skip to Main Content

Νέα Συνεργασία | The National feat. Taylor Swift – The Alcott

Οι The National συνεργάζονται ξανά με την Taylor Swift στο νέο τους single “The Alcott”

Τίτλος τραγουδιού“The Alcott

Καλλιτέχνης: The National feat. Taylor Swift

Μουσική / Στίχοι: Aaron Dessner, Matt Berninger, Taylor Swift

Εταιρεία: 4AD

Από το LP: “First Two Pages Of Frankenstein”

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 28 Απριλίου 2023

Art-Cover:

Το νέο και ένατο άλμπουμ των The National, “First Two Pages of Frankenstein”, κυκλοφόρησε μόλις από την 4AD και έχει αποσπάσει ήδη διθυραμβικές κριτικές.

Επιπλέον, μαζί με την κυκλοφορία του άλμπουμ σήμερα, οι The National παρουσιάζουν και ένα lyric video για το “The Alcott”, ένα τραγούδι που ερμηνεύει ο Matt Berninger με την Taylor Swift.

«Ο Matt έγραψε το βασικό μέρος του τραγουδιού πάνω σε μουσική που είχα γράψει, την οποία είχε ακούσει η Taylor και γνώριζα πως της άρεσε. Έτσι σκέφτηκα πως ίσως ήταν κάτι το οποίο θα της ταίριαζε. Της το έστειλα και ήμουν λίγο νευρικός καθώς δεν είχα απάντηση της για 20 λεπτά και παραπάνω ίσως. Όταν η Taylor τελικά απάντησε, είχε γράψει όλα τα δικά της σημεία και είχε ηχογραφήσει ένα ηχητικό memo με τους στίχους που πρόσθεσε σαν διάλογο με τον Matt. Και όλοι ερωτευτήκαμε το αποτέλεσμα. Ήταν γραφτό να συμβεί.» δήλωσε το Aaron Dessner για το “The Alcott”.

Στο «The Alcott», με μουσικό φόντο το πιάνο και τα έγχορδα, ο Berninger και οι Swift μπαίνουν στους ρόλους ενός ζευγαριού που προσπαθεί να αναστήσει μια ταραγμένη σχέση, δημιουργώντας μια καλοσχεδιασμένη ιστορία σχεδόν μυθιστορηματική.

«Πρόκειται για δύο ανθρώπους με μακρά ιστορία που επιστρέφουν σε ένα μέρος και προσπαθούν να ξαναζήσουν μια συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο», λέει ο Berninger. «Έχει την αίσθηση μιας ύστατης προσπάθειας για να διατηρήσεις τη σχέση, αλλά υπάρχει μια υπόδειξη για κάτι θετικό όπου μπορείς να δεις τις αρχές μιας επανασύνδεσης».

Το “First Two Pages of Frankenstein” περιέχει 11 τραγούδια και η παραγωγή του έγινε από τους The National στα Long Pond Studios. Επίσης, στο άλμπουμ συμμετέχουν ως guests η Phoebe Bridgers και ο Sufjan Stevens. Στο μεταξύ το πρώτο single του άλμπουμ, “Tropic Morning News,” έφτασε το #1 του Billlboard και συγκεκριμένα στην κατηγορία Adult Alternative Airplay chart. Επιπλέον, με αφορμή το δεύτερο single τους “New Order T-Shirt,” οι The National συνεργάστηκαν με τους New Order για ένα πραγματικό t-shirt, περιορισμένης έκδοσης, ως φόρο τιμής στα εμβληματικά σχέδια των άλμπουμ του συγκροτήματος από Μάντσεστερ, με ένα μέρος των εσόδων από τη συνεργασία να πηγαίνει στο The Christie NHS Foundation Trust. Τον Απρίλιο επίσης, κυκλοφόρησε ένα βίντεο για το “Your Mind Is Not Your Friend” με τη συμμετοχή της Phoebe Bridgers, το οποίο σκηνοθέτησε το αδελφός της, Jackson.

Οι The National ξεκινούν την παγκόσμια περιοδεία τους από το Chicago στις 18 Μαΐου. Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει πολλές, ήδη sold out, συναυλίες καθώς και την πρώτη τους στο Madison Square Garden στη Νέα Υόρκη με special guest την Patti Smith και το συγκρότημά της. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συναυλίες – AmericanMary.com.

Δ.Τ.

The National feat. Taylor Swift - The Alcott

Back To Top