skip to Main Content

Νέα Συνεργασία | Omara Portuondo & Orquesta Failde – Me Desordeno

Η μεγάλη ντίβα των Buena Vista Social Club, Omara Portuondo συνεργάζεται με την Orquesta Failde και κυκλοφορούν το τραγούδι “Me desordeno” σε ποίηση της Carilda Oliver Labra.

Τίτλος τραγουδιού: «Me Desordeno»

Καλλιτέχνης: Omara Portuondo & Orquesta Failde 

Μουσική / Στίχοι: Carilda Oliver Labra, Pedro Pablo Cruz

Εταιρεία: Empresa de Grabaciones/Ediciones Musicales

Από το LP: digital single

Ημ/νία κυκλοφορίας LP: 28 Φεβρουαρίου 2020

Art-Cover:

Η θρυλική τραγουδίστρια των Buena Vista Social Club, Omara Portuondo, ένωσε τις δυνάμεις της με τον φλαουτίστα Ethiel Failde παρουσιάζοντάς μας πέρσι το κοινό album τους με τίτλο “Siempre Tu Voz”, ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον έτερο μεγάλο θρύλο της latin κουλτούρας, Benny More. Με την επιλογή των τραγουδιών να έχει γίνει από τον Pedro Pablo Cruz και τη μουσική παραγωγή από τον Orlando Vistel και τον ίδιο τον Ethiel Failde, το album ηχογραφήθηκε στα EGREM studios.

Ο Pedro Pablo Cruz, που ανέλαβε και την ενορχήστρωση του δίσκου, έκανε και μια εξαιρετική δική του μελοποίηση του ποιήματος “Me desordeno, amor, me desordeno…”, της Κουβανέζας ποιήτριας, Carilda Oliver Labra, που συμπεριλήφθηκε το 1946 στην ποιητική συλλογή “Memoria de la fiebre”. Χωρίς δισταγμό επάνδρωσε την Orquestra Failde, αλλά και την ίδια την Omara Portundo και ηχογράφησαν το τραγούδι που φέρει πλέον τον τίτλο, “Me Desordeno”!

Η Carilda Oliver Labra (6 Ιουλίου 1922 – 29 Αυγούστου 2018) γεννήθηκε στο Matanzasβ, όπου και πέθανε. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αβάνας και ήταν επίσης ταλαντούχα στο σχέδιο, στη ζωγραφική και στη γλυπτική.

Γνωστή ως μια από τις σημαντικότερες Κουβανές ποιήτριες, τα έργα της επικεντρώνονται στην αγάπη, στον ρόλο των γυναικών στην κοινωνία και τον εαυτό της. Απέσπασε πολλά εθνικά και διεθνή βραβεία, όπως το Εθνικό Βραβείο Ποίησης (1950), το Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας (1997) και το Διεθνές Βραβείο José de Vasconcelos (2002). Το “Me desordeno, amor, me desordeno” ίσως είναι το πιο διάσημο ποίημά της. Άλλα έργα, όπως το “Discurso de Eva” (“Ο λόγος της Εύας”), δείχνουν επίσης μια βαθιά λογοτεχνική τεχνική.

Διαβάστε Ξανά

Read Again

Omara Portuondo & Orquesta Failde - Me Desordeno

Back To Top