skip to Main Content

Νέα Διασκευή & Music Video | Morrissey – Back On The Chain Gang

Ο Morrissey επιστρέφει με μια μοναδική εκτέλεση του «Back On The Chain Gang» των The Pretenders.

Τίτλος τραγουδιού“Back On The Chain Gang”

Καλλιτέχνης: Morrissey

Μουσική / Στίχοι: Chrissie Hynde

Πρώτη εκτέλεση: The Pretenders (1982)

Σκηνοθεσία: Ν/Α

Εταιρεία: BMG

Από το LP: “Low in High School”

Ημερομηνία κυκλοφορίας single: 1 Νοεμβρίου 2018

Art-Cover:

Μάλιστα, η νέα αυτή διασκευή κυκλοφορεί παράλληλα με ένα μουσικό video, που κινείται σε ρετρό αποχρώσεις και μας ταξιδεύει στο παρελθόν, με έναν ξεχωριστό και νοσταλγικό τρόπο.

Φαίνεται πως ο Morrissey βρήκε τον δικό του τρόπο να αποδώσει φόρο τιμής στο αγαπημένο rockσυγκρότημα, ερμηνεύοντας το «Back On The Chain Gang», το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1982, ενώ συμπεριλήφθηκε στον δίσκο των The Pretenders, με τίτλο «Learning to Crawl» δυο χρόνια αργότερα.

Η νέα εκτέλεση του τραγουδιού από τον Morrissey, αναμένεται να αποτελέσει κομμάτι της επανακυκλοφορίας του δίσκου «Low in High School» σε μορφή βινύλιου, με την ημερομηνία να έχει οριστεί για τις 7 Δεκέμβρη. Η απόδοσή του είναι αρκετά πειστική, όμως όπως δήλωσε κι ο ίδιος ο Morrissey περιλαμβάνει μερικά λάθη: «Δεν είδα καν σωστά τους στίχους (του τραγουδιού) τυπωμένους, διότι ήθελα να τους ερμηνεύω όπως πάντοτε νόμιζα πως ήταν και αυτό είναι πολύπλοκο με τη Chrissie (front-woman των Pretenders), γιατί μερικές φορές τραγουδά μέσα από μια θαμπή ταλάντευση. Έτσι, λοιπόν, αποφάσισα να κάνω το ίδιο».

Όσο για το ρετρό μουσικό video που κυκλοφορεί παράλληλα, βλέπουμε τον Morrissey να παίρνει τα ηνία μιας μπάντας, σαν σε τηλεοπτικό μουσικό πρόγραμμα των ’60s, ερμηνεύοντας το «Back On The Chain Gang» μπροστά από έναν τοίχο γεμάτο με αφίσες του πρώηνfrontman των Smiths, που όπως αποκάλυψε αποτελεί το σαλόνι του σπιτιού του.

Morrissey - Back On The Chain Gang

Original Song: The Pretenders - Back On The Chain Gang (1982)

Back To Top