skip to Main Content

Νέα Διασκευή | Seal – I’ve Got You Under My Skin

Ο Seal διασκευάζει Virginia Bruce και Frank Sinatra!

Τίτλος τραγουδιού“I’ve Got You Under My Skin”

Καλλιτέχνης: Seal

Μουσική / Στίχοι: Cole Porter

Πρώτη Εκτέλεση: Virginia Bruce (1936), Frank Sinatra (1956)

Από το album: “Standards”

Ημερομηνία κυκλοφορίας album : 10 Νοεμβρίου 2017

Art-Cover:

Μία από τις μεγαλύτερες ικανοποιήσεις είναι καλλιτέχνες νεότερης γενιάς να διασκευάζουν τραγούδια σου. Το “I’ve Got You Under My Skin” ανήκει σε αυτήν την κατηγορία, μιας και ο Seal ‘άρπαξε’ το τραγούδι από τον Frank Sinatra και το έκανε ολόδικό του. Πρόκειται για ένα από τα πιο κλασσικά τραγούδια όλων των εποχών, το οποίο έγραψε την δεκαετία του 30’ ο Cole Porter. Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης δεν είναι μόνο οι διασκευές που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί για αυτό, αλλά το γεγονός ότι εξαρχής το εν λόγω τραγούδι απέσπασε θετικές κριτικές κι επιλέχθηκε για ερμηνεία από την Virginia Bruce στο musical “Born to Dance”, το 1936. Ωστόσο, η φήμη του “I’ve Got You Under My Skin” έφθασε στα ύψη μέσα από τον Frank Sinatra, όταν το ερμήνευσε είκοσι χρόνια μετά, το 1956, ενώ το ‘πολυτελές’ συγκρότημα “The Four Seasons” κατάφερε να το εντάξει στο Top 10, δέκα χρόνια μετά.

Όπως είναι αναμενόμενο, η jazz n’ swing αυτή σύνθεση έχει δεχτεί να διασκευαστεί από πολλούς καλλιτέχνες. Εδώ και 80 χρόνια, pop artists και μουσικοί της jazz επιλέγουν το “I’ve Got You Under My Skin” ως ένα από τα τραγούδια που θα συμπεριλάβουν στην playlist ενός δίσκου τους. Έτσι και ο Seal δεν αποτελεί εξαίρεση της συνήθειας αυτής. Με αφορμή, λοιπόν, την κυκλοφορία του δίσκου του «Standards», ο Βρετανός soul και R&B καλλιτέχνης επέλεξε να αλλάξει το ύφος του και να ασπαστεί για λίγο την jazz μουσική κουλτούρα.

Δίνοντας ξανά ζωή στο “I’ve Got You Under My Skin”, ο Seal το τοποθετεί σε μία tracklist γεμάτη κλασσικά και διαχρονικά τραγούδια, όπως τα “I Put A Spell On You”, “My Funny Valentine”, “Smile”, κ.ά. Η κυκλοφορία του δίσκου έχει δρομολογηθεί για τις 10 Νοεμβρίου, μέσω των Decca και Virgin EMI Records.

Seal – I’ve Got You Under My Skin

Frank Sinatra – I’ve Got You Under My Skin (1956)

Back To Top