skip to Main Content

Νέα Συλλογή | Restoration: The Songs Of Elton John & Bernie Taupin

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 6 Απριλίου 2018
  • Εταιρεία: Universal Nashville
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Παραγωγή: Frank Liddell

Ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές και μουσικούς της Βρετανίας είναι ο Elton John, για τον λόγο αυτό και για την συνολική του προσφορά στην μουσική βιομηχανία εντάχθηκε το 1994 στο Rock and Roll Hall of Fame, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η συνδρομή του στον χώρο έχοντας στο πλευρό του τον έτερο μεγάλο συνθέτη Bernie Taupin. Ο παραγωγός του compilation album, Frank Liddell, συνομίλησε πριν από τη δημιουργία του δίσκου με τον Taupin και κατέληξαν στην κυκλοφορία όχι ενός, αλλά δύο albums – συλλογών, με το πρώτο να έχει τίτλο “Restoration: Reimagining the Songs of Elton John and Bernie Taupin”. Στις 6 Απριλίου του 2018 13 συνολικά country διασκευές από μεγάλα ονόματα του διεθνούς ρεπερτορίου ήρθαν μέσω της Universal Nashville.

Προπομπός του εν λόγω δίσκου είναι η διασκευή που πραγματοποιήθηκε από το original country group, Little Big Town, για το Rocket Man. Πρόκειται για ένα τραγούδι που απολαύσαμε το 1972 μέσα από τον δίσκο “Honky Château” του Elton John. Το τετραμελές group δίνει τον καλύτερό του εαυτό στην ερμηνεία, με τις Karen Fairchild και Kimberly Schlapman να διατηρούν τις δεύτερες φωνές, σε ένα κατά τα άλλα ανδρικό τραγούδι. Η Miranda Lambert από την δική της πλευρά δίνει μία γυναικεία όψη στο “My Father’s Gun”, ένα τραγούδι παρμένο από το τρίτο studio album του John, “Tumbleweed Connection” (1970). Αξίζει να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο τραγούδι συμπεριλήφθηκε και στο soundtrack της ταινίας “Elizabethtown”, με πρωταγωνιστές τους Orlando Bloom και Kirsten Dunst.

Μία ‘καθαρόαιμη’ διασκευή είναι αυτή των Rhonda Vincent και Dolly Parton στο τραγούδι “Please”, ένα ερωτικό τραγούδι – παράκληση που ακούσαμε για πρώτη φορά το 1995, μέσα από τον δίσκο του Elton John, “Made In England”. Φυσικά, από τη λίστα με τους καλλιτέχνες που συνέβαλαν στην δημιουργία του εν λόγω album δεν θα μπορούσαν να λείπουν ονόματα της νέας γενιάς. Η Miley Cyrus λοιπόν δίνει το παρόν με ένα «σκληροπυρηνικό» θα λέγαμε τραγούδι των Elton John και Bernie Taupin, το “The Bitch Is Back”. Την περίοδο κυκλοφορίας του, το 1974 και για τα επόμενα τουλάχιστον δύο χρόνια, ραδιοφωνικοί σταθμοί αρνούνταν να «παίξουν» το τραγούδι στα προγράμματά τους, λόγω της αναφοράς της λέξης “bitch” στον τίτλο και τους στίχους του.

Ο αξιολάτρευτος Willie Nelson, πέρα από την κυκλοφορία του τελευταίου προσωπικού του δίσκου, “Last Man Standing”, έλαβε μέρος και στην συλλεκτική αυτή συλλογή προς τιμή των John και Taupin και διασκεύασε το τελευταίο τραγούδι της επίσημης tracklist του, με τίτλο “Border Song”. Για την ιστορία αξίζει να σημειώσουμε πως το 1970 το “Border Song” κυκλοφόρησε με το b-side single του, “Bad Side of the Moon”, ενώ μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες διασκευές προς τιμή του.

Τα περισσότερα τραγούδια, λοιπόν, που περιλαμβάνονται στον compilation δίσκο, “Restoration: Reimagining the Songs of Elton John and Bernie Taupin”, είναι παρμένα από το πρώτο μισό της δεκαετίας του ’70, όπου ο John βρισκόταν σε μία πιο country περίοδο της ζωής του.

Art Cover:

Tracklist:

1. “Rocket Man” – 4:47

2. “Mona Lisas and Mad Hatters” – 5:04

3. “Sacrifice” – 5:27

4. “Take Me to the Pilot” – 3:55

5. “My Father’s Gun” – 4:39

6. “I Want Love” – 4:32

7. “Honky Cat” – 5:17

8. “Roy Rogers” – 3:36

9. “Please” – 4:16

10. “The Bitch Is Back” – 3:33

11. “Sad Songs (Say So Much)” – 4:14

12. “This Train Don’t Stop There Anymore” – 5:04

13. “Border Song” – 3:24

Playlist:

Back To Top