skip to Main Content

Νέα Συνεργασία & Music Video | Lakou Mizik + 79rs Gang feat. Win Butler, Régine Chassagne Pres. Hall Jazz Band – Iko Kreyòl (Windows 98 Mix)

Ο Win Butler και η Régine Chassagne των Arcade Fire, συνεργάζονται με τους Jazz Band Preservation Hall, Lakou Mizik και τους 79rs Gang, στο music video για το τραγούδι «Iko Kreyòl»!

Τίτλος τραγουδιού“Iko Kreyòl (Windows 98 Mix)”

Καλλιτέχνης: Lakou Mizik + 79rs Gang feat. Win Butler, Chassagne & Pres. Hall Jazz Band

Μουσική / Στίχοι: N/A

Σκηνοθεσία: Julia Simpson

Εταιρεία: Cumbancha

Από το LP: “HaitiaNola”

Ημ/νία κυκλοφορίας LP: 25 Οκτωβρίου 2019

Art-Cover:

Ο Win Butler και η Régine Chassagne των Arcade Fire, μαζί με το συγκρότημα Jazz Band Preservation Hall, ένωσαν τις δυνάμεις τους με το συγκρότημα από την Αϊτή Lakou Mizik και την Mardi Gras Indian μπάντα, 79rs Gang, για να γιορτάσουν στους δρόμους της Νέας Ορλεάνης και της Αϊτής τη δημιουργία του νέου τους video για το τραγούδι “Iko Kreyòl”.

Η Julia Simpson σκηνοθέτησε το video, το οποίο παρουσιάζει σκηνές από τις εκδηλώσεις του δεύτερου Krewe du Kanaval, μια Mardi Gras εκδήλωση στη Νέα Ορλεάνη που γιορτάζει τις σχέσεις μεταξύ της όμορφης αυτής αμερικάνικης πόλης και της Αϊτής. Περιέχει επίσης σκηνές που γυρίστηκαν στο Port-au-Prince της Αϊτής.

Η ιδέα για το Krewe du Kanaval ήρθε το 2015, όταν ο Butler και η Chassagne (η οποία είναι κόρη μεταναστών από την Αϊτή) επισκέφθηκαν την χώρα με μέλη της Preservation Hall Jazz Band. Οι μουσικοί αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα Mardi Gras krewe όχι μόνο να φιλοξενήσουν τη δική τους ετήσια καρναβαλική παρέλαση αλλά και για να εξυπηρετήσουν διάφορες ανεκπλήρωτες κοινωνικές και πολιτιστικές ανάγκες στη Νέα Ορλεάνη και την Αϊτή. Το φεστιβάλ Krewe du Kanaval του επόμενου έτους θα πραγματοποιηθεί στις 15 Φεβρουαρίου στη Νέα Ορλεάνη.

Οι Lakou Mizik κυκλοφόρησαν το “Ike Kreyòl” -ένα remake του κλασικού Mardi Gras τραγουδιού “Iko Iko”, το οποίο μερικοί ιστορικοί πιστεύουν ότι έχει τις ρίζες του στην Αϊτή- τον Φεβρουάριο, τόσο την original version όσο και ένα remix από τον Butler και τον DJ Windows 98 που είναι και η έκδοση που επιλέχτηκε για το music video! Το τραγούδι θα εμφανιστεί στο επερχόμενο album των Lakou Mizik, “HaitiaNola”, που αναμένεται στις 25 Οκτωβρίου μέσω της Cumbancha Records. Το LP θα περιλαμβάνει επίσης συμμετοχές από τους Trombone Shorty, Tank και Bangas, Jon Cleary, Cyril Neville κ.α.

Lakou Mizik + 79rs Gang feat. Win Butler, Chassagne & Pres. Hall Jazz Band - Iko Kreyòl (Windows 98 Mix)

Back To Top