skip to Main Content

Νέα Διασκευή | Weezer – Africa

Oι Weezer διασκευάζουν το πασίγνωστο “Africa” των Toto, μετά από την κυκλοφορία-τρολάρισμα του “Rosana”!

Τίτλος τραγουδιού: “Africa”

Καλλιτέχνης: Weezer

Μουσική / Στίχοι: David Paich, Jeff Porcaro

Πρώτη Εκτέλεση: Toto (1982)

Από το LP: digital single

Ημερομηνία κυκλοφορίας single: 24 Μαΐου 2018

Art-Cover:

Πέρυσι, κάποιος δημιούργησε ένα λογαριασμό στο Twitter, το οποίο είχε ως στόχο να κάνει τους Weezer να διασκευάσουν την μεγάλη επιτυχία “Africa” των Toto. Το πρόσωπο αυτό, που χαρακτηρίστηκε από το Noisey ως “η 14χρονη με το όνομα Mary”, σήμερα έχει διαγραφεί από το Twitter. Πριν λίγες μέρες ωστόσο, οι Weezer κυκλοφόρησαν μια διασκευή ενός λιγότερο δημοφιλούς single των Toto -αλλά αρκετά γνωστό-, το “Rosanna” και έγραψαν στο λογαριασμό τους στο Twitter “@WeezerAfrica”.

Η εκστρατεία για την διασκευή του «Africa» από τους Weezer είχε συγκεντρώσει λίγο κόσμο, ωστόσο κατάφερε να τραβήξει την προσοχή του David Paich των θρυλικών Toto. (“Hey Rivers Cuomo, απλώς θα αφήσω αυτό ακριβώς εδώ”, έγραψε πέρυσι στο Facebook.) Απαντώντας στην διασκευή των Weezer για το “Rosanne”, η νεαρή που ξεκίνησε την καμπάνια, απογοητευμένη, έγραψε στο Twitter εκ νέου, “Το #WeezerCoverAfrica μετατράπηκε σε #WeezerCoveringRosanna???”

Μετά από το “τρολάρισμα” που έκαναν έξυπνα οι Weezer στους θαυμαστές τους με την εν λόγω κυκλοφορία, έφτασε η στιγμή που το αίτημα τους έγινε πραγματικότητα και πλέον η διασκευή της τεράστιας επιτυχίας “Africa” -που κυκλοφόρησε επίσης το 1982-, είναι εδώ! Στο artcover που το συνοδεύουν μάλιστα δεν παρέλειψαν να τιμήσουν και την νεαρή που ξεκίνησε όλη αυτή την εκστρατεία ένα screenshot από τα σχόλια της!

Weezer - Africa

Original Song: Toto - Rosanna (1982)

Back To Top