skip to Main Content

Νέα Συνεργασία | Mariah Carey feat. Ms Lauryn Hill – Save The Day

Η Mariah Carey κυκλοφορεί το πολυ-αναμενόμενο single «Save the Day», με την Ms.Lauryn Hill!

Τίτλος τραγουδιού: “Save The Day”

Καλλιτέχνης: Mariah Carey feat. Ms Lauryn Hill

Μουσική/Στίχοι: James Wright, Charles Fox, Norman Gimbel

Εταιρεία: Columbia/Legacy

Από το LP: The Rarities

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 20 Αυγούστου 2020

Art-Cover:

H Mariah Carey συνεργάστηκε με την Ms. Lauryn Hill για το πρώτο single του επερχόμενου album της “The Rarities”. Το τραγούδι που μόλις κυκλοφόρησε η Carey, με τίτλο “Save the Day”, είναι σε παραγωγή από τον μακροχρόνιο συνεργάτη της Jermaine Dupri, που δανείστηκε τα φωνητικά της Hill στη γέφυρα του “Killing Me Softly”, το πρώτο μεγάλο hit από την Hill και το συγκρότημά των Fugees, που κυκλοφόρησε το 1996.

Το “Killing Me Softly” έχει μια μακρά ιστορία διασκευών και samples. Η Lori Lieberman το ηχογράφησε για πρώτη φορά ως “Killing Me Softly With His Song” το 1972. Η Roberta Flack το έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο με τη διασκευή της το 1973 και πρόσθεσε την προαναφερθείσα γέφυρα. Οι Fugees διασκεύασαν την έκδοση της Flack, προσθέτοντας libs και ένα outro. Τώρα η Carey χρησιμοποιεί στο τραγούδι αυτό το περιβόητο bridge των Fugees ως το θεμέλιο για το νέο τραγούδι της.

Ο Carey και ο Dupri δημιούργησαν το “Save the Day” το 2011, αλλά στο “The Rarities” υπόσχονται ακόμη περισσότερη ακυκλοφόρητη μουσική προσθέτοντας στο δίσκο 32 τραγούδια, με σκοπό να γιορτάσουν έτσι τα 30 χρόνια της τεράστιας επιτυχίας της Mariah Carey!

Mariah Carey feat. Ms Lauryn Hill - Save The Day

Back To Top