skip to Main Content

Νέα Διασκευή | The Struts – Dancing In The Street

Οι The Struts διασκευάζουν το “Dancing In The Street” των Martha and the Vandellas!

Τίτλος τραγουδιού: “Dancing In The Street”

Καλλιτέχνης: The Struts

Μουσική / Στίχοι: Ivy Joe Hunter, Marvin Gaye, William Stevenson

Πρώτη εκτέλεση: Martha Reeves & the Vandellas (1964)

Εταιρεία: Interscope Records

Από το LP: digital single

Ημ/νία κυκλοφορίας LP: 2 Ιουλίου 2019

Art-Cover:

Μία ανεξάρτητη με τον τελευταίο τους δίσκο κυκλοφορία ήρθε από τους The Struts κι έχει τίτλο “Dancing In The Street”. Πολύ σωστά καταλάβατε πρόκειται για μία διασκευή που πραγματοποίησε το τετραμελές συγκρότημα στο ομότιτλο τραγούδι που ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε το 1964 από τις Martha and the Vandellas. Ο ξέγνοιαστος χαρακτήρας του τραγουδιού που πραγματεύεται την καλοπέρασε σε όποια πόλη κι αν ζούμε πήρε άλλες διαστάσεις στην πορεία, όταν νεαροί, έγχρωμοι διαδηλωτές το χρησιμοποίησαν ως ύμνο των πολιτικών δικαιωμάτων τους. Παράλληλα, αρκετοί ήταν και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που είχαν επιλέξει να βγάλουν από τις playlists του το συγκεκριμένο τραγούδι.

Πενήντα πέντε χρόνια μετά, οι The Struts επαναφέρουν στο προσκήνιο το εν λόγω τραγούδι, στους στίχους και τη μουσική του οποίου συναντάμε τους Stevenson, Ivy Jo Hunter και Marvin Gaye. Οι The Struts δίνουν μία σύγχρονη χροιά στο τραγούδι, με περισσότερες ηλεκτρικές κιθάρες.

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω τραγούδι διασκευάζεται. Θυμόμαστε στο παρελθόν εξαιρετικές εκτελέσεις από ονόματα, όπως οι The Kinks, The Everly Brothers, Grateful Dead, The Struts και Black Oak Arkansas. Αξιοσημείωτο ήταν και το ντουέτο που πραγματοποίησαν το 1985 ο David Bowie με τον Mick Jagger, καταλαμβάνοντας την θέση Νο.1 των βρετανικών charts και τη θέση Νο.7 των αμερικανικών.

The Struts - Dancing In The Street

Original song: Martha Reeves & the Vandellas - Dancing in the Street (1964)

Back To Top