skip to Main Content

Νέα Συνεργασία | Jimmie Allen, Charley Pride & Darius Rucker – Why Things Happen

Ο Jimmie Allen, o Charley Pride και ο Darius Rucker των Hootie & the Blowfish, ένωσαν τις δυνάμεις τους για το τραγούδι “Why Things Happen”!

Τίτλος τραγουδιού: “Why Things Happen”

Καλλιτέχνης: Jimmie Allen, Charley Pride, Darius Rucker

Μουσική/Στίχοι: Tate Howell, Cary Barlowe, Brandon Day, Jimmie Allen

Εταιρεία: Columbia Records/RECORDS, LLC

Από το EP: “Bettie James”

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 9 Ιουλίου 2020

Art-Cover:

Δεν είναι ξεκάθαρο πότε οι Jimmie Allen, Charley Pride και Darius Rucker (των Hootie & the Blowfish) ηχογράφησαν το τελευταίο τους τραγούδι, “Why Things Happen”. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι το πώς ακούγεται το τραγούδι όταν κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτό το μήνα, έξι εβδομάδες μετά το θάνατο του George Floyd που πυροδότησε παγκόσμιες διαμαρτυρίες για το Black Lives Matter. «Ποτέ δεν θα ξέρεις πότε η τελευταία σου αναπνοή θα εξασθενίσει σαν το ηλιοβασιλεμα του Ιουλίου», τραγουδά ο Rucker στον πρώτο στίχο του τραγουδιού.

Πάνω από κάθε δήλωση διαμαρτυρίας, η δύναμη του “Why Things Happen” προέρχεται από τρεις γενιές μαύρων που μοιράζονται την ίδια αγωνία και αμφισβητούν τις πηγές του δικού τους πόνου. Υπάρχουν επίσης πολλά παραδείγματα τραύματος και τραγωδίας στο τραγούδι: ένα νεογέννητο μωρό χωρίζεται αναγκαστικά από τη μητέρα του, ένας νεαρός σκοτώνεται σε αυτοκινητόδρομο.

Ως τρεις από τους πολυτιμότερος και κορυφαίους μουσικούς της μαύρης country τα τελευταία 50 χρόνια, ο Allen, 32, ο Rucker, 54, και ο Pride, 86, διαλογίζονται τον ανεξήγητο χαρακτήρα αυτών των αδικιών. Όπως είπε o Allen σε δήλωσή του το 2018, «πολλές φορές είναι δύσκολο να βγείτε μπροστά ως καλλιτέχνης της μαύρης country, γιατί κανείς δεν μοιάζει με εσάς».

Το αμφιλεγόμενο αυτό τραγούδι μοιάζει τόσο με διακήρυξη όσο και με προσευχή, ωστόσο αυτό που επιτυγχάνει καλύτερα το “Why Things Happen” είναι πως ανοίγει χώρο για τους τρεις καλλιτέχνες να καταθέσουν τις μαρτυρίες τους.

Jimmie Allen, Charley Pride & Darius Rucker - Why Things Happen

Back To Top