skip to Main Content

Νέα Συνεργασία & Music Video | Midnight Oil feat. Jessica Mauboy & Tasman Keith – First Nation

Οι Midnight Oil παρουσιάζουν τη συνεργασία τους με τους Jessica Mauboy και Tasman Keith στο τραγούδι “First Nation”!

Τίτλος τραγουδιού: “First Nation”

Καλλιτέχνης: Midnight Oil feat. Jessica Mauboy & Tasman Keith

Μουσική/Στίχοι: Peter Garrett, Jim Moginie

Σκηνοθεσία: Robert Hambling

Εταιρεία: Sony Music Australia

Από το LP: “The Makarrata Project”

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 7 Αυγούστου 2020

Art-Cover:

Έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια από την τελευταία φορά που οι Midnight Oil παρουσίασαν μία καινούρια ολοκληρωμένη κυκλοφορία. Η αναμονή επιτέλους τελειώνει στις 30 Οκτωβρίου με το mini-album τους που θα περιλαμβάνει 7 τραγούδια, “The Makarrata Project”. Τον προηγούμενο μήνα κυκλοφόρησε το πρώτο track από τον δίσκο, το “Gadigal Land”, με την συμμετοχή του Dan Sultan, του Joel Davison, της Kaleena Briggs και του Bunna Lawrie και λειτούργησε ως μία μοναδική πρώτη ιδέα αυτής της θεματικής συλλογής.

Το δεύτερο single, “First Nation” με την συμμετοχή της Jessica Mauboy και του Tasman Keith μόλις κυκλοφόρησε. Με έντονα drums, κιθάρες και synthesizers το νέο τραγούδι θυμίζει ηχητικά την πιο πειραματική πλευρά των Midnight Oil που είχαν δείξει σε δουλειές του όπως το “10 to 1” και το “Redneck Wonderland”.

Ταυτόχρονα, το συγκρότημα αποκάλυψε το ολοκληρωμένο tracklist του “The Makarrata Project” καθώς και όλους τους συμμετέχοντες στα τραγούδια του. Η λίστα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνών όπως η Jessica Mauboy, η Alice Skye και ο Tasman Keith αλλά και οι καταξιωμένοι Leah Flanagan και Troy Cassar-Daley.

Επίσης στο δίσκο συμμετέχουν οι βετεράνοι Ken Carmody, Sammy Butcher και Frank Yamma καθώς σε ένα τραγούδι οι ακροατές θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τα πανέμορφα μεταθανάτια φωνητικά του θρύλου Gurrumul. Η συλλογή κλείνει με το “The Uluru Statement From The Heart” με την συμμετοχή των Stan Grant, Ursula Yovich, Pat Anderson και Adam Goodes.

“Όλοι αυτοί οι σπουδαίοι συνεργάτες που δουλέψαμε έδωσαν φρέσκες ερμηνείες στα τραγούδια και έφεραν νέες δυνατές ιδέες στον δίσκο”, εξηγεί ο drummer Rob Hirst. “Αυτό έδωσε σίγουρα κάτι παραπάνω στο τελικό αποτέλεσμα. Συγκινηθήκαμε ιδιαίτερα που η οικογένεια και η δισκογραφική του Gurrumul μας έδωσε αυτές τις ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις του, που τραγουδάει. Είναι ένα πραγματικό highlight στο album”.

O frontman Peter Garrett είπε, “Έχουν περάσει 250 χρόνια από τότε που προσγειώθηκε ο Cook και πήραν τη γη και το νερό των παιδιών των Αβορίγινων και των Ισλανδών. Παρόλα αυτά οι επιπτώσεις είναι ακόμα ξεκάθαρες. Τα τραγούδια του δίσκου μιλάνε για την αναγνώριση της κοινής μας ιστορίας πιο πολύ από ποτέ και όπως προβλέπει το “Statement From The Heart”, πρέπει να περπατάμε μαζί για να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον”.

“Σαν συγκρότημα μας άρεσε πάντα να μιλάμε για διάφορα θέματα”, δηλώνει ο κιθαρίστας Jim Moginie και συνεχίζει, “αλλά αυτό το mini-album είναι ιδιαιτέρως ποικίλο. Η κλωστή που το ενώνει έρχεται από τα θέματα και το συνεργατικό πνεύμα πίσω από κάθε τραγούδι”.

Οι Midnight Oil θα δωρίσουν τα έσοδα τους από το “The Makarrata Projects” σε οργανισμούς που υποστηρίζουν το “The Uluru Statement From The Heart”.

Οι ηχογραφήσεις είναι σε παραγωγή του μακροχρόνιου συνεργάτη του συγκροτήματος Warne Livesey που έχει επίσης επιμεληθεί τους δίσκους “Diesel & Dust”, “Blue Sky Mining” και “Capricornia”.

Δ.Τ.

Midnight Oil feat. Jessica Mauboy & Tasman Keith - First Nation

Back To Top