skip to Main Content

Νέα Συνεργασία | Dion feat. Patti Scialfa & Bruce Springsteen – Hymn To Him

O Dion συνεργάζεται με την Patti Scialfa και τον Bruce Springsteen στη νέα εκτέλεση του “Hymn To Him”!

Τίτλος τραγουδιού: “Hymn To Him”

Καλλιτέχνης: Dion feat. Patti Scialfa & Bruce Springsteen

Μουσική/Στίχοι: Dion, Bill Tuohy

Εταιρεία: Keeping The Blues Alive Records

Από το LP: Digital Single

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 1 Μαΐου 2020

Art-Cover:

Το επερχόμενο LP του Dion DiMucci, θα έχει τίτλο “Blues With Friends” (κυκλοφορεί την 5η Ιουνίου) και θα διαθέτει μια καταπληκτική ποικιλία από special guest καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Van Morrison, Jeff Beck, Billy Gibbons και Paul Simon, καθώς και ένα νέο ένθετο του Bob Dylan. Η Patti Scialfa και ο σύζυγός της Bruce Springsteen εμφανίζονται επίσης στο album, ερμηνεύοντας το “Hymn to Him”, που είναι και το δεύτερο δείγμα που λαμβάνουμε από αυτό, μετά το “Blues Comin’ On” με τον Joe Bonamassa.

Ο DiMucci επέλεξε τους ίδιους τους καλλιτέχνες και πίστευε ότι το τραγούδι, το οποίο εμφανίστηκε αρχικά στο LP του “Velvet and Steel” του 1986, θα ήταν τέλειο για την Patti Scialfa. «Πάντα μου άρεσε η φωνή της Patti και είμαι fan της εδώ και αρκετό καιρό», δήλωσε. «Έχει αυτό το soulful vibrato που το άκουσα στο μυαλό μου όταν σκέφτηκα να κάνω αυτό το τραγούδι. Το είχα πάντα στο μυαλό μου γιατί νομίζω ότι ένα τραγούδι δεν κουράζεται, αν και ο τραγουδιστής μπορεί. Δεν έφτασα ποτέ αυτό το τραγούδι στο σημείο που ήθελα να ζήσει μέχρι τώρα”.

Έτσι έστειλε μέσω e-mail το τραγούδι στη Scialfa: «Θα ήμουν χαρούμενος αν είχε κάνει κάποια κομμάτια αρμονίας ή φωνητικά που θα αντηχούσαν σε κάποιες γραμμές», είπε.

«Θέλω να πω, απλά ήθελα να κάνει μερικά σόλο μουρμουρητά, αλλά είχε μια διαφορετική ιδέα. Είχε μια εντελώς άλλη ρύθμιση στο μυαλό της και απλώς πρέπει να πω ότι συνέλαβε τον άνεμο του ιερού πνεύματος, πραγματικά κάτι όμορφο και υπέροχο”.

Ο Springsteen είναι επίσης fan του DiMucci και έχει παίξει μαζί του πολλές φορές μέσα στα χρόνια. «Όταν η Patti το άκουγε στο home studio που είχαν, ο Bruce άκουσε τι έκανε και πίστευε ότι θα συνέβαλε κι εκείνος λίγο με την κιθάρα του», είπε ο DiMucci. «Και ήταν καταπληκτικό, αυτό που έκανε, πρόσθεσε μεγάλη βαρύτητα”.

«Το όλο πράγμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μου», προσθέτει. «Είναι όπως στους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου ο αθλητής στο άλμα επί κοντώ μπορεί να κάνει, ίσως, 19 πόδια και καταλήγει να κάνει 23. Ευχαρίστησα την Patti που άφησε τον άντρα με τον οποίο συζεί να παίξει στο τραγούδι χωρίς να χρειάζεται να τον πληρώσω. Αυτοί οι δύο το πήραν πραγματικά σε κάποιο μέρος αξιοσημείωτο”.

Στις σημειώσεις του, ο Dylan έγραψε για τον Dion: «Ο Dion ξέρει να τραγουδά και ξέρει ακριβώς τον σωστό τρόπο δημιουργίας αυτών των τραγουδιών, αυτών των blues τραγουδιών. Έχει μερικούς φίλους εδώ για να τον βοηθήσουν, μερικούς αληθινούς φωστήρες. Αλλά στο τέλος, είναι μόνος του ο Dion και αυτή η αριστοκρατική φωνή του θα σας κάνει να επιστρέφετε για να μοιραστείτε αυτά τα τραγούδια Blues μαζί του”.

Dion feat. Patti Scialfa & Bruce Springsteen - Hymn To Him

Back To Top