skip to Main Content

Νέα Συνεργασία | Omara Portuondo & Rozalén – Horizontes de Niebla

Ακούστε την όμορφη συνεργασία της Omara Portuondo με την Rozalén στο τραγούδι “Horizontes de Niebla”!

Τίτλος τραγουδιού“Horizontes de Niebla”

Καλλιτέχνης: Omara Portuondo & Rozalén

Μουσική / Στίχοι: Carlos Berlanga, Adolfo Urbina Pérez

Εταιρεία: Adolfo Urbina

Από το LP: digital single

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 1 Αυγούστου 2021

Art-Cover:

Ένα ακυκλοφόρητο “διαμαντάκι” από την μεγάλη ντίβα του Buena Vista Social Club, της Omara Portuondo, κυκλοφόρησε επίσημα με την Ισπανή τραγουδίστρια Rozalén να επεμβαίνει δραστικά στην αξιοποίηση του. Ο λόγος για το “Horizontes de Niebla” που είναι πλέον διαθέσιμο σε όλες τις γνωστές διαδικτυακές μουσικές πλατφόρμες. Η ίδια η Rozalén αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κυκλοφορία αυτή μέσα από ανάρτησή της:

Όμορφοι άνθρωποι, μοιράζομαι την ιστορία αυτού του τραγουδιού που κατάφερα να ηχογραφήσω πριν από δύο χρόνια με την Omara Portuondo … Ευλογημένο λάθος !! 😉 BOLERAZO !! Απόλυτο προνόμιο:

Το “HORIZONTES DE NIEBLA” (Carlos Berlanga / Adolfo Urbina) σχεδιάστηκε ως μελωδία σε ένα ραδιοφωνικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην ιστορία του bolero. Ηχογραφήθηκε στην Αβάνα με σολίστ την Omara Portuondo το 1996. Στην Ισπανία, κατά τη διάρκεια της μίξης του, οι τεχνικοί ανακάλυψαν με τρόμο ότι ένα φωνητικό κομμάτι της ήταν μερικώς κατεστραμμένο. Δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί. Δεν ήταν επίσης εφικτή η επανηχογράφησή του. Έτσι κοιμόταν σε ένα συρτάρι για σχεδόν 25 χρόνια, αν και λέγεται ότι κόντεψε να καταλήξει στα σκουπίδια.

Το 2019 μας πρότειναν να επαναφέρουμε την παλιά ηχογράφηση μετατρέποντάς την σε ντουέτο. Η ιδέα ήταν να διασώσω τη φωνή της Omara και σε ορισμένα χωρία να ενσωματώσω νέα με τη φωνή μου. Δέχθηκα. Με αυτό τον τρόπο το bolero αναστήθηκε …
Σύντομα θα συμπληρωθούν είκοσι χρόνια από τoν θάνατο του Carlos García-Berlanga (“Ni tú ni nadie” “Bailando” “A quién le importa”) έναν από τους μεγάλους συνθέτες της Movida. Αυτό το ντουέτο με την αξιοθαύμαστη @omaraportuondocuba είναι η μικρή συμβολή μου στη μνήμη του».

Omara Portuondo & Rozalén - Horizontes de Niebla

Back To Top