skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Achille Lauro – Stripper (ESC 2022: San Marino 🇸🇲)

Ο Achille Lauro θα εκπροσωπήσει τo San Marino ​​στη Eurovision 2022 με το τραγούδι “Stripper”

Τίτλος τραγουδιού: “Stripper”

Καλλιτέχνης: Achille Lauro

Μουσική/Στίχοι: Ν/Α

Εταιρεία: –

Από το LP: “Eurovision Song Contest 2022”

Ημ/νία κυκλοφορίας single: Φεβρουάριος 2022

Art-Cover:

To “Stripper” είναι το τραγούδι που επιλέχτηκε να εκπροσωπήσει τον Άγιο Μαρίνο στον 66ο διαγωνισμό της Eurovision 2022! Το βράδυ του Σαββάτου, 18 καλλιτέχνες διαγωνίστηκαν στον μεγάλο τελικό του “Una Voce Per San Marino” μέσα στο λαμπερό Teatro Nuovo. Παρουσιαστές της εκπομπής ήταν η star της Eurovision 2021, Senhit και ο τηλεοπτικός παρουσιαστής Jonathan Kashanian. Μετά από μια νύχτα με έντονες συγκινήσεις, ο Achille Lauro συγκλόνισε το κοινό και την κριτική επιτροπή, και πήρε τελικά το εισιτήριο για φετινή Eurovision.

Ο τρεις φορές διαγωνιζόμενος στο φεστιβάλ του Sanremo και τεράστιο αστέρι από την Ιταλία, ερμήνευσε το τραγούδι «Stripper», το οποίο λέει ότι είναι βαθιά προσωπικό και μια ευκαιρία για τον ίδιο να αναδείξει μια νέα πλευρά του εαυτού του. «Το “Stripper” είναι ένα πολύ punk-rock τραγούδι αλλά με νέα γεύση. Δεδομένου ότι θα το παρουσιάσουμε σε ένα θέατρο, ίσως λίγοι θα περίμεναν αυτή την συμμετοχή, είναι ένα τραγούδι εξαιρετικής ενέργειας και δύναμης, είναι ανατρεπτικό. Έχει διεθνή γεύση. Μεγάλωσα με την ιταλική σύνθεση, αγαπώ και αυτόν τον κόσμο, αλλά θα έλεγα ότι το «Stripper» είναι το ακριβώς αντίθετο», δήλωσε ο ίδιος.

O Achille Lauro πριν από λίγες μόνο μέρες υπήρξε επίσης υποψήφιος για την εκπροσώπηση της Ιταλίας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό, παίρνοντας μέρος στο Φεστιβάλ του Sanremo με το τραγούδι “Domenica”, ωστόσο το πολυπόθητο εισιτήριο για το Τορίνο ήρθε από τον Άγιο Μαρίνο.

Ο Άγιος Μαρίνος διαγωνίζεται στο 1ο μισό του δεύτερου Ημιτελικού της Eurovision 2022 που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου στο PalaOlimpico στο Τορίνο της Ιταλίας.

Achille Lauro - Stripper (ESC 2022: San Marino 🇸🇲)

Back To Top