skip to Main Content

Νέα Συνεργασία | Gorillaz feat. Tony Allen & Skepta – How Far?

Οι Gorillaz αποτίουν φόρο τιμής στον Tony Allen μέσω του “How Far?”, για το οποίο συνεργάστηκαν με τον Allen και τον Skepta!

Τίτλος τραγουδιού: “How Far?”

Καλλιτέχνης: Gorillaz feat. Tony Allen & Skepta

Μουσική/Στίχοι: D. Albarn, J. ADENUGA, R. Kabaka Jr., T. Allen

Εταιρεία: Parlophone Records, Warner Music

Από το E.P.: “Song Machine, Ep. 3”

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 2 Μαΐου 2020

Art-Cover:

Πριν από λίγες ημέρες έφυγε από τη ζωή ο Afrobeat drummer, Tony Allen, και ως φόρο τιμής για το έργο του και την εμβληματική του προσφορά στη μουσική βιομηχανία, οι Gorillaz βρίσκουν χώρο μέσα στο νέο τους E.P. “Song Machine, Pt. 3” για να του αφιερώσουν ένα τραγούδι.

Ο λόγος, λοιπόν, γίνεται για το “How Far?”, μία hip-hop δημιουργία στα φωνητικά της οποίας θα συναντήσουμε τον Βρετανό MC και rapper, Skepta. Όπως ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του το εικονικό συγκρότημα: “Το ‘How Far?’ γράφτηκε και ηχογραφήθηκε με τον Skepta στο Λονδίνο ακριβώς πριν από την απαγόρευση της κυκλοφορίας κι έγινε διαθέσιμο αμέσως ως φόρος τιμής στο πνεύμα του εξαιρετικού άνδρα, Tony Allen”.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως ο Damon Albarn και ο Tony Allen πέρα από συνεργάτες ήταν και φίλοι, ενώ ακόμη είχαν συμπράξει μουσικά για το supergroup Rocket Juice & The Moon. Οι Gorillaz μαζί με την κυκλοφορία της νέας τους αυτής δημιουργίας αναφέρθηκαν και σε μία δήλωση του Allen, όπου λέει: “Δεν υπάρχει κανένα τέλος. Θέλω να φροντίζω τους νεότερους – έχουν μηνύματα και θέλω να τα φέρω στον ρυθμό μου”.

Gorillaz feat. Tony Allen & Skepta – How Far?

Back To Top