια live τους εμφάνιση, είτε μέσω ηχογράφησης.

Αυτή τη φορά, το “Basket Case” έρχεται ξανά στο προσκήνιο από το βρετανικό indie, pop – rock συγκρότημα Bastille. Η αφορμή είναι η ιστορία υπερηρώων “The Tick”, η οποία ξεκινώντας ως comic έχει καταλήξει σε μία τηλεοπτική σειρά, του σκηνοθέτη και παραγωγού Ben Edlund. Η πρεμιέρα της σειράς έχει προγραμματιστεί για τις 18 Αυγούστου και το “Basket Case” ακούγεται σε αυτή.

Ο front-man του συγκροτήματος, Dan Smith, αναφέρει σχετικά με την διασκευή: “Είμαστε θαυμαστές των Green Day κι έτσι προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μία διασκευή για το “Basket Case” που θα ήταν εντελώς διαφορετική με την πρωτότυπη εκδοχή του, ενώ παράλληλα να τιμήσουμε αυτή τη φοβερή μελωδία.” Η ορχηστρική νέα μελωδία που έχουν προσδώσει οι Bastille στο δυναμικό αυτό τραγούδι, το κάνει περισσότερο εντυπωσιακό και απόλυτα ταιριαστό με το “The Tick”.

Bastille – Basket Case

Green Day – Basket Case (1994)

Back To Top