skip to Main Content

Νέα Διασκευή | Seal – Autumn Leaves

Ο Seal διασκευάζει το κλασσικό “Autumn Leaves”!

Τίτλος τραγουδιού“Autumn Leaves”

Καλλιτέχνης: Seal

Μουσική / Στίχοι: Joseph Kosma

Πρώτη Εκτέλεση:  Yves Montand & Irène Joachim (1946)

Από το album“Standards” 

Ημερομηνία κυκλοφορίας single: 10 Νοεμβρίου 2017

Art-Cover:

Το κλασσικό πλέον τραγούδι “Autumn Leaves” κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1945 και για την ακρίβεια πρόκειται για ένα γαλλικό τραγούδι με τίτλο, “Les Feuilles mortes” (κυριολεκτική ερμηνεία “Τα νεκρά φύλλα”), τη μουσική του οποίου έγραψε ο Ούγγρο-Γάλλος συνθέτη Joseph Kosma ενώ οι στίχοι είναι δημιούργημα του ποιητή Jacques Prévert. Ο Ουγγρικός τίτλος του είναι “Hulló levelek” (“Τα φύλλα που πέφτουν”). Ο Yves Montand  μαζί με την Irène Joachim σύστησαν το “Les feuilles mortes” μέσα από την ταινία “Les Portes de la nuit” του 1946.

Όπως είναι αναμενόμενο, η jazz αυτή σύνθεση έχει δεχτεί να διασκευαστεί από πολλούς καλλιτέχνες. Εδώ και 65 χρόνια, pop ερμηνευτές και μουσικοί της jazz επιλέγουν το “Autumn Leaves” ως ένα από τα τραγούδια που θα συμπεριλάβουν στην playlist ενός δίσκου τους. Έτσι και ο διάσημος Βρετανός τραγουδιστής, Seal δεν αποτελεί εξαίρεση της συνήθειας αυτής. Με αφορμή, λοιπόν, την κυκλοφορία του δίσκου του «Standards», ο Βρετανός soul και R&B καλλιτέχνης επέλεξε να αλλάξει το ύφος του και να ασπαστεί για λίγο την jazz μουσική κουλτούρα.

Δίνοντας ξανά ζωή στο τραγούδι, ο Seal το τοποθετεί σε μία tracklist γεμάτη δέκα ακόμα κλασσικά και διαχρονικά τραγούδια, όπως τα “I Put A Spell On You”, “My Funny Valentine”, “I’ve Got You Under My Skin”, “Smile”, κ.ά. Η κυκλοφορία του δίσκου έχει δρομολογηθεί για τις 10 Νοεμβρίου, μέσω των Decca και Virgin EMI Records.

Seal - Autumn Leaves

Yves Montand - Les Feuilles Mortes (1946)

Back To Top