skip to Main Content

Νέα Συνεργασία | Natalia Lafourcade feat. Los Macorinos, Omara Portuondo & Eugenia León – Desdeñosa

Το μουσικό ταξίδι της Natalia Lafourcade στη Λατινική Αμερική συνεχίζεται.

Τίτλος τραγουδιού“Desdeñosa”

Καλλιτέχνης: Natalia Lafourcade feat. Los Macorinos, Omara Portuondo & Eugenia León

Μουσική / Στίχοι: N/A

Από το album: “Danza de Gardenias”

Ημερομηνία κυκλοφορίας single : 2 Φεβρουαρίου 2018

Art-Cover:

Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του δίσκου της “Musas”, η Natalia Lafourcade, συνοδευόμενη και πάλι από τους Los Macorinos, είναι έτοιμη για την κυκλοφορία του επόμενου δίσκου της που θα έχει τίτλο, “Danza de Gardenias”, ένα πάρτι ρυθμών, αγάπης και παραδόσεων. Το πρώτο δείγμα του δίσκου είναι μια συνεργασία της Lafourcade και των Los Macorinos με την μεγάλη ντίβα των Buena Vista Social Club, Omara Portuondo και της Μεξικανής superstar Eugenia León. Το εκπληκτικό αυτό τραγούδι έχει τίτλο “Desdeñosa” και δείχνει πώς η παραδοσιακή μουσική δεν σταματά να εξελίσσεται και να είναι ταυτόχρονα σύγχρονη.

To πρώτο μέρος του δίσκου “Musas”, (που απέσπασε Latin Grammy για το καλύτερο Folk Album το 2017) απέδειξε πως η Lafourcade μπορεί με άνεση να ερμηνεύσει μελωδίες son jarocho, bolero ακόμα και ranchera όπως ακριβώς διαμορφώνονται ανάλογα με την τοποθεσία και τη χώρα στη Λατινική Αμερική.

Το “Danza de Gardenias”, όπως αποκαλύπτει και το όνομά του, είναι ένα μουσικό πάρτι. Για την ηχογράφηση του, η Natalia αποφάσισε να ενώσει όργανα όπως το διπλό μπάσο, τα bongos, tres cubano, cuatro venezolano, τύμπανα, κλαρινέτο και τρομπέτα. Μαζί με αυτά, θα ακούσουμε και μια όμορφη χορωδία που απαρτίζεται από τους David Aguilar, Gustavo Guerrero, Adriana Rodriguez, Roger Hudson, Toño “El Negro” Peregrino και τα κορίτσια του κολομβιανού συγκροτήματος Ventino . Ως αποτέλεσμα αυτής της ένωσης ταλέντων, ο “χορός των γαρδενιών” είναι ένα album γεμάτο ρυθμό και πάθος.

Natalia Lafourcade feat. Los Macorinos, Omara Portuondo & Eugenia León - Desdeñosa

Back To Top