skip to Main Content

Νέα Συνεργασία | Fémina feat. Iggy Pop – Resist

Ο Iggy Pop συνεργάζεται με το Αργεντίνικο trio των Fémina σε ένα ολοκαίνουριο τραγούδι!

Τίτλος τραγουδιού: “Resist

Καλλιτέχνης: Fémina feat. Iggy Pop 

Μουσική / Στίχοι: Clara Trucco, Sofía Trucco, Clara Miglioli

Εταιρεία: Fémina

Από το LP: «Perlas & Conchas»

Ημ/νία κυκλοφορίας LP: 4 Απριλίου 2019

Art-Cover:

Σε όλη την ιστορία της pop μουσικής, ο μυστικισμός υπήρξε μόνιμη μούσα για πολλούς τραγουδοποιούς και μια στο τόσο, όλο και κάποιο νέο όνομα θα εμφανιστεί για να γράψει εκ νέου τις δικές του μυθολογικές μελωδίες.

Κάπου εδώ προστίθενται στη λίστα και οι Fémina: το γυναικείο folk-fusion trio από την Αργεντινή, του οποίου οι βελούδινες αρμονίες, σε συνδυασμό με τα έντονα κρουστά τους, διοχετεύουν την απόκοσμη ουσία της Παταγονίας. Γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο San Martín de los Andes, μια μικρή πόλη στο Neuquén της Αργεντινής, οι αδελφές Sof Tot (Sofia Trucco) και Wen (Clara Trucco) μαζί με την παιδική τους φίλη Claridad (Clara Miglioli) και συσσωρεύουν τη δημιουργική ενέργεια σε αυτό που οι ίδιες αποκαλούν, το “μαγικό σπίτι” τους. “Η πνευματικότητα είναι μια μεγάλη έμπνευση [για τη μουσική μας], όπου βρίσκουμε βάθος και αλήθεια”, δήλωσε η Sof Tot σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Οι Fémina ταξίδεψαν στο Μπουένος Άιρες το 2002, όπου βυθίστηκαν στην urban σκηνή της πρωτεύουσας, περνώντας στο hip-hop και στο street dance, προσθέτοντας τους πινελιές της δικής τους μποέμικης χάρης.

Το 2014, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album με τίτλο “Traspasa”, μια ζωντανή, ριζοσπαστική υπόθεση την οποία ακολούθησε το μυστικιστικό folk album “Deshice De Mi” τον επόμενο χρόνο. O Iggy Pop, ενθουσιασμένος από το συγκρότημα χρησιμοποίησε επανειλημμένα τραγούδια τους στην ραδιοφωνική εκπομπή του στο BBC, “6 Music”. Στο νέο τους single, με τίτλο “Resist”, που είναι ένα τραγούδι γαλήνιου avant-pop στο οποίο συμμετέχει ο ίδιος ο Iggy, οι Fémina συνεχίζουν την αναζήτηση τους για να αποκαλύψουν κι άλλα κοσμικά μυστήρια, τα οποία έγιναν το επίκεντρο του τρίτου album τους “Perlas & Conchas” που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 5 Απριλίου.

Fémina feat. Iggy Pop - Resist

Back To Top