skip to Main Content

Νέα Τραγούδια | PG Roxette – Wish You The Best For Xmas/Wishing On The Same Christmas Star

O Per Gessle των θρυλικών Roxette κυκλοφορεί δύο ολοκαίνουρια χριστουγεννιάτικα τραγούδια υπό το moniker του νέου του project, PG Roxette

Τίτλος τραγουδιού“Wish You The Best For Xmas”, 2. “Wishing On The Same Christmas Star”

Καλλιτέχνης: PG Roxette

Μουσική / Στίχοι: 1. Per Gessle/2. Cat Burns, Christopher Smith, Violet Skies

Εταιρεία: Elevator Entertainment/Parlophone Music Sweden/Warner Music Sweden

Από το LP: Single

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 18 Νοεμβρίου 2022

Art-Cover:

Ο PG Roxette (Per Gessle) κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του album, “Pop-Up Dynamo!” στις 28 Οκτωβρίου και τώρα, λιγότερο από ένα μήνα μετά και ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα κυκλοφορεί ένα single έκπληξη με δύο χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Το “Wish You The Best For Xmas” και το “Wishing On The Same Christmas Star”που είναι ήδη διαθέσιμα σε όλες τις υπηρεσίες streaming.

Ο Per Gessle έγραψε σε συνοδευτικό του μήνυμα: “Υπάρχει μια μεγάλη παράδοση στην pop μουσική όσον αφορά τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Τα αγαπημένα μου παραμένουν τα ίδια. Το “I Wish It Could Be Christmas Every Day” των Wizzard και το “Merry Xmas Everybody” των Slade είναι τα αστέρια στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου μου κάθε χρόνο. Είναι δύσκολο να νικηθούν. Έγραψα το πρώτο μου χριστουγεννιάτικο τραγούδι το 1979 για το σουηδικό συγκρότημα και μετά το 1987 έκανα άλλο ένα παρέα με τους Roxette. Ίσως το ξέρεις αυτό. Είχε τίτλο “It Must Have Been Love” και ναι, η πρώτη έκδοση που κυκλοφορήσαμε ήταν στην πραγματικότητα ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι. Με τους PG Roxette ένιωσα ότι ήθελα να διατηρήσω την παράδοση. Έγραψα δύο τραγούδια, ένα uptempo και μια μπαλάντα. Είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους. Πρώτα έχουμε το uptempo, «Wish You The Best For Xmas». Σκέφτηκα ότι ήταν ωραία ιδέα να κάνω κάτι λίγο πιο ενεργητικό από ένα συνηθισμένο χριστουγεννιάτικο τραγούδι. 

Μου ήρθε μια ιδέα φέτος το καλοκαίρι και η όλη διαδικασία πήγε πολύ γρήγορα. Έκανα ένα demo και το έστειλα στον Andreas Broberger που δούλεψε με τους Roxette στο album “Good Karma” καθώς και σε μερικά τραγούδια των Mono Mind. Οι ήχοι και το στυλ παραγωγής του ταιριάζουν απόλυτα σε αυτό το τραγούδι. Ένιωσα ότι αυτό το τραγούδι άξιζε ένα video, οπότε ήρθα σε επαφή με τον animator Mattias Gordon, ο οποίος έκανε ένα καταπληκτικό clip για αυτό. Λατρεύω το vibe που έχει δημιουργήσει στο video. Μετά έχουμε την μπαλάντα. Η μελωδία του “Wishing On The Same Christmas Star” γεννήθηκε πριν από οκτώ χρόνια από ένα τραγούδι που γράφτηκε για ένα μιούζικαλ που δεν έγινε ποτέ. Έσκασε ξανά στο μυαλό μου όταν σκέφτηκα να γράψω μια χριστουγεννιάτικη μπαλάντα. Παραγωγoί του είναι ο Magnus Börjeson και ο Clarence Öfwerman, ο οποίος είναι επίσης υπεύθυνος για ολόκληρο το album, “Pop-Up Dynamo!”. Όπως μπορείτε να ακούσετε έγινε ντουέτο μαζί με την Helena Josefsson, η οποία είναι, όπως πάντα, πραγματικά καταπληκτική να την ακούς. Ορίστε. Δύο χριστουγεννιάτικα δώρα. Από εμένα για εσάς. Καλά Χριστούγεννα, παιδιά!”. 

PG Roxette - Wish You The Best For Xmas

PG Roxette - Wishing On The Same Christmas Star

Back To Top