skip to Main Content

Νέα Συνεργασία | Elvis Costello & Iggy Pop – No Flag (en Français)

Elvis Costello και Iggy Pop συμπράττουν για χάρη του “απαιτητικού” “No Flag”!

Τίτλος τραγουδιού: “No Flag (en Français)”

Καλλιτέχνης: Elvis Costello & Iggy Pop 

Μουσική / Στίχοι: Elvis Costello, Muriel Teodori, AJUQ

Εταιρεία: Concord Records/UMG

Από το LP: digital single

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 4 Δεκεμβρίου 2020

Art-Cover:

Όταν το νέο album του Elvis Costello, “Hey Clockface” κυκλοφόρησε στα τέλη Οκτωβρίου, κανείς δεν παρατήρησε την πονηρή αναφορά στον Iggy Pop και τους Stooges στο τραγούδι “No Flag”.

«[Ο τίτλος] θα έπρεπε να ήταν αμέσως μια ένδειξη», είπε ο Costello στον ίδιο τον Iggy Pop όταν συναντήθηκαν στο ένθετο του Rolling Stone, “Musicians on Musicians”. «Μοιράζεται μια λέξη και ένα γράμμα με ένα διάσημο τραγούδι σου [«No Fun»], αλλά κανείς δεν εντόπισε από πού αντλούσε έμπνευση γιατί κανείς δεν περιμένει να πάρω μια ιδέα από εσάς”.

Τώρα ο Pop παρουσιάζει μια γαλλική απόδοση του “No Flag”. Το lyric-video για το τραγούδι περιλαμβάνει χειροποίητα κινούμενα σχέδια από τους τακτικούς συνεργάτες του Costello, Arlo McFurlow και Eamon Singer.

«[Αυτό το τραγούδι] απαιτούσε πολύ προσπάθεια», λέει ο Pop, του οποίου το LP, “Après” του 2012 παρουσίαζε πολλά τραγούδια στη γαλλική γλώσσα. «Ο Elvis και η [σύζυγός του] Diana [Krall] με ρώτησαν, «Θέλεις να το τραγουδήσεις στα γαλλικά;» Και σκέφτηκα, «Λοιπόν, στα γαλλικά θα είναι μια μεγάλη δουλειά. Μπορώ να το κάνω”.

Η γαλλική απόδοση του “No Flag” απαιτούσε ένα πολύ διαφορετικό είδος ενέργειας και προσέγγισης από τον Pop. «Υπάρχει μια μοναδικότητα στη γαλλική γλώσσα», λέει. «Καμία άλλη γλώσσα δεν έχει φωνήεντα που ακούγονται έτσι. Η εκμάθηση ενός τραγουδιού που ήταν τόσο γρήγορο όσο το “No Flag” χρειάστηκε ένα μήνα εξάσκησης επειδή τα χείλη μου δεν ήταν συνηθισμένα σε αυτούς τους συνδυασμούς… [το δούλευα] για 40 λεπτά την ημέρα για περίπου πέντε εβδομάδες. Δεν θέλετε να κάνετε πολύ δουλειά σε αυτό κατευθείαν ή δεν είναι πλέον διασκεδαστικό”.

Οι στίχοι μεταφράστηκαν στα γαλλικά από την Muriel Téodori, σύζυγο του keyboardist των Attractions/Imposters, Steve Nieve, και το γιος της, Antoine Jules Ulysse Quessada, ο οποίος ηχογραφεί με την επωνυμία AJUQ και παίζει drums στο “Hey Clockface”. «Ακούγεται απολύτως πειστικό στα γαλλικά», είπε ο Costello στον Pop. «Όταν έπαιξα την εκδοχή σου στην Muriel είπε, «Αυτό είναι απίστευτο. Είσαι τόσο μέσα στο τραγούδι”. Η Diana κι εγώ το ακούγαμε με δάκρυα στα μάτια μας”.

Elvis Costello & Iggy Pop - No Flag (en Français)

Back To Top