skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Alvan & Ahez – Fulenn (ESC 2022: France 🇫🇷)

Ο Alvan μαζί με τις Ahez, θα εκπροσωπήσουν την Γαλλία στη Eurovision 2022 με το τραγούδι τους “Fulenn”

Τίτλος τραγουδιού: “Fulenn”

Καλλιτέχνης: Alvan & Ahez

Μουσική/Στίχοι: Alexis Morvan Rosius

Εταιρεία: 10 Cordes/Swap

Από το LP: “Eurovision Song Contest 2022”

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 18 Φεβρουαρίου 2022

Art-Cover:

Voilà! Μετά από μια «tres magnifique» μουσική βραδιά στη Γαλλία, η χώρα ψήφισε το τραγούδι που θα την εκπροσωπήσει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision τον Μάιο. Οι Alvan & Ahez πήραν το εισιτήριο για το Τορίνο με το τραγούδι “Fulenn”.

Το “Eurovision France: Το C’est Vous Qui Décidez” είναι ο εθνικός τελικός μέσα από τον οποίο η Γαλλία επέλεξε το τραγούδι της για τη φετινή Eurovision στον οποίο διαγωνίστηκαν 12 τραγούδια. Οι Alvan & Ahez σημείωσαν την κορυφαία βαθμολογία τόσο από τις ψήφους της κριτικής επιτροπής όσο και από την δημόσια τηλεψηφοφορία. Τερμάτισαν με 222 βαθμούς, σε σύγκριση με τους 172 του τραγουδιού “Nuit Pauline” της Pauline Chagne, που τερμάτισε δεύτερο.

Το τραγούδι είναι γραμμένο στα Βρετονικά από τον ίδιο τον Alvan (πραγματικό όνομα: Alexis Morvan Rosius). O Alvan είναι ένας μουσικός με ειδίκευση στο electro και οι Ahez (ένα φωνητικό τρίο από τη Βρετάνη που αποτελείται από τις Marine Lavigne, Sterenn Diridollou και Sterenn Le Guillou, 3 ερμηνεύτριες παραδοσιακής κληρονομιάς, που ερμηνεύουν σύγχρονες ιστορίες με μύθους της περιοχής τους. Το τραγούδι “Fulenn” καταπιάνεται με τον βρετονικό

μύθο μιας νεαρής γυναίκας που απελευθερώνεται από τα κοινωνικά πρότυπα χορεύοντας όλη νύχτα λουσμένη από το φως μιας φωτιάς.

Ως μέλος των “Big Five” χωρών του διαγωνισμού της Eurovision, η Γαλλία προκρίνεται αυτόματα για να αγωνιστεί στον τελικό στις 14 Μαΐου στο PalaOlimpico στο Τορίνο της Ιταλίας. Εκτός από τη συμμετοχή της στον τελικό, η Γαλλία πρέπει επίσης να μεταδώσει και να ψηφίσει σε έναν από τους δύο ημιτελικούς. Τον Ιανουάριο, ανακοινώθηκε ότι η Γαλλία θα ψηφίσει στον πρώτο ημιτελικό του διαγωνισμού.

Alvan & Ahez - Fulenn (ESC 2022: France 🇫🇷)

Back To Top