skip to Main Content

Νέα Συλλογή | Revamp: The Songs Of Elton John & Bernie Taupin

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 6 Απριλίου 2018
  • Εταιρεία: Island Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Παραγωγή: Frank Liddell

Καινοτόμες και ιδιαίτερες συνεργασίες περιλαμβάνονται στο δεύτερο compilation album που κυκλοφόρησε στις 6 Απριλίου του 2018 προς τιμή του Elton John και του επιστήθιου φίλου και συνεργάτη του Bernie Taupin, μαζί με τον οποίο συνέθεσαν τις μεγαλύτερες επιτυχίες του. Το compilation album που κυκλοφόρησε την ίδια μέρα με το “Restoration: Reimagining the Songs of Elton John and Bernie Taupin”, έχει τίτλο “Revamp: Reimagining the Songs of Elton John & Bernie Taupin” και σε αντίθεση με τις country διασκευές που προτείνει το πρώτο, το “Revamp” περιλαμβάνει εξίσου μεγάλα ονόματα της pop και rock μουσικής σκηνής, τα οποία αναλαμβάνουν να επανεκτελέσουν και να διαμορφώσουν στην πιο σύγχρονη εκδοχή τους τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε από τον Elton John.

Ο Taupin έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για την κυκλοφορία των δύο albums, λέγοντας: “Από την πρώτη μέρα δανειστήκαμε από όλα όσα είναι καλά στην αμερικανική μουσική – είτε είναι blues, country, gospel, pop, καθαρή rock – όλα μπήκαν στο μίξερ. Θα ήταν κουραστικό εάν κολλούσες στο ίδιο σημείο σε όλη σου την καριέρα, ειδικά όταν ήταν τόσο μεγάλη όσο η δική μας. Έχουμε δύο εντελώς διαφορετικά albums; Με το “Revamp” να είναι pop και το “Restoration” να είναι country, έχουμε τόσους πολλούς καλλιτέχνες να ασχολούνται με τα τραγούδια μας, είναι απίστευτο”.

Η αρχή γίνεται με την σκληροπυρηνική P!nk και τον Logic, οι οποίοι έχοντας στο πλευρό τους τον Elton John δίνουν ξανά πνοή στο “Bennie and The Jets”. Την σκυτάλη παίρνει το μελαγχολικό κι ορχηστρικό “We All Fall In Love” από την χαρακτηριστική φωνή του Chris Martin των Coldplay. Από τη δική της την πλευρά η ανερχόμενη Alessia Cara και το “I Guess That’s Why They Call It the Blues” φαίνεται να τα «έχουν βρει» στο απόλυτο, καθώς μαζί με τα gospel φωνητικά, το τραγούδι του 1983 μοιάζει να αποτελεί μία σύγχρονη κυκλοφορία. Φυσικά από την εν λόγω συλλογή δεν θα μπορούσε να λείπει ο πολυ-βραβευμένος Ed Sheeran, ο οποίος πιάνει στα χέρια του το “Candle In The Wind” και ναι μεν μιλάμε για μία pop μπαλάντα, από αυτή όμως δεν λείπουν τα country ηχοχρώματα.

Το βρετανικό indie rock συγκρότημα, Florence and the Machine, με την Florence Welch στα φωνητικά, διασκευάζουν το “Tiny Dancer” ένα τραγούδι που περιλαμβάνεται στον τέταρτο δίσκο του John, με τίτλο “Madman Across The Water”, με την ημερομηνία κυκλοφορίας του να είναι η 7η Φεβρουαρίου του 1972. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2005 το εν λόγω τραγούδι αναδείχθηκε ‘χρυσό’ και το 2011 ‘πλατινένιο’ από την Recording Industry Association of America. Οι The Killers δίνουν τη δική τους εκδοχή στο πασίγνωστο “Mona Lisas And Mad Hatters”, ενώ η Miley Cyrus δίνει το παρόν και σε αυτή τη συλλεκτική συλλογή, με τη διασκευή της στο τραγούδι “Don’t Let The Sun Go Down On Me”.

Η απαστράπτουσα Mary J. Blige παίρνει μαζί της τις R&B αναφορές κι ενσωματώνει κάθε γνώριμο χαρακτηριστικό της μουσικής της στο “Sorry Seems To Be The Hardest Word”. Μία αναμενόμενη συμμετοχή στον εν λόγω δίσκο είναι αυτή της Lady Gaga, η οποία επανεκτελεί το πολυσυζητημένο τραγούδιYour Song, το οποίο είχε ερμηνεύσει επί σκηνής με τον Elton John στην τελετή απονομής των Βραβείων Grammys το 2010. Από το συνολικό αποτέλεσμα δεν έλειψαν συμμετοχές όπως αυτές των Q-Tip με την Demi Lovato και των Queens of the Stone Age, για τα “Don’t Go Breaking My Heart” και “Goodbye Yellow Brick Road” αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κυκλοφορία των δύο αυτών εξαιρετικών συλλογών θα ‘πάει πακέτο’ με την φαντασμαγορική περιοδεία του John, “Goodbye Yellow Brick Road Farewell Tour”, που θα λάβει χώρα από το 2018 ως το 2021!

Art Cover:

Tracklist:

1. “Bennie and the Jets” – 3:11

2. “We All Fall in Love Sometimes” – 4:00

3. “I Guess That’s Why They Call It the Blues” – 4:31

4. “Candle in the Wind” – 3:19

5. “Tiny Dancer” – 6:01

6. “Someone Saved My Life Tonight” – 6:09

7. “Sorry Seems to Be the Hardest Word” – 3:16

8. “Don’t Go Breaking My Heart” – 4:06

9. “Mona Lisas and Mad Hatters” – 4:56

10. “Daniel” – 4:10

11. “Don’t Let the Sun Go Down on Me” – 5:36

12. “Your Song” – 4:16

13. “Goodbye Yellow Brick Road” – 3:11

Playlist:

Back To Top