skip to Main Content

Νέα Συνεργασία | Santana feat. Rob Thomas & American Authors – Move

Ο Carlos Santana κι ο Rob Thomas συνεργάζονται ξανά μετά από δύο δεκαετίες για το τραγούδι “Move”, στο οποίο συμμετέχουν και οι American Authors!

Τίτλος τραγουδιού: “Move

Καλλιτέχνης: Santana feat. Rob Thomas & American Authors

Μουσική / Στίχοι: Zac Barnett, Dave Rublin, Matt Sanchez, Rob Thomas, Carlos Santana

Εταιρεία: BMG

Από το LP: “Blessings and Miracles”

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 18 Αυγούστου 2021

Art-Cover:

Πριν από 22 χρόνια, κανείς δεν μπορούσε να αποφύγει το «Smooth», αυτόν το απίθανο συνδυασμό του Carlos Santana και του Rob Thomas που κέρδισε πολλά Grammy, πούλησε εκατομμύρια και στοίχειωσε τους πάντες σε αυτόν τον πλανήτη. Ωστόσο κανένας από τους δύο καλλιτέχνες δεν φαινόταν να παίρνει την ιδέα μιας συνέχειας του τραγουδιού πολύ σοβαρά. «Πάντα συζητούσαμε να κάνουμε κάτι», λέει ο Thomas. “Συνήθως λάμβανα ένα μήνυμα από τον Carlos στις 3 το πρωί με τον Otis Redding να παίζουν το “Day Tripper” και τον Carlos να λέει “Θα κάνουμε αυτό το τραγούδι!”, ήταν πάντα δύο παιδιά που έπιναν πολύ κρασί και είχαν μια συζήτηση για τη μουσική: «Θα ξεκινήσουμε μια μπάντα!»».

Στα χρόνια που ακολούθησαν μετά το 1999, ο Thomas έγραψε μερικά τραγούδια για τα albums του Santana που ακολούθησαν το “Supernatural”, αν και δεν τραγούδησε ποτέ σε κανένα από αυτά. Αλλά αυτό άλλαξε αυτή την εβδομάδα. Το νέο album με τίτλο “Blessings and Miracles” του Santana, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 15 Οκτωβρίου, σηματοδοτεί μια επιστροφή στο franchise με guest-τραγουδιστές όπως έκανε και για τα επιτυχημένα albums “Supernatural” και“Shaman”. Αυτή τη φορά, η λίστα των guests περιλαμβάνει τους Steve Winwood, Chris Stapleton, , Corey Glover των Living Colour

και Marc Osegueda των Death Angel, μαζί με οργανοπαίκτες όπως ο Kirk Hammett των Metallica και τον αείμνηστο Chick Corea. Στο album θα συμπεριλαμβάνεται και το πρόσφατο single “She’s Fire” με τους Diane Warren και G-Eazy, που θα συμπεριλαμβάνεται και στο ντεμπούτο compilation της Warren που επίσης αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Και για όσους λαχταρούσαν έναν επαναληπτικό αγώνα Santana-Thomas, δε θα απογοητευτούν καθώς, το πρώτο δείγμα το δίσκου με τίτλο “Move”, φέρνει ξανά κοντά τους δυο καλλιτέχνες και μάλιστα σε συνεργασία με τους American Authors. “Έχει το DNA του “Smooth” με την κιθάρα του Carlos και τη φωνή μου”, λέει ο Thomas, “αλλά ξεκίνησε από άλλη πηγή. Ήταν σίγουρα ένα ατύχημα».

Ο Santana παραδέχεται ότι η all-star τακτική πίσω από το “Blessings and Miracles” ήρθε μετά το “Africa Speaks”, το λιγότερο εμπορικό album του, σε παραγωγή του Rick Rubin, του 2019. «Κάναμε 49 τραγούδια σε 10 ημέρες», δήλωσε ο Santana, «αλλά όπως θα έλεγε ο Clive Davis, δεν υπήρχε κανένα single σε απόσταση 1.000 μιλίων. Και είπα, “Γιατί δεν προσπαθούμε να επιστρέψουμε σε αυτό που μας είπε να επικεντρωθούμε ο Clive, να δημιουργήσουμε τραγούδια και όχι μόνο διαθέσεις;””

Santana feat. Rob Thomas & American Authors - Move

Back To Top