skip to Main Content

Νέα Διασκευή | Sivert Høyem – Mary’s Boy Child

Ο Sivert Høyem τραγουδά Χριστουγεννιάτικα κάλαντα!

Τίτλος τραγουδιού“Mary’s Boy Child”

Καλλιτέχνης: Sivert Høyem

Μουσική/Στίχοι: Jester Hairston

Πρώτη εκτέλεση: Harry Belafonte (1956)

Εταιρεία: Hektor Grammofon

Από το LP: digital single

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 15 Δεκεμβρίου 2018

Art-Cover:

To τραγούδι γράφτηκε το 1956 από τον Jester Hairston και η πρώτη του ηχογραφημένη εκτέλεση έγινε από τον Harry Belafonte. Μάλιστα είναι το signle του Belafonte που πραγματοποίησε τις περισσότερες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από τότε έως σήμερα, το “Mary’s Boy Child” θεωρείται από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα Christmas Carols και έχει διασκευαστεί και ηχογραφηθεί από πολλούς καλλιτέχνες, όπως οι: Tom Jones, Boney M, Bee Gees ακόμη – ακόμη και από το cast του Glee.

O αγαπημένος μας Νορβηγός το ηχογράφησε πριν ένα χρόνο και έγινε από τα αγαπημένα μας …

Τον Sivert Hoyem θα τον δούμε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2019, με τους λατρεμένους MADRUGADA σε μια επανένωση που έκανε τις καρδιές μας να χτυπήσουν δυνατά, στο ρυθμό του “Industrial Silence”, που το 2019 γιορτάζει 20 χρόνια από την κυκλοφορία του.

Δ.Τ.

Η ιστορία της επιτυχίας των Madrugada παραμένει θρυλική, στη μουσική ιστορία της Νορβηγίας… το καλοκαίρι του 1998, η Virgin Records προσέφερε στο συγκρότημα ένα συμβόλαιο, ένα συμβόλαιο που η ιστορία λέει ότι υπογράφηκε στο καπό ενός αυτοκινήτου έξω από το Νορβηγικό Χρηματιστήριο. 

Με αυτό έδωσε στη μπάντα απόλυτη και πλήρη εμπιστοσύνη καθώς και χρόνο στο στούντιο, για να πραγματοποιήσει τα μεγάλα οράματά της. Το Σεπτέμβριο της επόμενης χρονιάς, το ντεμπούτο album τους, “Industrial Silence” έγινε επιτυχία εν μία νυκτί …αμέσως πήγε στο Νο 1 στον πολυπόθητο κατάλογο VG – και από εκεί και πέρα έγινε επιτυχία σε όλη την Ευρώπη. Το άλμπουμ παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα, κλασικά άλμπουμ στην ιστορία της νορβηγικής ροκ. Τα επόμενα δέκα χρόνια, οι Madrugada κυκλοφόρησαν άλλα τέσσερα στούντιο άλμπουμ. Το τελευταίο τους, με τίτλο απλά το όνομα τους, Madrugada, ξεκίνησε να γράφεται το 2007, προτού ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, Robert Burås πεθάνει και κυκλοφόρησε το 2008, μετά το θάνατό του. Κατά τη διάρκεια των δέκα χρόνων τους ως συγκρότημα, οι Madrugada πήραν πέντε βραβεία Spellemann (τα Νορβηγικά Grammy) συμπεριλαμβανομένου του Spellemann του έτους 2005 για καλύτερο συγκρότημα της χρονιάς, δύο βραβεία Alarm και πολυάριθμα βραβεία για τις πωλήσεις των δίσκων τους.

Sivert Høyem - Mary's Boy Child

Back To Top