skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Amanda Tenfjord – Plans

Η Amanda Tenfjrod κυκλοφορεί το πρώτο της single μετά τη Eurovision!

Τίτλος τραγουδιού“Plans

Καλλιτέχνης: Amanda Tenfjord

Μουσική/Στίχοι: Amanda Tenfjord, Bjørn-Helge Gammelsæter

Εταιρεία: Propeller Recordings

Από το LP: single

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 19 Μαΐου 2022

Art-Cover:

Έχει περάσει λιγότερο από μια εβδομάδα μετά τον τελικό του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, και το πρώτο πλήθος νέων singles από ορισμένους συμμετέχοντες βλέπει το φως της δημοσιότητας. Καθώς το επίπεδο του Διαγωνισμού ανεβαίνει τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν καλλιτέχνες που βλέπουν την καριέρα τους να εκτοξεύεται προσεκτικά χάρη στη συμμετοχή τους. Επομένως, είναι σημαντικό να παραμένουν στο προσκήνιο με νέο υλικό.

Η Ελληνο-νορβηγίδα Amanda Georgiadi Tenfjord ήταν η φετινή διαγωνιζόμενη για την Ελλάδα, τη χώρα του πατέρα της και όπου πέρασε και τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Στη συνέχεια, η οικογένεια επέστρεψε στο Tenfjord στη Νορβηγία, -κάτι που εξηγεί αυτόματα και το καλλιτεχνικό της όνομα-. Το 2015 ξεκίνησε τις σπουδές της για να γίνει γιατρός και στον ελεύθερο χρόνο της έγραφε τα πρώτα της τραγούδια. Το 2017, υπέγραψε το πρώτο της δισκογραφικό συμβόλαιο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα, οι σπουδές της να μπουν “στον πάγο” για την προώθηση της μουσικής της καριέρας.

Η Amanda κατάφερε να πετύχει μια ωραιότατη 8η θέση με το “Die Together” στον τελικό της Eurovision και τώρα επανέρχεται με το νέο της single «Plans» το οποίο γράφτηκε σχεδόν αμέσως μετά το «Die Together».

Και τα δύο τραγούδια δείχνουν πόσο δύσκολο ήταν για την Amanda Tenfjord να χωνέψει ένα χωρισμό. Ο πόνος που περιγράφεται στο «Plans» είναι καθολικός και τόσο αναγνωρίσιμος σε όλους όσους έμειναν πίσω, ενώ ο πρώην σύντροφος προχώρησε και ξαναβρήκε την αγάπη. Το «Plans» είναι ένα σεμνό και θλιβερό τραγούδι, στο οποίο το πιάνο είναι η βάση, αλλά τα έγχορδα προσθέτουν σταδιακά το πάθος και έτσι μεταφράζουν τέλεια τον πόνο και την απόγνωση. Όμως το μεγάλο όπλο του “Plans” είναι η φωνή της Amanda Tenfjord, με το χαρακτηριστικό χρώμα φωνής και την τέχνη να μετράς καλά την αίσθηση.

Amanda Tenfjord - Plans

Back To Top