skip to Main Content

Νέα Τραγούδια | Yo La Tengo – You Are Here, Shades of Blue, She May, She Might, Out Of The Pool

Μετά από πέντε χρόνια οι Yo La Tengo επιστρέφουν στην επικαιρότητα, σα να μην έλειψαν ποτέ.

Τίτλος τραγουδιού“You Are Here”, “Shades of Blue”, “She May, She Might”, “Out Of The Pool”

Καλλιτέχνης: Yo La Tengo

Μουσική / Στίχοι: Yo La Tengo

Από το album«There’s A Riot Going On»

Ημερομηνία κυκλοφορίας singles: 18 Ιανουαρίου 2018

Art-Cover:

Το indie rock συγκρότημα επιστρέφει με το album “There’s A Riot Going On”, που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 16 Μαρτίου, από την Matador Records. Μαζί με την ανακοίνωση αυτή οι Yo La Tengo μοιράστηκαν και τέσσερα νέα τραγούδια, από τα 15 που πρόκειται να περιέχει το LP: “You Are Here”, “Shades of Blue”, “She May, She Might” και “Out Of The Pool”.Οι 4 αυτές κυκλοφορίες είναι ένα ταξίδι σε ένα ποικίλο φάσμα ήχων.

Το “You Are Here” είναι ένα instrumental ταξίδι, το οποίο χτίζεται μέσα από μια μελαγχολική μελωδία σε ένα μείγμα κιθάρας, πλήκτρων και στροβιλίζει τον ακροατή, ενώ τα κρουστά κρατάνε έναν υπόκωφο ρυθμό.

Το “Shades of Blue” πατάει σε πιο παραδοσιακούς ήχους με την Georgia Humbley να τραγουδάει για μοναξιά και ερωτικές απογοητεύσεις (“Choosing the color/ for my particular point of view/ Just kidding myself/ They’re all shades of blue.”).
Περισσότερο ψυχεδελικούς ήχους βρίσκουμε στο “She May, She Might” με πλούσια κιθαριστικά riffs, από τον Ira Kaplan μαζί με αιθέρια πλήκτρα, σταθερό μπάσο και χαλαρά κρουστά.

Τέλος, στο “Out Of The Pool” μπαίνουν σε πιο funk ακούσματα ενώ διατηρούν μια μίξη των στοιχείων που αναφέρθηκαν παραπάνω.

To LP περιγράφεται ως «ζωγραφική σε slow motion» και ο τίτλος αναφέρεται στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο σύγχρονος κόσμος. Δημιουργήθηκε, κατά κύριο λόγο σε αυθόρμητο στυλ, χωρίς πολύ σχεδιασμό και πρόβες. Ακολούθησαν μια πιο ήπια σύνθεση γράφοντας ενώ ταυτόχρονα παίζανε στο studio και πολλές φορές ενώνοντας κομμάτια από παρατημένα, παλιότερα τραγούδια τους. Η μπάντα, μια από τις μακροβιότερες στο χώρο του indie rock, αναμένεται, λοιπόν, να κάνει αυτό που κάνουν πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε και περιοδεία του συγκροτήματος, τον Μάρτιο, προκειμένου να παρουσιάσουν τη νέα τους δουλειά.
Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε τα τέσσερα ολοκαίνουρια τραγούδια…

Δημήτρης Ηγουμενίδης

Yo La Tengo - You Are Here, Shades of Blue, She May, She Might, Out Of The Pool

Back To Top